Τι σημαίνει για τον Αστακό και την περιοχή γενικότερα η ανέργεση 5αστερου ξενοδοχείου από τον Πυθαγόρα Σαμαρά; - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

06 Μαΐου 2011

Τι σημαίνει για τον Αστακό και την περιοχή γενικότερα η ανέργεση 5αστερου ξενοδοχείου από τον Πυθαγόρα Σαμαρά;

Όπως είχαμε γράψει και σε παλαιότερο άρθρο μας, ο κ. Σαμαράς πήρε τελικά έγκριση για την ανέργεση 5αστερου πολυτελούς ξενοδοχείου στην περιοχή Βελλά - Σταυρολιμνιώνας.

Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Αιχμή, αναφέρει τα οφέλη μιας τέτοιας επιχείρησης για τον Αστακό και την περιοχή γενικότερα. Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Σε μια εποχή έντονης οικονομικής κρίσης μια τέτοια επιχείρηση, που προφανώς θα κοστίσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ θα αποτελέσει ανάσα για την περιοχή και κίνητρο για την ανάπτυξη του τουρισμού.Θα δημιουργηθούν όμως και θέσεις εργασίας όχι μόνο στην επιχείρηση αυτή καθαυτή, αλλά και σε άλλους τομείς που έχουν σχέση με τον τουρισμό, όπως για παράδειγμα στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής της περιοχής. Η Αιτωλοακαρνανία παρόλο που διαθέτει τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα, που μπορούν να γίνουν πόλος έλξης επισκεπτών, σε πολλά σημεία της δεν έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τον τουριστικό όγκο που πιθανά να δεχτεί. Έτσι δεν γίνεται και καμιά προσπάθεια ανάδειξης και προβολής αυτών των πλεονεκτημάτων.

Ένα μέρος αυτού του κενού έρχεται να καλύψει η πρωτοβουλία του κ. Σαμαρά, ο οποίος στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο ζήτησε τη γνωμοδότηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της επένδυσης, λαμβάνοντας τη θετική ψήφο της πλειοψηφίας των συμβούλων.

Πρόκειται για μια τουριστική μονάδα επιπλωμένων διαμερισμάτων Α΄ τάξης, 5 αστέρων, δυναμικότητας 500 κλινών, που θα διαθέτει μαρίνα δυναμικότητας 30-50 σκαφών αναψυχής και συνεδριακό κέντρο 250 ατόμων. Η επιχείρηση θα γίνει στην θέση Βελλά - Σταυρολιμνιώνας, σε μια έκταση που φτάνει τα 140 στρέμματα περίπου.

Όπως εξήγησε ο εισηγητής Ν. Υφαντής, από αυτά οικοδομήσιμα αποχαρακτηρισμένα από το δασαρχείο είναι τα 84,7 στρέμματα. Επίσης σύμφωνα με μελέτη, υπάρχει τμήμα της έκτασης που διεκδικείται από το δημόσιο και σύμφωνα με έγγραφο της εφορίας προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων στο νοτιοδυτικό τμήμα της ιδιοκτησίας εντοπίστηκαν και ανασκάφηκαν πρωτοελλαδικά θεμέλια.

Η επένδυση θα περιλαμβάνει θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων και κυκλοφοριακό κόμβο, φάρο, πισίνα και μονοπάτια, ενώ θα διαθέτει μονάδα επεξεργασίας λυμάτων. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μια υπερσύγχρονη τουριστική μονάδα που πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για να προχωρήσει στην υλοποίησή της και γι’ αυτό προφανώς οι περιφερειακοί σύμβουλοι γνωμοδότησαν θετικά, συμμεριζόμενοι και την ανάγκη επενδύσεων στην Αιτωλοακαρνανία.

Δεν είχαν όμως την ίδια άποψη οι κύριοι Δ. Δεσύλλας, Γ. Καραπάνος και Κ. Παπακωνσταντίνου που καταψήφισαν, καθώς και ο Χ. Σταυρόπουλος που ψήφισε λευκό".

3 σχόλια:

  1. Η υποψήφια Δήμαρχος των επόμενων εκλογών κ Ντίνα Σαμαρά με μπακράουντ το πεντάστερο και με το Ξηρομρήτη να είναι στο όριο της φτώχειας θα καθαρήσει σαν αυγό όποιον έχει απέναντι της και έτσι η ταμπέλα στο που κοσμεί το παμπρίζ του σημερινού Δημάρχου θα τροποποιηθεί απλά και θα λέει ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΟΥΛΑ ΠΥΘΑΓΌΡΑ ΣΑΜΑΡΆ
    παρεμπιπτόντως μήπως θα πρέπει να τρέξει πρώτα αυτή την έρμη την μαρίνα στον Αστακό ο Δήμαρχος και μετά τα ξενοδοχεία του; τι είναι αυτά που λέω εεε!! τι να πω αφού τα γιουσουφάκια αυξάνουν και πληθύνονται λέω καμία μαλακία να περάσει η ώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το Ξηρόμερο είναι τιμή μας και καμάρι μας που έχουμε Δήμαρχο τον Πυθαγόρα Σαμαρά ο οποίος στις επιχειρήσεις του έχει δώσει θέσεις εργασίας σε νέους μόνο απο το Ξηρόμερο, και με την πρωτοβουλία του για την ανέγερση του 5στερου ξενοδοχείου ανοίγει προοπτικές και ελπίδες στα νέα παιδιά του Ξηρομέρου, σε μια εποχη όπου η ανεργία κορυφώνεται.
    όσο γαι την ΚΩΣΤΑΝΤΟΥΛΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΣΑΜΑΡΑ που έτσι γράφεις, είναι η Αντιδήμαρχοε Ξηρομέρου και δεν έχει ανάγκη ούτε απο ταμπέλες ούτε απο αυτοκίνητα, έχει την δική της προσωπικότητα.
    επίσης με τα έργα της και τη δουλειά της θα την κρίνουν οι Δημότες αν θα είναι η επόμενη Δήμαρχος και κατά την γνώμη πολλών θα είναι η επόμενη Δήμαρχος.
    και αν αυτό εσένα σε ενοχλεί να κάνεις μεταδημότευση σε άλλον Δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βρε εσύ 3:06 έλα πες την αλήθεια με το μήνα είσαι!!!έτι, δεν είναι κακό, έλα πες την αλήθεια!!!
    μια διευκρίνηση μόνο ο ερχομός της φιλίνης στον αστακό συμπεριλαμβάνετε μέσα στο μεγάλο έργο της αντιδημάρχου ή είναι εξτρά έργο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad