Ζητήματα άμεσης Δημοκρατίας, λειτουργίας και εμφάνισης Δήμου Ξηρομέρου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

15 Οκτωβρίου 2011

Ζητήματα άμεσης Δημοκρατίας, λειτουργίας και εμφάνισης Δήμου Ξηρομέρου

ΕΙΣΗΓΗΣΗ για συζήτηση και ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
Προς: Κ Δήμαρχο, κ Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου Δήμου ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ.


Παρακαλώ να έρθουν τα παρακάτω θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να συζητηθούν και παρθούν οι απαιτούμενες αποφάσεις.

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος, που ιδρύθηκε ο Δήμος μας. Ο νόμος Καλλικράτη, προβλέπει πολλά και διάφορα για τη λειτουργία του νέου δήμου, πολλά από τα οποία δεν έχουν υλοποιηθεί λόγω έλλειψης πιστώσεων και μη έκδοσης υπουργικών εγκυκλίων κυρίως για τη πρόσληψη του άκρως απαραίτητου διοικητικού και τεχνικού προσωπικού. Τα υπάρχοντα και αναφύοντα ζητήματα-προβλήματα είναι πολυποίκιλα και δισεπίλυτα και η προσπάθεια όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, όλων των παρατάξεων αλλά και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και Ποιότητας Ζωής είναι μεγάλη, για το καλό του Δήμου και των συνδημοτών. Η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει στο Δήμο να αναπτύξει και να εκτελέσει στο βαθμό που θα ήθελε το πρόγραμμά του.

Τα παραπάνω είναι γενικώς και κοινώς αποδεκτά από όλους.

Μπορούμε όμως και επιβάλλεται να προβούμε σε απλές κινήσεις για να επιλύσουμε λειτουργικά θέματα και θέματα ενημέρωσης, εμφάνισης, ανάπτυξης, ανάδειξης,δημοκρατικής ενημέρωσης, χωρίς ιδιαίτερο ή με μικρό οικονομικό κόστος, όπως θα αναλύσω πιο κάτω. Έτσι δεν θα κινδυνεύσω να κατηγορηθώ για σπατάλη πόρων της Περιφέρειας ή του Δήμου μας. Όμως είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν τα παρακάτω αφού και προβλέπονται και επιβάλλονται από τους νόμους:

Πρώτο θέμα: Πληροφοριακές Πινακίδες Σήμανσης Δήμου και κατεύθυνσης οδών του, θέσεις πάρκινγκ ΑΜΕΑ, ράμπες ελευθερίας κίνησης ΑΜΕΑ

Οποιοσδήποτε δημότης ή επισκέπτης ή διερχόμενος των Διοικητικών ορίων του Δήμου δεν βλέπει πουθενά στις προβλεπόμενες πληροφοριακές πινακίδες σήμανσης και κατεύθυνσης, τα νέα πληροφοριακά δεδομένα που προέκυψαν, από τη συνένωση των πρώην Δήμων Αστακού, Αλυζίας και Φυτειών. Υπάρχουν ακόμα οι παλαιές πινακίδες στις εισόδους και εξόδους κάθε πρώην κοινότητος Δήμου(πχ Δήμος Αστακού, καλωσήλθατε στο Δήμο Φυτειών, Δήμος Φυτειών καλό ταξίδι, ή είναι ζωγραφισμένα τα διοικητικά όρια του κάθε πρώην δήμου, ή σωστές πινακίδες έχουν ξεθωριάσει κλπ). Επίσης έχουν δημιουργηθεί ελάχιστες υποδομές για άτομα με ειδικές ανάγκες (τυφλοί, ανάπηροι κλπ ΑΜΕΑ) Προτείνω-Ζητώ:

α. Να αποσταλεί έγγραφο του δήμου στους προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

β. Να καταγράψουν οι πρόεδροι τα δεδομένα στα διοικητικά όριά τους και να υποβάλλουν στο δήμο κατάσταση με τον αριθμό των πινακίδων που υπάρχουν και πόσες απαιτούνται αν λείπουν ή είναι παλαιές και κατεστραμμένες σε κάθε είσοδο ή έξοδο δημοσίας οδού.

(Να αποφευχθεί η καταγραφή πρότασης για ηλεκτρονικές πινακίδες σε οδούς, γιατί θεωρώ ότι είναι σπατάλη. Υπάρχουν μερικές, από τη πρώην Νομαρχία, οι οποίες δείχνουν μικρά γράμματα και αριθμούς, ημερομηνίες!!!! που αποσπούν τη προσοχή στους οδηγούς με κίνδυνο ατυχήματος. Κακώς άφησαν οι πρώην δήμαρχοι να τοποθετηθούν. Αυτές να αποξηλωθούν και να τοποθετηθούν στις πλατείες. Να αλλάξουμε αν γίνεται το λογισμικό και να εμφανίζουν όλες τις αποφάσεις και ανακοινώσεις του Δήμου για ενημέρωση των συνδημοτών μας).

γ. Επίσης οι πρόεδροι σε συνεργασία με συλλόγους, φορείς κλπ, να αναφέρουν απαιτούμενες πινακίδες για αξιοθέατα, τουριστικά μέρη, αρχαιολογικούς χώρους, δασικά μονοπάτια, δημαρχεία, δημόσια-δημοτικά κτίρια, σχολεία, γυμνάσια Λύκεια, Αστυνομικούς-πυροσβεστικούς σταθμούς, νεκροταφεία, παραλίες κλπ.

δ. Επιπλέον να προταθούν πινακίδες για στάθμευση ΑΜΕΑ σε δημοτικά πάρκινγκ Δημοτικών και Τοπικών κοινοτήτων Δήμου και όπου αλλού απαιτείται, σε συνδυασμό με ράμπες ΑΜΕΑ σε πεζοδρόμια, εκκλησίες δημόσια-δημοτικά κτίρια κλπ. Πχ στο πρόσφατα κατασκευασθέν πάρκινγκ Φυτειών, δεν υπήρξε πρόβλεψη για οριοθέτηση αποκλειστικής θέσης και κατασκευής αντίστοιχης πινακίδας ΑΜΕΑ. Ειδοποιήθηκε ο πρόεδρος της τ.κ και θα γίνει, πέραν των υπολοίπων που θα προτείνει.

ε. Ο Δήμος στη συνέχεια αφού προβεί σε έλεγχο των στοιχείων, να συγκεντρώσει όλα τα δεδομένα και να εξετάσει:

(1) Σύνολο Πινακίδων που απλώς απαιτείται σβήσιμο των παλαιών ονομάτων Δήμων και γράψιμο νέου, φρεσκάρισμα των οδών κατευθύνσεων και των βελών πχ προς Κατούνα χλμ … πρός Μύτικα χλμ…, προς Κανδήλα χλμ…. (Ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση)

(2) Σύνολο πινακίδων που απαιτείται επισκευή των μεταλλικών μερών των πινακίδων και βάψιμο-γράψιμο νέων ονομάτων, βελών κατεύθυνσης αριθμού χιλιομέτρων κλπ.(Μικρή οικονομική επιβάρυνση)

(3) Σύνολο ελλειπόντων πινακίδων που απαιτούνται να τοποθετηθούν εξ αρχής για σήμανση ονομάτων Δήμου, Τοπικών Κοινοτήτων και βελών κατευθύνσεων- χιλιομετρικών αποστάσεων οδών, ΑΜΕΑ,δασικών και λοιπών πινακίδων .(Εδώ έχουμε μεγαλύτερη άλλα και Αναγκαστική οικονομική επιβάρυνση)

(4) Υπολογισμό του συνολικού κόστους του έργου και σύνταξης απλών τεχνοοικονομικών εκθέσεων 2-3 σελίδων κατά περίπτωση, με αιτιολογική σκέψη και προϋπολογισμό με μέριμνα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών. Δεν απαιτείται μεγάλη μελέτη. Τα στοιχεία πινακίδων ήδη υπάρχουν από το Υπουργείο και Περιφέρεια . Να δώσουμε προτεραιότητα σε δύο φάσεις. Πρώτη φάση άμεσα οι πινακίδες πληροφόρησης σε οδούς, διασταυρώσεις κλπ και οι πινακίδες, ράμπες πεζοδρομίων, θέσεις πάρκινγκ για ΑΜΕΑ. Δεύτερη φάση. Οι υπόλοιπες πινακίδες πληροφόρησης, για αξιοθέατα, τουριστικά μέρη, αρχαιολογικούς χώρους, δασικά μονοπάτια, δημαρχεία, δημόσια-δημοτικά κτίρια, σχολεία, γυμνάσια Λύκεια, Αστυνομικούς-πυροσβεστικούς σταθμούς, νεκροταφεία, παραλίες κλπ.

(5) Φορέας υλοποίησης έργου: Με βάση τον ΚΟΚ αρμόδιοι φορείς για την εκπόνηση ή έγκριση μελετών εφαρμoγής, πoυ αφoρoύν την κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση των οδών (πινακίδες και διαγραμμίσεις), και για την εγκατάσταση και συντήρηση της σήμανσης αυτής, είναι είτε η Γενική Γραμματεία Δημόσιων Έργων τoυ Yπoυργείoυ Περιβάλλoντoς, Χωρoταξίας και Δημόσιων Έργων είτε οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είτε οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης πoυ τις συντηρoύν, κατά περίπτωση. Οι τεχνικές προδιαγραφές, oι όροι και o τρόπος της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης των οδών, της σηματoδότησής τoυς,της σήμανσης και σηματοδότησης των εκτελούμενων έργων, της δημιουργίας ειδικών διαμορφώσεων του οδοστρώματος, της τοποθέτησης κινητών εμποδίων και κάθε άλλη συναφή λεπτομέρεια, καθορίζονται από τις αντίστοιχες αρμόδιες αρχές. Επομένως η ευθύνη έγκρισης δαπάνης και η εκτέλεση έργου για τα παραπάνω θα αποφασισθεί αναλόγως των αρμοδιοτήτων Δήμου, Περιφέρειας, Κράτους, σε Δημοτικούς- δασικούς- επαρχιακούς- και εθνικές οδούς, σε εσωτερικούς οδούς δήμων, σε λιμένες κλπ. Οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι του Δήμου αιρετοί και Υπάλληλοι να έρθουν σε επαφή με το τμήμα συγκοινωνιακών έργων, οδικών σημάνσεων και ασφάλειας οδικού δικτύου της Περιφέρειας για συντονισμό και δρομολόγηση του έργου αναλόγως της ευθύνης εκάστου.

Συνοψίζω προχείρως προς υποβοήθηση.

α. Απαιτείται μία πινακίδα μετά τη διασταύρωση επί του αυτοκινητοδρόμου Αντίρριο- Γιάννενα προς Παλαιομάνινα και Ρίγανη, που να αναγράφει καλωσήλθατε στο Δήμο Ξηρομέρου όπου να φαίνονται και τα διοικητικά όριά του. (Από τη πίσω όψη, όποιος κινείται αντίθετα, από Παλαιομάνινα προς Ε.Οδό, να βλέπει «Καλό ταξίδι Δήμος Ξηρομέρου» Αυτό να επαναληφθεί ανάλογα έξω από τη Κυψέλη επί της Ε.Ο Αγρινίου-Ιωαννίνων, στο Ρίβιο Παπαδάτου, επί της επαρχιακής οδού Κονοπίνας- Παπαδάτου, Αετού- Μπαμπίνης, Αετου – Αρχοντοχωρίου, Παλαίρου – Μύτικα, όρια Δήμου στις διασταυρώσεις από Λεσίνι προς Παλαιομάνινα αλλά και προς Αστακό, στις προβλήτες Αστακού και Μύτικα.

β. Να μη κατασκευασθούν πινακίδες που να δείχνουν τα επιμέρους διοικητικά όρια των Δημοτικών Ενοτήτων Αστακού Φυτειών και Αλυζίας(Άσκοπη σπατάλη) . Σε κάθε είσοδο – έξοδο δημόσιου επαρχιακού δρόμου στα χωριά να υπάρχει πινακίδα πχ Φυτείες, Στρογγυλοβούνι, Πρόδρομος, Βλυζιανά. Επίσης στις διασταυρώσεις επαρχιακών οδών μέσα ή έξω από τα χωριά, οι ανάλογες πινακίδες κατεύθυνσης και αντίστοιχων χιλιομετρικών αποστάσεων.

γ. Σε κάθε πλατεία, πεζοδρόμιο, δημόσιο ή δημοτικό κτίριο, να μελετηθούν τρόποι ελεύθερης κίνησης δραστηριότητας των ΑΜΕΑ και να υποβληθούν για χρηματοδότηση τεχνοοικονομικές εκθέσεις ή μελέτες. (Ράμπες, ειδικοί ανελκυστήρες, μοναδικές θέσεις πάρκινγκ, συστήματα εισόδου στη θάλασσα για αναπήρους, κλπ)

γ. Όπως φαίνεται από τα παραπάνω είναι σχετικά εύκολο να εξαχθούν όλα τα στοιχεία. Αρκεί να τα μελετήσουμε με μεράκι, οργάνωση και θέληση για την ανάπτυξη του υπανάπτυκτου Ξηρομέρου μας.

Δεύτερο Θέμα: Έμβλημα –Σημαίες -Λάβαρα Δήμου και Κοινοτήτων

Κάθε πρώην Δήμος έχει το έμβλημά του και τη σημαία του, όπως προβλέπουν οι νόμοι.

Απαιτείται και ήδη έχουμε αργήσει να γίνουν τούτα και στο δήμο μας. Υπάρχουν ακόμα τα λάβαρα και οι σημαίες των πρώην δήμων και δημιουργούν σύγχυση στους κατοίκους και επισκέπτες. Προτείνω τα παρακάτω:

α. Είναι ευκαιρία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να δώσουμε στα γυμνάσια και στα λύκεια ή και σε πολιτιστικούς φορείς, συλλόγους του Δήμου την ιδέα να προτείνουν -ζωγραφίσουν ένα έμβλημα και σημαία-λάβαρο για το Δήμο Ξηρομέρου. Να υπάρξει επιτροπή να συνεννοηθεί με καθηγητές και δασκάλους κλπ. Να βγουν τρεις προτάσεις, να βραβευθούν και να ισχύσει η πρώτη σε ψηφοφορία πρόταση μέσα από το Δημοτικό συμβούλιο και την επιτροπή ποιότητας ζωής.

β. Έξω από κάθε πρώην δημαρχείο να υπάρχουν 3 ιστοί. Ένας για την Ελληνική σημαία, ένας για την σημαία Δήμου Ξηρομέρου και ένας για τη σημαία της εκεί Δημοτικής Ενότητας .

γ. Να κατασκευασθούν αντίστοιχα λάβαρα για παρελάσεις, ανάρτηση σε στύλους κλπ για Εθνικές εορτές παρελάσεις, Θρησκευτικές και Πολιτιστικές Εκδηλώσεις, επίσημες επισκέψεις πολιτειακών παραγόντων κλπ.

Τρίτο Θέμα: Ονοματοδοσία σε Υλικά - Οχήματα Δήμου

Να αλλάξουν οι επιγραφές των πρώην δήμων πάνω σε οχήματα, μηχανήματα, κάδους απορριμμάτων, πινακίδες σε τοίχους ή μεταλλικές –πλαστικές κατασκευές έξω από δημαρχεία, δημοτικά κτίρια κλπ.

Τέταρτο Θέμα: Ενημέρωση πολιτών , Ιστοσελίδα Δήμου. Άμεση Δημοκρατία

Να δημιουργηθεί επίσημη ιστοσελίδα ενημέρωσης Δήμου. Να κατασκευασθούν καλαίσθητοι πίνακες (και ηλεκτρονικοί) σε πλατείες και επιλεγμένα σημεία των χωριών μας [όχι δρόμοι], για να αναρτούνται οι αποφάσεις και τα έγγραφα του δήμου για άμεση ενημέρωση των συνδημοτών μας για αποφυγή παραπληροφόρησης και για ενημέρωση επί όλων ανεξαιρέτως των αποφάσεων της δημοτικής αρχής και άλλων συλλόγων φορέων.

Να φωτοτυπούνται οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου του δημάρχου των αντιδημάρχων της οικονομικής και επιτροπής ποιότητας ζωής και να συρράπτονται υπό τύπο εφημερίδος. Να μοιράζονται κάθε μήνα σε όλα τα ΚΕΠ, καφενεία, καφετέριες, και δημόσιες υπηρεσίες, στη περιφέρεια Δήμου για ενημέρωση. Η δαπάνη είναι μικρή για τα λιγοστά χωριά μας. (τύπωμα σε τυπογραφείο με φτηνό χαρτί).

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας. (Έγκαιρη ενημέρωσή μου, και δημοτικών συμβούλων, Εισαγωγή σε Δημοτικό Συμβούλιο)

Θεσσαλονίκη 15 Οκτ 2011 ,
ΕΥΘΥΜΙΑ ΚΟΛΟΒΟΥ Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου

12 σχόλια:

  1. έλα πεσ την αληθεια.... στην θεσ/νικη ζεις μόνιμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτα απο όλα πινακίδες με τα ονοματα των οδών και αριθμούς . Τζάμπα τα λέμε δεν πρόκειται να γίνει τίποτα απολύτως. Ακούει η κ. αντιδήμαρχος; Ο κ. Λιβάνης μήπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγω αναροτιεμαι σε τι θα βοηθουσαν τους πολιτες τα λαβαρα και οι ιστοι καθως και η αλλαγη του ονοματος του δημου στους καδους αποριματων!!
    καλα ειναι οσα προτεινοντε αλλα μερικα θα ηθελαν μια δευτερη σκεψη !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1053 ΕΣΥ ΜΠΟΡΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΟΡΘΙΟΣ Η ΟΡΘΙΑ. Η ΕΥΘΥΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ, ΣΥΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ. ΕΥΓΕ ΣΤΗΝ ΕΥΘΥΜΙΑ. ΜΑΔΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΦΗ. ΘΑ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΕ 8 ΜΗΝΕΣ. Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ.[ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ 5Η ΨΗΦΙΣΘΕΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 41 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΓΩΝΑ.] ΘΑ ΤΟ ΠΕΙΝΕΙΣ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΗΣ ΠΙΚΡΑΣ ΘΕΣ ΔΕΝ ΘΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποια αλήθεια να πω ανώνυμε(η)της 10: 53, αφού ποτέ δεν έδειξα ή επιδίωξα κάτι άλλο. Οι συνδημότες των Φυτειών, ξέρουν, κρίνουν και αποφασίζουν με δύναμη και αποφασιστικότητα για όλα τα κοινά. Αυτό μου αρκούσε, μου αρκεί και σας διαβεβαιώ θα μου αρκεί για πολύ καιρό ακόμα.Ο σύζυγός μου Συνταγματάρχης Χρήστος Κολοβός, έλαβε μετάθεση από τα Γιάννενα στη Θεσσαλονίκη. Τι πρόβλημα έχετε και σε τι, διότι μάλλον δεν με ξέρετε και δεν γνωρίζετε την παρουσία μου στα κοινά τόσο της Δημοτικής μου Ενότητος όσο και του Δήμου γενικότερα. Οι εισηγήσεις και οι παρεμβάσεις επί 1 χρόνο ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Στις προσκλήσεις του προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου γράφει Θεσσαλονίκη. Επομένως δεν παρακολουθείτε τα κοινά ούτε τις ανακοινώσεις. Απλώς γράψατε κάτι για να νομίσετε ότι με εγκαλείτε. Είστε βαθειά νυχτωμένος, αν νομίζετε ότι έχω πρόβλημα που είμαι 4 ώρες μακρυά από τον τόπο μου. Το πρόβλημα εσείς το έχετε και θα το έχετε, νομίζοντας ότι κάνετε αντιπολίτευση στη παράταξη Σαμαρά.
    Προσπαθήστε λίγο περισσότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Ξηρόμερο είναι διάσπαρτο από δεκάδες μνημεία που πρέπει σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία άμεσα να σημανθούν με πινακίδες, να καθαριστούν, να ανασκαφούν, να αναδειχθούν και να παραδοθούν στους δημότες και φίλους για επίσκεψη και στα σχολεία για μελέτη της τοπικής ιστορίας. Συμφωνούμε με την κυρία Κολοβού και περιμένουμε τις εξελίξεις με ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στη διασταύρωση Λεπενούς, ακριβώς απέναντι από το δημαρχείο Στράτου, είχε τοποθετηθεί μια πινακίδα η οποία υποδείκνυε στον επισκέπτη το «Βελανιδοδάσος Ξηρομέρου». Δυστυχώς αυτή η πινακίδα εξαφανίστηκε μάλλον από «Λαθροξυλάδες» που λεηλατούν το δάσος, για να υποβαθμίσουν τη περιοχή και να συνεχίσουν το βάρβαρο έργο τους. Μήπως πρέπει να γίνει μια έρευνα για την τύχη αυτής της πινακίδας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 10:53
    κυρία Καραπάνου αυτό που εννοούσα είναι ότι όλα αυτά που λέτε είναι καλά και θετικά αλλά όχι για το Δήμο Ξηρομέρου, για κάποιο άλλο Δήμο της βορίου Ελλάδος ίσος..
    Γιατί άραγε ενοχληθήκατε τόσο από αυτό το τόσο ''μικρο'' σχόλιο τι έγινε κ Καραπάνου; νιώθεται ενοχές γι αυτή την άτυχη επιλογή σας να στηρίξετε την ποιο ανίκανη Δημοτική αρχή που πέρασε ποτέ από το Ξηρόμερο
    έχεις να μας πείς κάτι για τις παράνομες προσλήψεις του ΔΗΜΟΥ Ξηρομερου έχεις να μας πεις κάτι για τι νερό που κόβεται κάθε τρεις και λίγο στο Αστακό και στο καραΪσκάκη, έχεις να μας πεις κάτι για τα έργα μαϊμου που πάνε στην περιφέρεια και γυρνάνε πάλι πίσω; (βλέπε ανάπλαση εισόδου αστακού) έχεις να μας πεις κάτι για την απαράδεκτη αύξηση των τελών αποχέτευσης; έχεις να μας πεις κάτι για το βιολογικό και τα σφαγεία
    πότε θα λειτουργήσουν;
    αυτή τη μόδα των επερωτήσεων σας την μετέδωσε ο κ Μακρυπίδης με την κ Γιαννακά; είναι ανέξοδη και χωρείς συνέπειες, πουλάς μούρη και είσαι πάντα λάδι αυτή η τακτική είναι αλήθεια οτι σε κάποια χαϊβάνια ψηφοφόρους έχει αποτέλεσμα θετικό αλλά στον πολύ κόσμο δεν του λέει τίποτα απολύτως
    σήμερα κρύβονται οι βουλευτές αύριο θα κρύβονται οι Δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι .. μακάρι να βγω ψεύτης-ψεύτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο στη πάντα ενεργητική και ανησυχούσα για το Ξηρόμερο κ. Κολοβού.Ωραία συζήτηση ανοίχθηκε.και πάλι εύγε στην κ. Κολοβού. Εγώ προσθέτω:
    Οι περισσότεροι δήμοι προσπαθούν να προσελκύσουν τουρίστες. Ο δήμος Ξηρομέρου έχει τόσες ομορφιές, στα ορεινά μέρη, στις παραλίες στα βελανιδοδάση του στα μοναστήρια του στις λίμνες του, στα αρχαιολογικά του μέρη. Να αναδειχθούν σε ένα καλαίσθητο έγχρωμο διαφημιστικό φυλλάδιο, με φωτογραφίες με διευθύνσεις και τηλέφωνα των υπηρεσιών δήμου, εοτ, λιμενικού,κτελ,δρομολόγια πλοίων, ξενοδοχεία και όμορφους ξενώνες που υπάρχουν,εστιατόρια, ταβέρνες,μαρίνες, μονοπάτια αγροτουρισμού,παραδοσιακά παλαιά αρχοντικά,μοναστήρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, ετήσια επαναλαμβανόμενα πολιτιστικά δρώμενα των χωριών μας,αρχαιολογικοί χώροι, φυσικές ομορφιές για εκδρομές κλπ.
    Άντε να πάρει μπροστά ο τόπος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 943 είσαι ο γνωστός αντισαμαρικός μοίρλας του διαδικτύου ξηρομέρου που όλα τα βλέπεις μαύρα. θα σου περάσει με το καιρό το πρόβλημά σου.Η έφη καραπάνου σήμερα είναι σύμβουλςο και αυτή είναι η δουλεία της όπως και οι βουλευτές. Να προτείνουν να ελέγχουν να αποφασίζουν στο δημοτικό συμβούλιο και στις επιτροπές για το καλό του δήμου. Αν σε πειράζει εσένα τι να κάνουμε. Δεν πειράζει εμάς και μάλιστα χαιρόμεστε και επικροτούμε. Η κακομοιριά πάει παντού. Θα λείψει και από δω; Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ(η)16 οκτ 9:43. Σας διαβεβαιώ ότι τίποτα δεν με πειράζει ειδικά όταν καταγγέλλεται ανώνυμα και χωρίς στοιχεία. Το πρώτο σχόλιό σας έστω και μικρό, όπως λέτε το επιτρέψτε μου να το θεωρήσω ότι κινείται στα επίπεδα της μικροπολιτικής ειρωνείας και σας απάντησα. Σας πληροφορώ ότι τα ζητήματα που λέτε, έχουν έρθει στο συμβούλιο ή θα έρθουν σύμφωνα με τη λειτουργία του και σας γνωρίζω ότι η δημοτική αρχή προσπαθεί με τις πενιχρές πιστώσεις που διαθέτει να επιλύσει και τα προβλήματα του ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ. Δεν γνωρίζω για εσάς τι κάνατε όταν τα ζούσατε και τι σας απαντήσανε αν τα θέσατε στους τότε άρχοντες. Καλό θα ήταν να μας λέγατε σχετικά να τα ψάξουμε στο δήμο να τα ανασύρουμε και να δούμε πως θα επιλυθούν. Εμείς, η νέα δημοτική αρχή και μάλιστα στα τελευταία συμβούλια, ασχοληθήκαμε πέραν των άλλων θεμάτωνκαι με το πρόβλημα του νερού στο Καραϊσκάκη και στη γύρω περιοχή αλλά και Αστακό. Προσπαθούμε και πιστεύω να δρομολογήσουμε τρόπους ανεύρεσης ύδατος με νέες γεωτρήσεις ή άλλο τρόπο. Εισηγητής ήταν ο κ. Λιβάνης. Αλήθεια σας λέω ότι, αφού φαίνεται ότι είστε και μπράβο σας ενεργός πολίτης, λογικά θα ήσασταν και στα τελευταία συμβούλια του δήμου στον Αστακό όπου παρευρίσκονται ελάχιστοι. Θα βλέπατε και θα ακούγατε τις συζητήσεις και τους προβληματισμούς, ακόμα και από την αντιπολίτευση. Εξετάζουμε πως θα αλλάξουμε τις σωληνώσεις από τη περιοχή Πλατυγιαλίου που είναι ΜΕ ΜΑΝΤΕΜΙ (καρκινογόνες). Η δαπάνη είναι μεγάλη. Το μεγάλο θέμα της έλλειψης βιολογικού και των υπονόμων στον Αστακό είναι πολυσύνθετο. Άλλοι έχουν βόθρους σηπτικούς δηλαδή απορροφητικούς και δεν πληρώνουν τίποτα, άλλοι έχουν βόθρους στεγανούς και πληρώνουν 300- 400 € το χρόνο και άλλοι ΡΙΧΝΟΥΝ τα λύματα μέσα στους υπονόμους και πέφτουν στη Θάλασσα. Πάρθηκε μία απόφαση για εφέτος και θα επανέλθει το θέμα για τον επόμενο χρόνο. Ασχοληθήκαμε και με το μεγάλο θέμα των σκουπιδιών και την έλλειψη μηχανημάτων αλλά και χώρων υγειονομικής ταφής, μέχρι να τελειώσει το ζήτημα του Παλαίρου. Όπως βλέπετε ασχολούμαστε για όλα τα χρόνια αλλά και νεοπαρασουσιαζόμενα και δισεπίλυτα προβλήματα του δήμου, με τις δυνάμεις που έχουμε ως νεοσύστατος δήμος που δεν έχει πιστώσεις, που ακόμα δεν έχει επανδρωθεί με το απαιτούμενο διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, όπως σας απάντησα. Αν πιστεύετε ότι έγιναν παράνομες προσλήψεις, ή μαϊμού έργα, τότε ιδού το δημαρχείο ιδού και η δημοκρατική σας κίνηση με το να καταθέσετε επώνυμη καταγγελία. Στο δημοτικό συμβούλιο και στις επιτροπές υπάρχει και η αντιπολίτευση που ελέγχει, καταγράφει, προτείνει, συνεργάζεται και προσπαθεί και αυτή να επιλυθούν τα παλαιά προβλήματα αλλά και τα νέα που παρουσιάζονται στο Δήμο μέσα στα νόμιμα πλαίσια. Πχ στο χωριό μου στις Φυτείες έχει μείνει ένας άξιος υπάλληλος από τον πρώην Δήμο, που προσπαθεί να κάνει τα πάντα. Ο Καλλικράτης τα έχει κάνει μαντάρα μέχρι στιγμής. Εύχομαι καλές και αποικοδομητές σας προτάσεις να κατατίθενται στο δήμο, αφού έχετε δικαίωμα ως πολίτης και να λαμβάνετε απαντήσεις για κάθε τι σας απασχολεί και όχι να τα γράφετε μόνο στο διαδίκτυο και ανώνυμα. Εγώ προτείνω και θα είμαι αρωγός σε κάθε ιδιωτική παρέμβαση για τις παραλείψεις που θα επισημαίνετε σε ότι βοήθεια χρειαστείτε και μπορώ, διότι άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε που λέει και ο Κοινούσης,( δεν είμαστε αλάθητοι), μήπως και επιλυθούν για το καλό του συνόλου. Αρκεί τα ανθρώπινα σφάλματά μας να κινούνται στην νομιμότητα και στη διαφάνεια. Τουλάχιστον σε αυτό προσέχουμε, διότι έτσι έχουμε γαλουχηθεί έτσι πιστεύουμε και έτσι κινούμαστε. Σας χαιρετώ.
    ΥΓ. Προβολή δεν επιδιώκω, δεν τη χρειάζομαι, απλώς φροντίζω να ενημερώνεται ο λαός με τα κοινά, σε ότι νομίζω ότι απαιτείται, για να μη παραπληροφορείται από ανώνυμους, γι αυτό και προτείνω και την διανομή των αποφάσεων σε έντυπη μορφή στους πολίτες. Είναι κακό; Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να γράψω τα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ. ΕΙΣΤΕ ΑΠΛΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΟΦΡΩΝ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ.
    ενασ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ.ΑΝΤΕ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad