Συστάσεις και μηνύσεις στους ιδιοκτήτες των ανεπιτήρητων ζώων που κυκλοφορούν στους δρόμους - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

07 Ιουνίου 2011

Συστάσεις και μηνύσεις στους ιδιοκτήτες των ανεπιτήρητων ζώων που κυκλοφορούν στους δρόμους

Εντονες είναι οι διαµαρτυρίες το τελευταίο διάστηµα, από την περιοχή του Αστακού, για τα ζώα που κυκλοφορούν στους δρόµους και πολλές φορές γίνονται αιτία τροχαίων ατυχηµάτων ενώ η κατάσταση είναι πιο έντονη, κυρίως στο δρόµο που οδηγεί προς το λιµάνι του Πλατυγιαλιού.

Η διοίκηση της αγροφυλακής, έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες...
µε έγγραφα που είχε αποστείλει παλιότερα προς τους αρµοδίους, όπως η πρώην νοµαρχία και ο πρώην δήµος Αποδοτίας. Ωστόσο όµως η δικαιοδοσία των αγροφυλάκων φτάνει µέχρι τα όρια της αγροτικής έκτασης και των αγροτικού οδικού δικτύου, όπου και µπορούν να παρεµβαίνουν, είτε µε παρατηρήσεις και συστάσεις, είτε µε µηνύσεις, αν αυτό κριθεί απαραίτητο ανάλογα µε την παράβαση.

Σε ότι αφορά τον Αστακό, η περιοχή από την οποία διέρχεται η οδική σύνδεση του λιµανιού είναι χαρακτηρισµένη ως βοσκότοπος, που όµως δεν είναι επαρκώς περιφραγµένος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσµα τα ζώα να κυκλοφορούν ελεύθερα στο δρόµο, οπότε συχνά παρατηρούνται τροχαία ατυχήµατα, αλλά και φθορές σε αυτοκίνητα από εξαγριωµένα ζώα. Σε αυτή την περίπτωση, όπως ενηµερώνει ο διοικητής της αγροφυλακής Δ. Τσιλιµπώκος, η υπηρεσία υπέβαλε µηνύσεις, για τα ανεπιτήρητα ζώα, στους ιδιοκτήτες τους.

Στους επαρχιακούς και στους άλλους δρόµους, την ευθύνη έχει η αστυνοµία για να υποβάλλει µηνύσεις για παρακώλυση της κυκλοφορίας, ή για φθορά ξένης περιουσίας που δεν είναι αγροτική. Παρά την διαφοροποίηση των ευθυνών υπάρχει συνεργασία µεταξύ αστυνοµίας και αγροφυλακής και αρχικά γίνονται συστάσεις στους ιδιοκτήτες των ζώων, προκειµένου να λυθεί οµαλά το πρόβληµα. Ήδη όλοι οι κτηνοτρόφοι έχουν προσλάβει δυο ανθρώπους, για την επίβλεψη των ζώων και την αποµάκρυνσή τους από το δρόµο καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου. Παράλληλα από την αγροφυλακή, έχουν σταλεί επιστολές στους κτηνοτρόφους µε συστάσεις, στις οποίες δεν υπήρξε ανταπόκριση γι’ αυτό και ακολούθησαν µηνύσεις, οι οποίες εκκρεµούν.

Πηγή: aixminews

1 σχόλιο:

  1. ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ. ΤΑ ΖΩΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΑ ΣΕ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΙΑ.ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΝΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΚΑΤ ΕΤΟΣ.ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΟΔΟΣΤΡΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΧΗΜΑΤΑ.ΚΛΠ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΛΛΑΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad