Μεγαλύτερο θα φαίνεται απόψε το φεγγάρι - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

26 Ιουνίου 2010

Μεγαλύτερο θα φαίνεται απόψε το φεγγάρι

Μεγαλύτερο θα φαίνεται απόψε το φεγγάρι, καθώς η μερική έκλειψη σελήνης θα συνοδευτεί από ένα ανεξήγητο φαινόμενο!

Η έκλειψη θα ξεκινήσει στις 01.17 ώρα Ελλάδας την Κυριακή και η σκιά της Γης θα καλύψει σταδιακά το 54% του δίσκου της Σελήνης.
Αν και στην Ευρώπη δεν θα είναι ορατό το υπερθέαμα, οι κάτοικοι της βόρειας Αμερικής και της Ασίας θα το απολαύσουν σε όλη του την έκταση.

Η Σελήνη θα φαίνεται αφύσικα μεγάλη για λόγους που δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί.

Μία από τις πιθανές απαντήσεις είναι ότι όταν η Σελήνη βρίσκεται χαμηλά στον ουρανό ο ανθρώπινος εγκέφαλος συγκρίνει το μέγεθός της με άλλα αντικείμενα (π.χ. βουνά, δέντρα, κτήρια) τα οποία βρίσκονται σε πιο μικρή απόσταση. Γνωρίζοντας ότι τα μακρινά αντικείμενα φαίνονται μικρότερα στο μάτι, ο εγκέφαλος κάνει λάθος υπολογισμούς και συμπεραίνει ότι ο σεληνιακός δίσκος είναι πολύ μεγαλύτερος από ό,τι φαίνεται.

Η εξήγηση αυτή, γνωστή ως υπόθεση της φαινόμενης απόστασης, είναι μια από τις επικρατέστερες, όμως, δεν είναι όμως η μόνη ούτε μπορεί εύκολα να αποδειχθεί.
Πηγή - Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad