"Βλέπει" έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη ο Ρουμπινί - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

12 Μαΐου 2010

"Βλέπει" έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη ο Ρουμπινί

Δήλωση σοκ από τον «γκουρού» του νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου τον καθηγητή Νουριέλ Ρουμπίνι.

Μιλώντας στην τηλεόραση του  Bloomberg, ο γνωστός - και άκρως απαισιόδοξος στις προβλέψεις του - οικονομολόγος εκτίμησε ότι...
οι δημοσιονομικά αδύνατες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη, προκειμένου να μπορέσουν να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους.
Σύμφωνα με τον Νουριέλ Ρουμπινί, τα πράγματα είναι απλά.

Κράτη - μέλη της ζώνης του ευρώ όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ελλάδα και η Ιταλία ,λόγω των κάκιστων δημοσιονομικών τους θα αναγκαστούν να υποτιμήσουν το νόμισμά τους.

Και αυτό δεν μπορεί να γίνει έχοντας το ευρώ, αλλά μόνο αν εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη.
«Το ευρώ θα μετατραπεί σε νόμισμα για λιγότερες χώρες, οι οποίες, όμως, θα έχουν ισχυρότερα οικονομικά και δημοσιονομικά θεμελιώδη δεδομένα», δήλωσε ο Ρουμπινί, ο οποίος στις 27 Ιανουαρίου είχε δηλώσει από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ότι η Ελλάδα «έχει χρεωκοπήσει».


Πηγή - zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad