«Σέχτα» δείχνουν τα όπλα - Αstakos-News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos-News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

«Σέχτα» δείχνουν τα όπλα

Νέα τροπή δίνουν τα στοιχεία της βαλλιστικής έρευνας της Αστυνομίας: Τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία του Σ. Γκιόλια ανήκουν στην οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» και έχουν χρησιμοποιηθεί και στις επιθέσεις εναντίον του Α.Τ. Κορυδαλλού, του τηλεοπτικού σταθμού ALTER και στη δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα στα Πατήσια πριν από έναν χρόνο.

Την υπόθεση πλέον αναλαμβάνει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, δεδομένου ότι η δολοφονία αποδίδεται και με στοιχεία σε τρομοκρατική ενέργεια. Τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση είναι δύο πιστόλια των 9mm. Από το σημείο περισυλλέχθηκαν 16 κάλυκες, ενώ ο δημοσιογράφος δέχθηκε 13 σφαίρες.


Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, το θύμα βρισκόταν ανάμεσα στους δύο εκτελεστές τη στιγμή της δολοφονίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την βαλλιστική έρευνα:

Από τις εργαστηριακές - συγκριτικές εξετάσεις που διενήργησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας σε 16 κάλυκες διαμετρήματος 9mm PARABELLUM, που βρέθηκαν στον τόπο της σημερινής ανθρωποκτονίας, του Σωκράτη Γκιόλια στην οδό Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη, διαπιστώθηκε ότι έχουν πυροδοτηθεί από δύο όπλα, που έχουν χρησιμοποιηθεί σε ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».

Συγκεκριμένα:

• Δεκατρείς έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στην ανθρωποκτονία του Υπαρχιφύλακα ΣΑΒΒΑ Αντωνίου-Νεκταρίου την 17-06-2009.

• Τρεις έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο (διαφορετικό του προαναφερόμενου), το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στις παρακάτω ενέργειες:

- Ένοπλη επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού την 03-02-2009.

- Ένοπλη επίθεση κατά των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού σταθμού «ALTER» την 17-02-2009.

- Ανθρωποκτονία του Υπαρχιφύλακα ΣΑΒΒΑ Αντωνίου-Νεκταρίου την 17-06-2009.

Επιπλέον ταυτίζονται με κάλυκα, που είχε βρεθεί επί του μνήματος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου την 04-02-2009.

Την προανάκριση για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου, ανέλαβε και διεξάγει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).Πηγή - zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad