Κάμερον Μακόλεϊ : Το παιδί που επέστρεψε από μια άλλη ζωή - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

08 Ιουλίου 2011

Κάμερον Μακόλεϊ : Το παιδί που επέστρεψε από μια άλλη ζωή

Ξανθά μαλλιά και μεγάλα γαλάζια μάτια. Με μια πρώτη ματιά ο εξάχρονος Κάμερον είναι ένα αγοράκι όπως όλα της ηλικίας του.

Μόνο που του αρέσει να διηγείται στιγμιότυπα από τη ζωή του που αναφέρονται σε μία οικογένεια κι ένα σπίτι τα οποία ποτέ δεν είχε δει, σε αυτή τουλάχιστον τη ζωή.

Ο Κάμερον Μακόλεϊ ζει με τη μητέρα του Νόρμα που είναι χωρισμένη και τον αδελφό του κοντά στη Γλασκόβη και από 3 ετών ακόμη είχε αρχίσει να συμπεριφέρεται περίεργα και να αναφέρεται σε γεγονότα και πρόσωπα φανταστικά.

Ο μικρός θυμόταν μία άλλη μητέρα, ένα άλλο σπίτι, έναν άλλο σκύλο. Μερικές φορές έλεγε ότι είχε γεννηθεί στο νησί Μπάρα, της Κορνουάλης. Όλα αυτά τα αποκαλούσε παλιό σπίτι και προηγούμενη οικογένειά του. Επίσης μιλούσε και για τον πατέρα του, όχι τον πραγματικό, αλλά ένα άλλον.

"Ήταν τριών χρόνων, όταν άρχισε να μου λέει για τη ζωή του στο Μπάρα, ένα νησί 300 χιλιόμετρα μακριά", λέει η Νόρμα Μακόλεϊ στην ιταλική "Λα Στάμπα". Και ήταν μόνο η αρχή.

 "Μιλούσε για τους αδελφούς του, για τα μακριά, καστανά μαλλιά της μητέρας του, η οποία του διάβαζε από ένα μεγάλο βιβλίο για τον Θεό και για το πώς ο πατέρας του, κάποιος Σέιν Ρόμπερτσον, σκοτώθηκε σε τροχαίο. Αναστατώθηκα", λέει η ανύπανδρη μητέρα, η οποία είναι κοκκινονομάλλα, μη θρησκευόμενη και έχει άλλον ένα γιο, τον Μάρτιν, ένα χρόνο μεγαλύτερο από τον Κάμερον.

Ο καιρός περνούσε, το παιδί μεγάλωνε και η "ανάμνησή" του αποκτούσε λεπτομέρειες, λέει η Νόρμα. "Δεν πρέπει να φοβάσαι τον θάνατο", της έλεγε, "επειδή επιστρέφουμε: και πριν, Κάμερον με έλεγαν".

Η επιμονή του να επιστρέψει στην πρώτη του οικογένεια ανάγκασε τη μητέρα του να κάνει φέτος ένα ταξίδι μαζί του μέχρι το νησάκι της Κορνουάλης. Μαζί τους πήγε ένα τηλεοπτικό συνεργείο από μια εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών που ψάχνει ιστορίες για μετενσαρκώσεις και ένας ψυχίατρος.

 Όταν έφτασαν εκεί δεν πίστευαν αυτά που έβλεπαν στα μάτια τους: Ο μικρός τους πήγε πράγματι στο λευκό σπίτι στην παραλία για το οποίο μιλούσε. Όμως το σπίτι είχε εγκαταλειφθεί και στο ληξιαρχείο δεν υπήρχε κανείς Σέιν Ρόμπερτσον. Τελικά εντόπισαν κάποιον Ρόμπερτσον που είχε ζήσει στο λευκό σπίτι πολλά χρόνια πριν και μετά είχε μετακομίσει στο Στέρλινγκ. "Ο Κάμερον είδε τη φωτογραφία της οικογένειας και αναγνώρισε το σκυλί με τις βούλες και το μεγάλο μαύρο αυτοκίνητο για το οποίο τόσο μιλούσε".

Το παιδί επέστρεψε στο Κλάιντμπανκ μαζί με τις κάμερες και είναι τώρα πολύ πιο ήρεμο, δεν μιλάει πια με τόση λαχτάρα για το Μπάρα.

Τα τελευταία 40 χρόνια έχουν ερευνηθεί ιστορίες 2.500 παιδιών που ισχυρίζονται ότι έχουν αναμνήσεις από μια προηγούμενη ζωή. Μάλιστα, στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια έχει ιδρυθεί ένα ειδικό τμήμα για την έρευνα τέτοιων υποθέσεων. Για πολλούς, η μετενσάρκωση είναι μια ιδέα που ανήκει στη σφαίρα των εξωγήινων. Ωστόσο, πολλοί ισχυρίζονται ότι πρόκειται απλά για μια βολική ψευδαίσθηση η οποία και βοηθάει τους ανθρώπους να αποφύγουν τη δύσκολη πραγματικότητα του θανάτου.

Ποια είναι η αλήθεια; Μάλλον αυτή που βολεύει τον καθέναν να αντιμετωπίσει τους φόβους του και να βιώσει καλύτερα τη ζωή και το θάνατό του.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad