Φουά γκρά (Foie Gras) σημαίνει “λιπαρό συκώτι”. Είναι ασθένεια, όχι λιχουδιά… - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

23 Ιουνίου 2010

Φουά γκρά (Foie Gras) σημαίνει “λιπαρό συκώτι”. Είναι ασθένεια, όχι λιχουδιά…

http://www.pamepreveza.gr/Portals/0/PamePreveza/NewsImages/fouagra1.jpgΦουά γκρά σημαίνει “λιπαρό συκώτι”.

Είναι ένα πολυτελές menu που κατάγεται από την Γαλλία αλλά παράγεται ΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ χήνες ώστε να αναπτύψουν την ασθένεια του ΛΙΠΑΡΟΥ ΣΥΚΩΤΙΟΥ.


Ας δούμε την πηγή αυτού του “υπέροχου” πιάτου…. 
Οι χήνες εξαναγκάζονται να φάνε ακόμη κι αν δεν το θέλουν….


http://www.pamepreveza.gr/Portals/0/PamePreveza/NewsImages/fouagra3.jpg
Ένας μεταλλικός σωλήνας περνά διαμέσου του λαιμού ως το στομάχι – ακόμα και αν δεν θέλουν να φάνε τίποτε – ώστε να κάνουν το συκώτι τους όλο και μεγαλύτερο, όλο και πιο λιπαρό…Τα κλουβιά είναι πολύ μικρά και οι χήνες αναγκάζονται να μένουν σε μια θέση για να μην καταναλώνουν ενέργεια κι έτσι να μετατρέπουν όλη την τροφή σε λίπος….
Τα πόδια τους πρήζονται από την καθημερινή ορθοστασία. Δεν μπορούν να κοιμηθούν γιατί ταΐζονται σε πολύ τακτά διαστήματα…Αν και προσπαθούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους είναι ανώφελο….Πόσο λυπηρή είναι αυτή η ζωή…..
Εξαναγκάζονται να τρώνε μέχρι να πεθάνουν ή μέχρι τα σώματά τους να μην αντέχουν άλλο…
Η αριστερή (στην φωτογραφία) που επέζησε έχει αποκτήσει ερεθισμένα οπίσθια … μαζί με τα απόβλητα της εξέρχεται και αίμα….ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ, ΣΤΟΜΑΧΟΠΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ, ΠΡΗΣΜΕΝΑ ΠΟΔΙΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΠΝΟΥ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ‘Η ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ…Και όλα αυτά για να πάρουμε αυτό το “όμορφο” και ασυνήθιστα μεγάλο λευκό συκώτι !!!!
Ας σταματήσουμε να είμαστε εγωιστές. Κάθε ζωντανό πλάσμα έχει το δικό του μυαλό, ένστικτο και αξία.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΝΗΜΠΟΡΑ ΖΩΑ.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΙΑΤΟ Ή ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ….


Δείτε το βίντεο... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad