Η "απάντηση" της Κίνας στο iPad - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

03 Ιουνίου 2010

Η "απάντηση" της Κίνας στο iPad

Μία έκπληξη επεφύλασσε στην Apple και τον Steve Jobs η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στη γη και γνωστή για τα προϊόντα «μαϊμού», Κίνα.

Μόλις πέντε μέρες μετά το λανσάρισμα του iPad στην αγορά...
της Ευρώπης και της Ασίας οι Κινέζοι έβγαλαν τη δική τους έκδοση που ακούει στο όνομα iPed. Ναι σωστά διαβάσατε…! Οι Ασιάτες ήθελαν να είναι εμφανές ποιο προϊόν μιμούνται γι’ αυτό και επέλεξαν τη συγκεκριμένη ονομασία.

Εξωτερικά iPad και iPed έχουν διαφορές αλλά όχι εμφανής. Μέχρι και η συσκευασία είναι σχεδόν ολόιδια εάν βέβαια εξαιρέσει κανείς τα μικρά γραμματάκια στο κάτω δεξί μέρος όπου γράφει iPed ενώ οι οδηγίες γράφουν APad!

Παρ΄ όλα αυτά το iPed έχει επεξεργαστή της Intel, μνήμη 16 GB και λειτουργικό της… Google το γνωστό Android! Βέβαια είναι λίγο πιο βαρύ, έχει κατώτερη ανάλυση οθόνης (800 x 400 pixels, έναντι 1024 x 768 pixels του iPad) ενώ με 128MB RAM δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά όσον αφορά την απόδοσή του κάτι που γίνεται εμφανές στο παρακάτω βίντεο.

Ωστόσο με την τιμή των 105 δολαρίων (περίπου 85 ευρώ) δεν θα είναι λίγοι αυτοί που θα μπουν στο δίλημμα να αποκτήσουν ένα.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η Κίνα προκαλεί με τα μαϊμού προϊόντα της. Για παράδειγμα η China Motors παρουσίασε ένα αυτοκίνητο 2 θέσεων το οποίο είχε πολλές ομοιότητες με το γνωστό σε όλους Smart και η διαφημιστική καμπάνια είχε το μότο «Smarter than the rest».

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η κινεζική κονσόλα παιχνιδιών «Chintendo Vii» η οποία μιμείται το Αμερικανικό Nintedo Wii.

Είναι αμφίβολο αν θα υπάρξει σχόλιο από τη μεριά της Apple ή εάν θα κινηθούν νομικά ωστόσο κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται.


Δείτε το βίντεο...
Πηγή - protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad