Αλβανία: Βίντεο-ντοκουμέντο της εν ψυχρώ εκτέλεσης διαδηλωτή έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

22 Ιανουαρίου 2011

Αλβανία: Βίντεο-ντοκουμέντο της εν ψυχρώ εκτέλεσης διαδηλωτή έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο

Ξεχείλισε η οργή του κόσμου στην Αλβανία μετά τα συνεχόμενα κρούσματα διαφθοράς με πρωταγωνιστές υπουργούς της κυβέρνησης.

Καθοριστικό ρόλο στα βίαια επεισόδια που εξελίχθηκαν χθες έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο...
έπαιξε το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες και το οποίο εμφάνιζε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ιλίρ Μέτα, να ζητά από τον τότε υπουργό Οικονομίας, Ντρίταν Πρίφτι, να ακυρώσει δύο διαγωνισμούς για συμβόλαια εκμετάλλευσης ενός υδροηλεκτρικού σταθμού, ώστε να ευνοηθεί μια άλλη εταιρία.

Το κόμμα του Μέτα είναι εκείνο που εξασφαλίζει την πλειοψηφία στη Βουλή για το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2009, το αποτέλεσμα των οποίων αμφισβητείται έντονα από τους Σοσιαλιστές.

Πεδίο μάχης η πόλη των Τιράνων


Περισσότεροι από 20.000 ήταν οι οπαδοί του Σοσιαλιστικού Κόμματος που συμμετείχαν στην πορεία και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο. Αποτέλεσμα των συμπλοκών, πολλά πυρπολημένα αυτοκίνητα, τρεις νεκροί και 40 τραυματίες.
Οι διαδηλωτές μετά από τρεις ώρες συγκρούσεων με την αστυνομία μεταφέρθηκαν μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης, όπου παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Όλα άρχισαν όταν ομάδα συγκεντρωμένων έξω από το κτήριο της κυβέρνησης, άρχισε να πετάει πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Η αστυνομία, αμέσως απάντησε με χρήση δακρυγόνων και με αντλίες νερού για να διαλύσει το πλήθος.

Παράλληλα,οι συγκεντρωμένοι  βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο του πρωθυπουργικού μεγάρου και ζήτησαν την παραίτηση του Σαλί Μπερίσα και της κυβέρνησής του, κατηγορώντας την για διαφθορά. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, άνδρες της ασφαλείας του μεγάρου πυροβολούν εν ψυχρώ ένα διαδηλωτή, ο οποίος πέφτει νεκρός στο οδόστρωμα.


Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο



Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad