Μία Ένωση ανά Αστυνομική Διεύθυνση - Αντιδράσεις των Αστυνομικών - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

22 Φεβρουαρίου 2011

Μία Ένωση ανά Αστυνομική Διεύθυνση - Αντιδράσεις των Αστυνομικών

Δεν συμφωνεί η Ένωση των αστυνομικών υπάλληλων της Αιτωλ/νίας με την διάταξη που προβλέπει μία Ένωση ανά Αστυνομική Διεύθυνση, δηλαδή δύο Ενώσεις στον νομό.

Για διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος των αστυνομικών κάνουν λόγο οι συνδικαλιστές στην Αιτωλ/νία, με αφορμή την διάταξη του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη, η οποία και προβλέπει την δημιουργία μιας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ανά Αστυνομική Διεύθυνση.


Αυτό για την Αιτωλ/νία πρακτικά σημαίνει πως θα δημιουργηθούν δυο Ενώσεις, μιας στην περιοχή ευθύνης της Α/Δ Ακαρνανίας (Βόνιτσα, Αμφιλοχία, Αγρίνιο κλπ) και μιας στην Α/Δ Αιτωλίας (Μεσολόγγι, Ναύπακτος, Αστακός κλπ)

Η πρώτη Ένωση θα έχει 350 μέλη ενώ η δεύτερη περί τα 120 και θεωρείται πως θα είναι σαφώς αδύναμη.

Η σχετική διάταξη του νομοσχεδίου για την «σύσταση γραφείου αντιμετώπισης περιστατικών αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις» προβλέπει εκτός της μια Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ανά Διεύθυνση και μια Ένωση αξιωματικών ανά Περιφέρεια.

Ο πρόεδρος της Ένωσης των αστυνομικών του νομού Δημήτρης Ρούσσης κάνει λόγο για προσπάθεια αποδυνάμωσης ενός ισχυρού συνδικαλιστικού οργάνου στην Αιτωλ/νία και προσανατολίζεται στην διεξαγωγή έκτακτης γενικής συνέλευσης το επόμενο διάστημα για την ενημέρωση των μελών της.


Πηγή: dete

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad