Γιώργος Προβόπουλος: ''Γελοίες οι φήμες για δραχμή – Τελεία και παύλα'' - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

27 Μαΐου 2011

Γιώργος Προβόπουλος: ''Γελοίες οι φήμες για δραχμή – Τελεία και παύλα''

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος δηλώνει πως με άμεσες και τολμηρές αποκρατικοποιήσεις θα μειωθεί το δημόσιο χρέος μέχρι και 22% ενώ βροντοφώναξε ΟΧΙ σε κάθε μορφής αναδιάρθρωση.

Σε συνέντευξη του στο διεθνές πρακτορείο MarketNews International, ο κ. Προβόπουλος εκτίμησε πως εάν δεσμευτούμε σε αξιόπιστα μέτρα και αποκρατικοποιήσεις τότε θα ξεπεραστούν τα σενάρια ότι υπάρχει δυσκολία εκταμίευσης της 5ης δόσης του δανείου.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας χαρακτήρισε ως γελοιότητες όσα ακούγονται για πιθανή έξοδο της χώρας μας από το ευρώ, και επανέλαβε με έμφαση ότι κάθε μορφή αναδιάρθρωσης ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.

Σύμφωνα με τον κύριο Προβόπουλο αν οι αποκρατικοποιήσεις υλοποιηθούν αποτελεσματικά, θα μειώσουν το δημόσιο χρέος κατά 22%, θα μας βάλουν σε αναπτυξιακή τροχιά και το κυριότερο θα πείσουν τις αγορές ότι η Ελλάδα γυρνάει την πλάτη σε παλιές νοοτροπίες.

Για την περιβόητη συναίνεση ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας είπε με νόημα πως δεν απαιτείται συμφωνία σε όλα αλλά : '' Όμως μια συναίνεση στα κύρια σημεία θα βοηθήσει στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας''.

Πηγή: newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad