Προκλητικό σποτ του ΠΑΣΟΚ! «Είκοσι μήνες επιτυχίες», «Συνεχίζουμε…», «για μια κοινωνία πιο δίκαιη, πιο ασφαλή, πιο όμορφη»! - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

05 Ιουνίου 2011

Προκλητικό σποτ του ΠΑΣΟΚ! «Είκοσι μήνες επιτυχίες», «Συνεχίζουμε…», «για μια κοινωνία πιο δίκαιη, πιο ασφαλή, πιο όμορφη»!

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε πριν λίγη ώρα στο διαδίκτυο και που θα μπορούσε να έχει και τον τίτλο: «είκοσι μήνες επιτυχίες» η κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει το κλίμα δυσαρέσκειας και να κάνει το άσπρο μαύρο για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα από τις εκλογές του 2009.

Σε ένα πρωτόγνωρα προπαγανδιστικό ύφος παρουσιάζεται το τελευταίο εικοσάμηνο ως...
μια κοσμογονία αλλαγών που ζει η Ελλάδα αγνοώντας προκλητικά την κοινωνική δυστυχία και ανέχεια στην οποία έχει περιπέσει ο ελληνικός λαός. Χαρακτηριστικό των αντιδράσεων που ακολούθησε την πρωτοφανή αυτή κίνηση είναι πως στο youtube απενεργοποιήθηκε η δυνατότητα σχολίων γιατί μέχρι εκείνη τη στιγμή τα αρνητικά σχόλια μονοπωλούσαν τις αναρτήσεις.

Σε αυτό το βίντεο οι δημιουργοί έχουν… ξεχάσει τις βασικότερες εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος και βάση των οποίων αυτή η κυβέρνηση κινδυνεύει να περάσει στην Ιστορία ως η πιο επαχθής της μεταπολίτευσης.

Στο βίντεο, λοιπόν, δεν αναφέρεται ούτε ότι η ανεργία έχει αγγίξει το 20%, ούτε οι συνεχείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ούτε τα χιλιάδες λουκέτα στις επιχειρήσεις, ούτε η καλπάζουσα εγκληματικότητα στο κέντρο της πόλης, ούτε φυσικά γίνεται προσπάθεια να εξηγηθεί η παταγώδης αποτυχία της οικονομικής πολιτικής Παπακωνσταντίνου, η οποία οδηγεί σε νέα σκληρότερα μέτρα και αναγκάζει τη χώρα να βουλιάξει περισσότερο προβαίνοντας σε επιπλέον δανεισμό.

Δε, το πιο προκλητικό απ’ όλα είναι πως το βασικό σύνθημα στο διαφημιστικό μήνυμα είναι: «για μια κοινωνία πιο δίκαιη, πιο ασφαλή, πιο όμορφη»!!

Προπαγανδίζεται, επίσης, η «μείωση της φορολογίας για εισοδήματα μέχρι 40000», την ώρα που ετοιμάζονται να ψηφίσουν την μείωση του αφορολόγητου ακόμα και μέχρι τις 6000 ευρώ, αλλά και η «απελευθέρωση δεκάδων επαγγελμάτων», αν και στην πράξη δεν έχει ακόμα απελευθερωθεί ούτε ένα.

Τέλος το πιο τρομακτικό απ’ όλα είναι πως προς το τέλος του spot προβάλει σε περίοπτη θέση η υπόσχεση: «συνεχίζουμε…»!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟΚάτω από τα κυβερνητικά ψεύδη σημειώνουμε  τι πραγματικά έγινε:

Πρωτόγνωρος μηχανισμός στήριξης 110 δισ.
Σύμφωνα με τη δανειακή σύμβαση που υπεγράφη από τους Παπακωνσταντίνου και Προβόπουλο, πρώτη φορά χώρα ή ελληνική κυβέρνηση παραιτείται ρητά «άνευ όρων» από τα εθνικά κυριαρχικά της δικαιώματα.

Η μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος που πέτυχε χώρα της Ευρωζώνης
Αυτό έγινε γιατί είχε προηγηθεί η πρωτοφανής μείωση μισθών και συντάξεων που έγινε ποτέ σε χώρα της Ευρωζώνης

Όλες οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ
Για πρώτη φορά στην Ιστορία του ΑΣΕΠ γίνονται ΚΑΙ απολύσεις μέσω ΑΣΕΠ

Όλες οι υπογραφές και οι αποφάσεις στο διαδίκτυο
…με εξαίρεση τα ταξίδια του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, όπου στις σχετικές αποφάσεις δεν αναγράφεται το κόστος τους, όποτε αυτές αναρτούνται. Έχει γίνει σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Δημιουργία ανεξάρτητης στατιστικής Αρχής
... ελεγχόμενη πλήρως από την Τρόικα

Επιτελικό κράτος με τον Καλλικράτη
Δεκάδες δήμοι καλούνται με όρους ΔΝΤ να μπουν σε πρόγραμμα «εξυγίανσης», κάτι για το οποίο οι δήμαρχοι έχουν στραφεί κατά του υπουργείου Εσωτερικών

Μείωση κατά 2 δισ. των λειτουργικών δαπανών του δημοσίου
Την ώρα που βάζουν μαχαίρι στα μικρά εισοδήματα των πολιτών, τα 2 δις για την Τρόικα θεωρούνται πολύ λίγα με βάση το ποσό που είχε ζητηθεί. Τα 2 δις είναι αποτυχία και όχι για να παινεύονται.

Μείωση των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ κατά 20%
Άγνωστο πως βγήκε αυτό το νούμερο, αφού την ίδια ώρα ζητούν απολύσεις εργαζομένων εκεί. Αν είχαν καταφέρει να μειώσουν τόσο τα ελλείμματα, γιατί πετούν ανθρώπους στο δρόμο;

Μείωση των δαπανών των δημόσιων νοσοκομείων
Αληθέστερη η πρόταση θα ήταν: μείωση των δημόσιων νοσοκομείων

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση
Εκτός από τον ΟΑΕΕ, ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί στα άλλα ταμεία.

Μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού που εξασφαλίζει τις συντάξεις των παιδιών μας
Με τις απολύσεις, απομακρύνσεις και την αυξανόμενη ανεργία σε συνδυασμό με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, το πιθανότερο είναι, όχι τα παιδιά μας, αλλά ούτε εμείς να βγούμε ποτέ στη σύνταξη.

Μείωση τιμής σε χιλιάδες φάρμακα
Αύξηση του φαινομένου των πλαστών συνταγών.

Μείωση φορολογίας για εισοδήματα κάτω των 40000 ευρώ
Μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 8000 ευρώ μπορεί και στα 6000

Καταπολέμηση φοροδιαφυγής
600 δισ. ευρώ έχουν φύγει από την Ελλάδα

5.000 αστυνομικοί δίπλα στον πολίτη
Η δολοφονία του Έλληνα πολίτη από αλλοδαπούς στο Κέντρο της πόλης συντάραξε την ελληνική κοινή γνώμη. Παρόμοιο περιστατικό αντιμετωπίζει πρώτη φορά το αστυνομικό δελτίο.

Οι πρώτη δασικοί χάρτες για τη θωράκιση των δασών μας
…ενώ η Τίνα Μπιρμπίλη δεν μπορεί να προστατεύσει ούτε τις natura

Ψηφιακό σχολείο
Δεκάδες σχολεία έκλεισαν σε ολόκληρη τη χώρα για πρώτη φορά εδώ και εκατόν πενήντα χρόνια

One stop shop ίδρυση επιχείρησης σε μία ημέρα
Πόσους αφορά αυτή η «επιτυχία»; Υπάρχουν πολλοί σήμερα που ιδρύουν επιχειρήσεις;

Κατάργηση καμποτάζ
Η πιο επισφαλής περίοδο για τους ναυτικούς μόλις ξεκίνησε

Απελευθέρωση δεκάδων κλειστών επαγγελμάτων
Όλα απελευθερώθηκαν στα χαρτιά

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟΠηγές: protothema/newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad