"Όχι" στη νέα φημολογούμενη επένδυση στο Πλατυγιάλι - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

21 Φεβρουαρίου 2011

"Όχι" στη νέα φημολογούμενη επένδυση στο Πλατυγιάλι

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Πλατυγιάλι πρόκειται να γίνει ένας σταθμός συσκευασίας και μεταφόρτωσης απορριμμάτων με προορισμό το Βόλο, όπου λειτουργεί εργοστάσιο καύσης στερεών αποβλήτων για την παραγωγή ενέργειας.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε...
στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, μετά από αίτημα 21 κατοίκων της Κίνησης Πολιτών της περιοχής, οι οποίοι συγκέντρωσαν υπογραφές, επισημαίνοντας την αντίδρασή τους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Και αυτό γιατί θεωρούν ότι μεταξύ των απορριμμάτων θα βρίσκονται και τοξικά απόβλητα.

Οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για μια ποσότητα 7 εκατ. τόνων ετησίως, τη στιγμή όμως που σχετική μελέτη δείχνει ότι η Ελλάδα παράγει 5 εκ. τόνους το χρόνο, οι αντιδρώντες συμπέραναν ότι οι υπόλοιποι 2 τόνοι θα είναι «εισαγόμενοι», πιθανά από την Ιταλία. Το σώμα ομόφωνα αποφάσισε να αντιδράσει σε μια τέτοια προοπτική αρνούμενο τη συγκεκριμένη επένδυση.

Η άποψη της αντιπολίτευσης

Ωστόσο όμως από τη μείζονα μειοψηφία τέθηκε ένα ζήτημα που έχει να κάνει με το τι πρέπει τελικά να γίνει στο λιμάνι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια δεν ήρθε κάποια επίσημη μελέτη που να αναλύει τα δεδομένα και τον τρόπο της πιθανής επένδυσης, ώστε η τοπική κοινωνία να αποφασίσει σε κάτι συγκεκριμένο. Και εν τέλει δημιουργείται ένα αρνητικό κλίμα, χωρίς ο κόσμος να ξέρει γιατί το κάνει.

Όπως είπε ο κ. Λύτρας το Πλατυγιάλι αποτελεί σημαία σε κάθε προεκλογική περίοδο, αλλά επί της ουσίας δεν έχει γίνει τίποτα. Έτσι λοιπόν η τοπική κοινωνία, αλλά και οι φορείς της Αιτωλ/νίας δεν πρέπει μόνο να λένε «όχι» στις εκάστοτε προτάσεις ή φημολογίες, αλλά να αποφασίσουν τι θέλουν για το λιμάνι. Για το λόγο αυτό πρότεινε τη διεξαγωγή μιας ημερίδας, με πρωτοβουλία του δήμου, όπου θα κληθούν άπαντες οι φορείς, οι βουλευτές, ο περιφερειάρχης κ.λπ., ώστε να κατατεθούν προτάσεις και να αποφασιστεί ποιο είδος επένδυσης επιθυμεί η περιοχή για το Πλατυγιάλι. Όπως είπε επίσης ο κ. Λύτρας, δεν μπορούμε να μιλάμε για επενδυτική αξιοποίηση του λιμανιού όταν δεν υπάρχει η πρόσβαση. Διότι μπορεί τώρα να δημοπρατήθηκε το κομμάτι από Άγιο Ηλία προς Πλατυγιάλι που όταν γίνει θα σημάνει την σύνδεση του με την Ιόνια Οδό όμως δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για τη σύνδεση με τον Αστακό και το Μεσολόγγι.

Πηγή: aixmi-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad