Λαέ Ξύπνα! - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

12 Μαρτίου 2011

Λαέ Ξύπνα!

Υπάρχει μία πτυχή της χθεσινής συμφωνίας, από την οποία προκύπτει ξεκάθαρα πως η Ελλάς έχει οριστικά ξεπουληθεί και πως ο δρόμος στον οποίο μας οδηγούν δεν έχει γυρισμό.

Η χώρα μας πλέον θα δανείζεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να επαναγοράζει τα ομόλογα που λήγουν.


“Με τον δανεισμό από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, μετατρέπεται το ιδιωτικό χρέος προς τους διεθνείς τοκογλύφους, το οποίο θα μπορούσαμε άνετα να κουρεψουμε σε ενυπόθηκο χρέος προς τα κράτη της ΕΕ, όπως ακριβώς και τα 110 δις, το οποίο δεν θα μπορούμε πλέον να αγγίξουμε”.

Με απλά λόγια, το χρέος προς τους ιδιώτες, το οποίο θα μπορούσαμε ανά πάσα στιγμή ως κυρίαρχο κράτος να αρνηθούμε (με μοναδική συνέπεια να χάσουν πολλά λεφτά οι κερδοσκόποι) γίνεται χρέος προς την Ε.Ε., με αποτέλεσμα η όποια περικοπή ή επαναδιαπραγμάτευση να καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad