Μίνι καύσωνας δύο ημερών - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

09 Αυγούστου 2011

Μίνι καύσωνας δύο ημερών

Μίνι καύσωνας διάρκειας 48 ωρών θα πλήξει τη χώρα σήμερα και την Τετάρτη με το θερμόμετρο να αγγίζει το «40άρι» σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Από την Πέμπτη αναμένεται, πάντως, νέα πτώση της θερμοκρασίας.

Σήμερα, Τρίτη, αίθριος θα είναι ο καιρός γενικά σε όλη την Ελλάδα με υψηλές θερμοκρασίες.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος με ασθενείς-μέτριους άνεμους εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 39 βαθμούς.

Αίθριος αναμένεται ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με τους άνεμους να πνέουν ασθενείς μέτριοι εντάσεως έως και 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κέλσιου, στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 40 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη το θερμόμετρο θα δείξει από από 23 έως 33 και στη νότια Κρήτη έως 36 βαθμούς Κελσίου και, τέλος, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 στα Δωδεκάνησα και έως 36 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Τετάρτη όπου οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν μειωμένες κατά 2 ή 3 βαθμούς σε κάποιες περιοχές. Ο υδράργυρος θα πάρει και πάλι την… κατιούσα από την Πέμπτη καθώς αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας με ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή στους πολίτες ώστε να αποφεύγουν την πολύωρη έκθεση στον ήλιο, να πίνουν αρκετά υγρά και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία ή τα πολύωρα ταξίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad