Ασθενείς σεισμικές δονήσεις στην Αιτωλοακαρνανία - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

21 Φεβρουαρίου 2011

Ασθενείς σεισμικές δονήσεις στην Αιτωλοακαρνανία

Δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις, με ακριβώς ίδιο μέγεθος (3,4 Ρίχτερ), σημειώθηκαν το βράδυ και λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με επίκεντρο περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, έγιναν δε αισθητές και σε σημεία της Αχαΐας.

Η πρώτη δόνηση, σύμφωνα με το...
Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, καταγράφηκε στις 9.24 μ.μ., ήταν επιφανειακή, καθώς είχε εστιακό βάθος μόλις ενός χιλιομέτρου, και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 9 χλμ. Ν. του Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας (φωτ.), 18 χλμ. Β.Δ. της Ναυπάκτου και 29 χλμ. Β.Δ. της Πάτρας. 

Ο δεύτερος σεισμός, τρία λεπτά πριν από τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, που είχε εστιακό βάθος δύο χιλιομέτρων, σημειώθηκε με επίκεντρο 11 χλμ. Ν.Α. της Γαβαλούς, 19 χλμ. Β.Α. του Μεσολογγίου και 26 χλμ. Β.Δ. της Πάτρας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι 8 χλμ. Δ. του Θέρμου είχαν σημειωθεί δύο ακόμη ασθενείς σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 2,9 και 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και την προηγούμενη νύχτα, 4 και 27 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, αντίστοιχα. Είχαν ακολουθηθεί δε από δύο μικρότερες, 2,3 και 2,6 Ρίχτερ, 5 λεπτά πριν από τη 1 τη νύχτα και 7 λεπτά πριν από τις 2 τη νύχτα, αντίστοιχα.

Εξάλλου, στις 5.11 το απόγευμα της Κυριακής, σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, σημειώθηκε στη θάλασσα του Ιονίου, σε περιοχή 62 χλμ. Ν.Δ. του Ληξουρίου.

Σύμφωνα, πάντως, με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο συγκεκριμένος σεισμός είχε μέγεθος 3,9 βαθμών. 

Πηγή:attacktv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad