Μας εφαρμόζουν το Δόγμα του Σοκ - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

27 Μαΐου 2011

Μας εφαρμόζουν το Δόγμα του Σοκ

Γράφει ο Κώστας Χαρδαβέλλας

Τρόμος από άκρη σε άκρη για ένα αύριο που μπορεί να έχει μέχρι και ανθρώπους να λιμοκτονούν στους δρόμους της Αθήνας, όπως στα χρόνια της γερμανικής κατοχής.
Παπακωνσταντίνου, Δαμανάκη, Τρισέ, ο Ολλανδός πρωθυπουργός, ο Μπαρόζο, ο Γιούνκερ – όλος ο θίασος επί σκηνής έχει βγάλει μπροστά μας το μαύρο και τη θανατίλα για μια χώρα που πτωχεύει και καταρρέει.

Πλήρης εφαρμογή του Δόγματος του Σοκ, όπως αυτό περιγράφεται στο βιβλίο της Ναόμι Κλάιν (που έχει γίνει παγκόσμιο μπεστ σέλερ στην εποχή μας) και λέει αυτό που ακριβώς εφαρμόζεται σήμερα στην Ελλάδα:

«Τρομάξτε όσο πιο πολύ μπορείτε το λαό, υποβάλλετέ τον σ’ ένα σοκ, ώστε να τον αδρανοποιήσετε από τον φόβο του και να περάσετε έτσι ανενόχλητοι ό,τι θέλετε όσο δύσκολο κι οδυνηρό για τον κόσμο, που όμως δεν θα μπορεί να αντιδράσει μουδιασμένος από το σοκ που θα του έχετε επιβάλλει».

Σοφή συνταγή εξ ου και οι τελευταίες κραυγές για άρνηση ΔΝΤ και Κομισιόν να μας δώσουν την 5η δόση του δανείου, οπότε τον Ιούλιο δεν θα έχουμε να φάμε, καθώς θα υπάρξει στάση πληρωμών και συντάξεων.

Εκτός κι αν είμαστε υπάκουα παιδιά και εφαρμόσουμε αγόγγυστα τα σκληρά τους μέτρα. Επειδή όμως, δεν είμαστε λωτοφάγοι, ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτή η τρομακτική απειλή δεν έχει αντίκρισμα γιατί δεν συμφέρει ΔΝΤ και Κομισιόν για τον εξής πολύ απλό λόγο: εάν δεν έχει λεφτά η Ελλάδα να ζήσει και να πληρώσει τα δάνειά της, ολόκληρο το σύστημα του ευρώ καταρρέει, η τοξικότητα της ελληνικής οικονομίας αυτομάτως μεταβιβάζεται στις οικονομίες χωρών που δανείζουν την Ελλάδα και άρα δεν έχουν κανένα λόγο να μας αφήσουν να πτωχεύσουμε.

Η δόση του δανείου λοιπόν, θα δοθεί και το Δόγμα του Σοκ δεν πρέπει να μας μετατρέπει σ’ ένα λαό τρομαγμένων και άβουλων όντων.

Πηγή; newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad