Τέλος η ομάδα ΔΙΑΣ - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

07 Απριλίου 2011

Τέλος η ομάδα ΔΙΑΣ

Θύμα της οικονομικής κρίσης αλλά και των εσωτερικών ανταγωνισμών και ερίδων και η ομάδα ΔΙΑΣ.

Μετά τις «δάφνες» της αναμφισβήτητης επιτυχίας της, η ομάδα ΔΙΑΣ...
«βλέπει» το διαθέσιμο προσωπικό να μειώνεται διαρκώς σε σημείο που πλέον δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση του αρχικού σχεδιασμού. Παράλληλα, αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν με την υλικοτεχνική υποδομή που θα έπρεπε να είχε διατεθεί στο προσωπικό της.

Όπως δημοσιεύει η Real News, από τον Απρίλιο του 2010, οπότε και ξεκίνησε ουσιαστικά η λειτουργία της, το προσωπικό έχει μειωθεί περίπου στο 40%. Συγκεκριμένα, από τους 2.136 αστυνομικούς που εντάχθηκαν στην ομάδα ΔΙΑΣ της Αττικής, σήμερα περιπολούν μόλις 1.300 οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν τις περιοχές ευθύνης τους κατά τον αρχικό σχεδιασμό.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, από τους 600 ειδικούς φρουρούς που είχαν προσληφθεί επί υπουργίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με σκοπό να καλύψουν τις ανάγκες της συγκεκριμένης υπηρεσίας, μόνο οι 50 θα ενταχθούν σε αυτή καθώς οι υπόλοιποι θα τοποθετηθούν σε αστυνομικά τμήματα.

Οξύτατα προβλήματα, όμως, αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και με τον εξοπλισμό τους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα δεν τους έχουν δοθεί αδιάβροχα και κατάλληλες μπότες με αποτέλεσμα να έχουν ουσιαστικά περάσει το χειμώνα πάνω στις μοτοσικλέτες τους χωρίς την απαραίτητη προστασία.

Την ίδια ώρα, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί της υπηρεσίας, βήμα-βήμα εκφυλίζεται ο ρόλος τους για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, καθώς -εκτός των άλλων- χρησιμοποιούνται και για τη συνοδεία ποδοσφαιρικών ομάδων ή ακόμη και για ελέγχους συναγερμών, αποσπώντας τους έτσι από το βασικό τους ρόλο.

Τα στοιχεία για το έργο που επιτελεί η ομάδα ΔΙΑΣ είναι αδιάψευστος μάρτυρας της πολύτιμης προσφοράς της: Από τον Απρίλιο του 2010 μέχρι τις αρχές του Φεβρουαρίου έχει πραγματοποιήσει 820.150 ελέγχους οχημάτων και ατόμων, 35.000 προσαγωγές υπόπτων και 1.500 συλλήψεις για ληστείες και κλοπές. Μα πάνω απ’ όλα, έχει επιδείξει αυταπάρνηση και αυτοθυσία, η οποία δυστυχώς επισφραγίστηκε με το χειρότερο τρόπο: το θάνατο των δύο παλικαριών στη συμπλοκή του Ρέντη…

Πηγή: star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad