Χ. Παπουτσής: «Δεν είναι παράδεισος για παράνομους μετανάστες η Ελλάδα» - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

22 Οκτωβρίου 2011

Χ. Παπουτσής: «Δεν είναι παράδεισος για παράνομους μετανάστες η Ελλάδα»

Μήνυμα προς όσους μετανάστες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα ότι «θα πρέπει να εγκαταλείψουν την Ελλάδα είτε οικειοθελώς είτε με απέλαση» έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο κ. Παπουτσής τονίζει πως πρέπει να σταλεί παντού το μήνυμα ότι...
«η Ελλάδα δεν είναι ο παράδεισος για τους παράνομους μετανάστες, ούτε αντέχει η κοινωνία να γίνει η αποθήκη των παράνομων μεταναστών της Ευρώπης».

Ο υπουργός Προστασίας τονίζει, μεταξύ άλλων, πως ο φράχτης στον Έβρο προχωρά, ενώ ολοκληρώνεται το δίκτυο με τις θερμικές κάμερες, το οποίο ευελπιστεί να τελειώσει στα τέλη Νοεμβρίου. Σημειώνει επίσης ότι η ΕΛ.ΑΣ. εφαρμόζει ειδικό σχέδιο αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σε ό,τι αφορά στην εγκληματικότητα κάνει λόγο για επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας το τελευταίο διάστημα.

«Όσοι μιλούν γενικά και αόριστα, ουσιαστικά συνθηματολογώντας, για ένα σοβαρό και δύσκολο θέμα όπως είναι η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, οδηγούν σε έναν επικίνδυνο λαϊκισμό. Επιδιώκουν πολιτικά οφέλη επιχειρώντας να μειώσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος» αναφέρει ο κ. Παπουτσής.

Όσον αφορά στη στάση των ΜΑΤ, σημειώνει πως έχουν εντολή να επιδεικνύουν τον μέγιστο βαθμό ψυχραιμίας και αυτοσυγκράτησης, αλλά προσθέτει πως «η ήπια διαχείριση των κοινωνικών κρίσεων δεν δείχνει σε καμία περίπτωση μια αστυνομία ανίκανη, αλλά αντιθέτως αποτελεί απόδειξη υψηλής εκπαίδευσης και επαγγελματισμού».

πηγή: zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad