Λέσχη Ανάγνωσης Αστακού: Κοπή βασιλόπιτας και.... Ντοστογιέφκι! - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

01 Φεβρουαρίου 2011

Λέσχη Ανάγνωσης Αστακού: Κοπή βασιλόπιτας και.... Ντοστογιέφκι!

Η νέα τακτική που αποφασίσαμε να εγκαινιάσουμε είναι να πραγματοποιούμε τις συναντήσεις μας σε διαφορετικούς κάθε φορά χώρους, αρχής γενομένης από τα καφέ της παραλίας.

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα συζητήσαμε για την τελευταία μας επιλογή, το βιβλίο "Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ" της Μάρως Δούκα,...
το οποίο έχει να κάνει με τις καταστάσεις που δημιουργήθηκαν από την καθυστέρηση της αναχώρησης των γερμανικών δυνάμεων της Κρήτης, μόλις το γερμανικό Ράιχ ηττήθηκε.
Ακολούθησε η παρουσίαση των προτάσεων για το νέο βιβλίο, οι οποίες ήταν: Άγκαθα Κρίστι - "Δέκα Μικροί Νέγροι", Ουμπέρτο Έκο - "Μπαουντολίνο", Νίκος Καζαντζάκης "- Ο Χριστός ξανασταυρώνεται", Άλκη Ζέη - "Σπανιόλικα παπούτσια" και δύο βιβλία του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι: "Ο Παίκτης" και "Το Υπόγειο". Προκρίθηκαν τελικά τα δύο βιβλία του Ρώσου συγγραφέα και αφήσαμε ελεύθερη την επιλογή ανάμεσα στα δύο.
 Στην κοπή της πίτας που ακολούθησε, κερδισμένη βρέθηκε η εκπαιδευτικός Κατερίνα Θεοδώρου.
Το φλουρί της βασιλόπιτας αντιπροσώπευσε -τί άλλο;- ένα βιβλίο, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο "Καπετάν Μιχάλης" του Νίκου Καζαντζάκη.
Ευχόμαστε σε όλους τους βιβλιόφιλους χρόνια πολλά με πολλή ανάγνωση καλών βιβλίων!


Πηγή: astakosbookclub

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad