Στον Εισαγγελέα για την έλλειψη γιατρών ο Π. Στάϊκος - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

09 Απριλίου 2010

Στον Εισαγγελέα για την έλλειψη γιατρών ο Π. Στάϊκος

Μέχρι και στον Εισαγγελέα φθάνει η υπόθεση της έλλειψης γιατρών, που έχει σαν αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Αστακού.

Επειδή η έλλειψη γιατρών σε μια περιοχή, όπως αυτή του Αστακού εγκυμονεί κίνδυνο για την απώλεια ακόμα και ανθρώπινης ζωής, ο δήμαρχος Αστακού Π. Στάικος, όχι μόνο με την ιδιότητα του δημάρχου, αλλά και με αυτή που απορρέει από την ευαισθησία του γιατρού, στέλνει έγγραφο προς...
την Αντιεισαγγελέα Μεσολογγίου, γνωστοποιώντας της την κατάσταση και τους κινδύνους.

Κατ’ αρχήν ο κ. Στάϊκος στο σχετικό έγγραφο, ενημερώνει για την εικόνα που παρουσίασαν τα Κ. Υ. Αστακού και Μύτικα, αλλά και τα περιφερειακά ιατρεία Μαχαιρά και Αρχοντοχωρίου, κατά τις ημέρες του Πάσχα, πράγμα βέβαια που είχε κάνει και προφορικά προς την Αντιεισαγγελέα, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, επισημαίνοντας: «Όπως σας γνώρισα και προφορικά το τριήμερο Μ. Παρασκευή, Μ. Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα, δεν εφημέρευε κανένας γιατρός στα Κέντρα Υγείας Αστακού και Μύτικα και στα περιφερειακά ιατρεία Μαχαιρά και Αρχοντοχωρίου.
Έτσι ολόκληρη την περιοχή, που λόγω της εορτής του Πάσχα είχε πάνω από 25.000 κατοίκους, την κάλυψα ως ιδιώτης γιατρός μόνος μου, χωρίς κανένα πρόβλημα. Επειδή πιστεύω ότι η ιατρική δεν είναι απλά μεροκάματο ή κονόμα, αλλά χαρά και ικανοποίηση, ήμουν λίγο κουρασμένος, αλλά χαρούμενος και ευτυχισμένος.

Όμως με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι και το επόμενο Σαββατοκύριακο δεν θα υπάρχει εφημερεύον γιατρός στο Κέντρο Υγείας Αστακού. Επειδή τις ημέρες αυτές έχω κλείσει να συμμετάσχω στο Ετήσιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής στην Κέρκυρα, αυτό θα συνεπάγεται να μην είναι κανένας γιατρός στην περιοχή με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να χαθεί ανθρώπινη ζωή».
Καταλήγοντας ο κ. Σταίκος υπογραμμίζει την ανάγκη κάλυψης του Κ.Υ. Αστακού, απευθύνοντας έκκληση προς την Αντιεισαγγελέα να καλέσει τους υπευθύνους του Κ.Υ. Αστακού, και το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου Μεσολογγίου, προκειμένου να βρεθεί λύση για την κάλυψη των εφημεριών, διότι στην περίπτωση που πεθάνει κάποιος ασθενής αβοήθητος θα επιμεριστεί ευθύνη και στην ίδια την Αντιεισαγγελέα.

Αν και καθημερινά αναδεικνύονται με το χειρότερο τρόπο τα προβλήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, λύσεις δεν φαίνονται στον ορίζοντα, την ίδια στιγμή που η υπουργός υγείας εξήγγειλε την πρόσληψη 900 γιατρών, παρόλο που δεν προβλέπονταν προσλήψεις. Η υγεία όμως δεν μπορεί να περιμένει…Πηγή - Αιχμή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad