Νέες απάτες στο Facebook! - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

08 Μαρτίου 2011

Νέες απάτες στο Facebook!

Αυτές τις ημέρες κυκλοφορούν στο Facebook διάφορα μηνύματα από τους Facebook φίλους σας υποτίθεται, που αναφέρουν ότι τους άρεσε κάποιος σύνδεσμος (με πονηρό περιεχόμενο όπως θα προσέξετε) αλλά και με διαφημίσεις.

Επίσης τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν στο Facebook...
πολλές δημοσιεύσεις από τους Facebook φίλους που λένε ότι έχασαν το σεβασμό τους για την Emma Watson, τον Justin Bieber ή τη Miley Cyrus όταν είδαν ένα video.Το παραπάνω δεν είναι τίποτα άλλο, από μία καλοδουλεμένη απάτη που προσπαθεί να πείσει τον χρήστη του Facebook να κάνει κλικ στο link που υποστηρίζει οτι έχει το αποκαλυπτικό βίντεο και στη συνέχεια να επιβεβαιώσει οτι είναι πάνω από 16 ετών.

Κάνοντας αυτό, ο χρήστης κάνει αυτόματα like σε μία σελίδα του Facebook που δημοσιοποιεί στο προφίλ του το post αυτό ενώ παράλληλα του εμφανίζεται ένα υποτιθέμενο παράθυρο του Facebook, στο οποίο πρέπει να συμπληρώσει μια έρευνα για να διαπιστωθεί η ηλικία του.

Από αυτή την έρευνα οι οι απατεώνες κερδίζουν προμήθεια για κάθε μία που συμπληρώνεται.

Έτσι λοιπόν όσοι χρήστες δουν ένα τέτοιο post στο Facebook, θα πρέπει να του κάνουν report και γενικότερα θα πρέπει να είναι είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν βλέπουν ύποπτα updates από τους Facebook φίλους τους.

Απάτη και με το παιχνίδι Farmville


Τον τελευταίο καιρό οι οπαδοί του δημοφιλούς παιχνιδιού FarmVille λαμβάνουν διάφορα μηνύματα που τους υπόσχονται μεγαλύτερες φάρμες.

Φυσικά τα μηνύματα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο από spam τα οποία κάνοντας κλικ μεταφέρουν τον χρήστη σε μία ιστοσελίδα που του ζητάει να της κάνει “like” για να αναβαθμίσει τη φάρμα του σε διαστάσεις 30x30 ενώ στη συνέχεια του ζητάει να επισκεφθεί ακόμα ένα link όπου, σαν τελευταίο βήμα του ζητάει να συμμετέχει σε μια δημοσκόπηση.

Στόχος των ψεύτικων αυτών μηνυμάτων είναι η διάδοση της απάτης μέσω των like που θα κάνουν οι χρήστες και τα κέρδη που έχουν από τις απαντήσεις των παικτών στις δημοσκοπήσεις.

Η Zynga από την πλευρά της δεν έχει πραγματοποιήσει κανενός τέτοιου είδους προωθητική ενέργεια και ούτε έχει σκοπό να δώσει στους παίκτες την δυνατότητα αναβάθμισης της φάρμας τους σε διαστάσεις 30x30.

Το καλύτερο που έχουν να κάνουν όσοι χρήστες έχουν λάβει τέτοιου είδους μήνυμα είναι να το διαγράψουν και να μην του δώσουν παραπάνω σημασία ενώ στο μέλλον καλό θα είναι να ελέγχουν την επίσημη ιστοσελίδα της Zynga για την εγκυρότητα τέτοιων ειδήσεων.

Πηγή: newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad