Παναγιώτης Στάϊκος: "Θεωρώ αυτονόητη την υποψηφιότητα ενός επιτυχημένου δημάρχου" - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

22 Μαΐου 2010

Παναγιώτης Στάϊκος: "Θεωρώ αυτονόητη την υποψηφιότητα ενός επιτυχημένου δημάρχου"

Αυτονόητη θεωρεί την υποψηφιότητά του στο νέο διευρυμένο δήμο Ξηρομέρου ο δήμαρχος Αστακού Παν. Στάϊκος.

Σε σχετική ερώτηση που του κάναμε απάντησε: «Δεν χρειάζεται να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Η υποψηφιότητα του εκλεγμένου δημάρχου της έδρας, θεωρείται αυτονόητη και μάλιστα όταν είναι και ένας επιτυχημένος δήμαρχος».


Παράλληλα λέει ότι αισθάνεται δικαιωμένος με το χωροταξικό σχέδιο του Καλλικράτη όσον αφορά την περιοχή του Ξηρομέρου, καθώς η δημιουργία δυο δήμων αποτελούσε πρότασή του που την είχε καταθέσει στο υπουργείο, όπως ισχυρίζεται, πριν από ενάμισι περίπου χρόνο. Ο ίδιος είχε επισημάνει ότι δεν πρέπει να δημιουργηθούν δήμοι κάτω των 12.000 κατοίκων, εκτός από τους ορεινούς και αυτούς που έχουν ιδιαιτερότητες.

Ο κ. Στάϊκος δηλώνει επίσης ότι ο δήμος Αστακού είναι πανέτοιμος να λειτουργήσει την επόμενη ημέρα, δεδομένου ότι ήδη διαθέτει μηχανικούς για την στελέχωση μιας τεχνικής υπηρεσίας, καθώς και υπαλλήλους για την στελέχωση της οικονομικής υπηρεσίας, οι οποίες θα μπορούν να λειτουργήσουν άψογα μαζί με τους αντίστοιχους υπάλληλους από τους δυο άλλους δήμος που συνενώνονται.

Η δημοτική αρχή Αστακού προχωράει επισης έργα όπως είναι η οδοποιΐα σε 8 διαμερίσματα προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, έργο που πήρε έγκριση δημοπράτησης την περασμένη Δευτέρα, ενώ εγκρίθηκε από τη δημαρχιακή επιτροπή η δημοπράτηση του έργου της ασφαλτόστρωσης του δρόμου Παλαιομάνινα -Στρογγυλοβούνι, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, καθώς και του έργου ασφαλτόστρωση του δρόμου Αγράμπελα - Πηγάδια, προϋπολογισμού 380.000 ευρώ.

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του δημαρχείου και ήδη οι υπηρεσίες μεταφέρθηκαν στον πρώτο όροφο, ενώ στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκονται και οι εργασίες στο ισόγειο, ώστε να λειτουργήσει το πνευματικό κέντρο του δήμου. Τις επόμενες ημέρες πρόκειται μάλιστα να πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια, ενώ θα εγκαινιαστεί και το ποδοσφαιρικό γήπεδο του Αστακού, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών τοποθέτησης χλοοτάπητα.

Μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί και το έργο του βιολογικού και της αποχέτευσης, ώστε ο δήμος Ξηρομέρου να είναι έτοιμος να δεχθεί τη νέα πραγματικότητα.


Πηγή - Αιχμή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad