Και επισήμως η κυβέρνηση του Κατάρ ενημέρωσε με επιστολή την ελληνική πλευρά πως αποσύρει το ενδιαφέρον του από την επένδυση στον Αστακό.
Επισημαίνεται πως η επένδυση αυτή θα αφορούσε την κατασκευή μεγάλης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο...
σε υγροποιημένη μορφή (LPG), αλλά και την κατασκευή περιφερειακών έργων, αποθηκών και προβλητών στον κόλπο του Αστακού.
Ήδη εδώ και ημέρες, ο υπουργός σε θέματα Επενδύσεων, Χάρης Παμπούκης, άφηνε να εννοηθεί πως η συγκεκριμένη «επένδυση» δεν θα προχωρούσε.
Εντύπωση, ωστόσο, προκάλεσε το γεγονός ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας, είχε αποστείλει επιστολή στο Κατάρ, της οποίας το περιεχόμενο συνοψιζόταν στο: «Η ελληνική πλευρά είναι απολύτως έτοιμη για την επένδυση».
Το συγκεκριμένο σχέδιο επένδυσης καθώς και η δραστηριότητα του κ. Κουβέλη - ο οποίος σύμφωνα με εκτιμήσεις εντάσσεται στον κύκλο των φίλων του αδερφού του πρωθυπουργού, Νίκου Παπανδρέου - είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις του υπουργού Επενδύσεων, Χάρη Παμπούκη.
Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αντιμετώπισε συντονισμένα πυρά στη Βουλή εκ μέρους της αριστερής αντιπολίτευσης ως προς την επένδυση για λόγους οικολογικούς όσο και για λόγους ασφαλείας. Τότε ο κ. πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως αν η επένδυση κρινόταν αντιοικολογική, τότε ο ίδιος θα την ακύρωνε.
Εντός ολίγων εικοσιτετραώρων, μετά τα προαναφερθέντα, και με επίσημη επιστολή το Κατάρ απέσυρε το επενδυτικό του ενδιαφέρον. Επισημαίνεται πως η ελληνική πλευρά έχει συνυπογράψει με το αραβικό εμιράτο μη δεσμευτικά μνημόνιο οικονομικής συνεργασίας στη Νέα Υόρκη προ μηνός.
Την ελληνική πλευρά εκπροσώπησε ο κ. Χάρης Παμπούκης και την πλευρά του Κατάρ ο ομόλογός του υπουργός.
Πηγή - zougla.gr
19 Οκτωβρίου 2010
Είδηση Βόμβα! Ναυάγησε η επένδυση στο Πλατυγιάλι!
Ετικέτες
# Αστακός
Σχετικά με το Astakos-News
Αστακός
ΞšΞ±Ο„Ξ·Ξ³ΞΏΟΞ―Ξ±
Αστακός
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Post Top Ad
Astakos-News
Ειδήσεις και θέματα από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, την ευρύτερη περιοχή του Ξηρομέρου, την υπόλοιπη Ελλάδα και τον Κόσμο! Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.