Το χαράτσι των 5 ευρώ στο Κέντρο Υγείας του Αστακού - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

06 Απριλίου 2011

Το χαράτσι των 5 ευρώ στο Κέντρο Υγείας του Αστακού

Εδώ και αρκετό καιρό επέβαλλαν εισιτήριο 5 ευρώ σε όποιον επισκέπτεται το Κέντρο Υγείας του Αστακού.

Ένα μέτρο άδικο, απαράδεκτο ένα μέτρο που απαγορεύει στους μη έχοντες και κατέχοντες να έχουν μια στοιχειώδη εξέταση σε ένα κρατικό νοσοκομείο. Αυτό το μέτρο είναι μια αθλιότητα σε βάρος των φτωχών και των αδυνάμων.

Σε ένα κράτος που ένα απλό ραντεβού με ένα γιατρό π.χ. στο ΙΚΑ χρειάζεται να έχεις μέσον γιατί αλλιώς θα περιμένεις εβδομάδες και μήνες. Σε αυτό το κράτος που οι μισθοί και οι συντάξεις περικόπτονται, σε αυτό το κράτος που το φακελάκι πάει σύννεφο, σε αυτό το κράτος που μεγαλογιατροί εκμεταλλεύονται το σύστημα υγείας προ ίδιον όφελος και εις βάρος του κοσμάκη, σε αυτό το ίδιο κράτος που οι προμηθευτές των νοσοκομείων δηλώνουν απερίφραστα πως υπερτιμολογούν , σε αυτό το κράτος που οι φαρμακοβιομήχανοι λειτουργούν με κέρδη εις βάρος του δημοσίου που ξεπερνούν το 500% , σε αυτό το κράτος που όλοι αυτοί κάνουν πάρτυ σε βάρος των πολιτών έρχεται το υπουργείο Υγείας να λύσει το πρόβλημα του ελλείμματος των νοσοκομείων επιβάλλοντας χαράτσι όχι σε αυτούς που ληστεύουν ασυστόλως εδώ και δεκαετίες αλλά στα θύματα αυτών.

Παρά την οικονομική κρίση και το μνημόνιο, σε καμιά περίπτωση δεν έχει κανείς το δικαίωμα να στερήσει από κανέναν μια απλή εξέταση σε ένα νοσοκομείο! Όταν μάλιστα ζητάνε από τους πολίτες να βάλουν πλάτη να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια, όταν ζητάνε και περικόπτουν μισθούς και συντάξεις τότε είναι που πρέπει να τους στηρίξουνε με το κοινωνικό κράτος!

Το χαράτσι των 5 ευρώ είναι μια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική, που εξαθλιώνει ακόμη περισσότερο αυτούς που έχουν ανάγκη στήριξης, είναι επίσης μια δήλωση αδυναμίας των υπευθύνων του υπουργείου υγείας, πως είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν, χωρίς το ένα να αποκλείει το άλλο, να χτυπήσουν το κακό στην ρίζα του.

Δεν μπορείτε και δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ζητάτε από τον λαό να συνεχίσει να πληρώνει για να μπορούν οι φαρμακοβιομήχανοι και οι έμποροι φαρμάκων να έχουν ποσοστά κέρδους που ξεπερνούν το 500%. Εκτός από άδικο είναι και ανήθικο.

Αποσύρεται λοιπόν άμεσα αυτό το άθλιο μέτρο κύριοι του Υπουργείου υγείας και ασχοληθείτε με τους μεγαλοκαρχαρίες που λυμαίνονται τον χώρο της υγείας.

Σε κάθε άλλη περίπτωση ο κάθε ένας από εμάς θα μπορεί να θεωρήσει δικαίως πως είτε είστε ανίκανοι να λύσετε το πρόβλημα , είτε δεν θέλετε να πειράξετε τους κερδοσκόπους του συστήματος υγείας.

Το χαράτσι αυτό των 5 ευρώ οδηγεί το Κέντρο Υγείας Αστακού σε αυτοκατάργηση αφού έχει ως αποτέλεσμα να μην πηγαίνει πια κανείς εκεί.

Αν συνεχιστεί αυτό είναι πιθανό (στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής ) να υποβιβαστεί σε περιφερειακό ιατρείο ή και να καταργηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad