Η "καρναβαλική παρέλαση" των Σκοπίων - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

07 Σεπτεμβρίου 2011

Η "καρναβαλική παρέλαση" των Σκοπίων

«Καρναβαλική παρέλαση» χαρακτηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων κ.Λιούπκο Γκεοργκίεφσκι την φιέστα που ετοιμάζει την Πέμπτη η εθνικιστική κυβέρνηση του κ.Νίκολα Γκρούεφκσι, για τα 20 χρόνια ανεξαρτησίας της χώρας από την  ενιαία Γιουγκοσλαβία.

Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων...
θα είναι η κεντρική πλατεία «Μακεδονία» των Σκοπίων, που θυμίζει πλέον Disneyland, διάσπαρτη με μικρά και μεγάλα αγάλματα προσωπικοτήτων της ελληνικής και βουλγαρικής ιστορίας, που οι Σκοπιανοί επιχειρούν να οικειοποιηθούν θεωρώντας τους… «Μακεντόνετς».

Στην πλατεία, δεσπόζει το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η επίσημη ονομασία του οποίου είναι «έφιππος πολεμιστής» για να μην προκληθεί η Ελλάδα, με ύψος όσο μια οκταόροφη πολυκατοικία, μπροστά από το οποίο θα στηθεί η εξέδρα που θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Γκρουέφσκι, στο πλήθος που αναμένεται να συγκεντρωθεί απ΄ όλη τη χώρα, με λεωφορεία που θα τους μεταφέρει δωρεάν στην πρωτεύουσα.

Η εκδήλωση αναμένεται να εξελιχθεί σε κομματική συγκέντρωση του VMRO, του κόμματους του πρωθυπουργού,  μια και τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν θα παραβρεθούν, όπως επίσης απόντες θα είναι και εκπρόσωποι του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI.

Καυστικό είναι το σχόλιο  του πρώην  πρωθυπουργού και προέδρου του VMRO κ. Γκεοργκιέφσκι στην εφημερίδα «Νόβα Μακεντόνια». «Η γιορτή με την ευκαιρία των 20 χρόνων της ανεξαρτησίας της χώρας, με τα εγκαίνια του μνημείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου της Μακεδονίας, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα καρναβάλι, ένας θρίαμβος ιστορικού παγανισμού, που δεν αξίζει  της σημαντικής επετείου» δήλωσε συγκεκριμένα ο ίδιος, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν θα παραβρεθεί στην φιέστα της Πέμπτης.

Ο κ.Γκεοργκιέφσκι, έχει ευθέως αμφισβητήσει την «αρχαιομακεδονική» υστερία της κυβέρνησης Γκρουέφσκι, τονίζοντας πως οι Σκοπιανοί δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο.

Σήμερα ανοίγει και επίσημα τις πύλες του το ανακαινισμένο διεθνές αεροδρόμιο των Σκοπίων, το οποίο μετονόμασαν το 2008 σε «Alexander Veliki», το οποίο διαχειρίζεται εταιρεία τουρκικών συμφερόντων.

πηγή: protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad