Έρχεται το ψηφιακό σήμα της Digea στα "Ακαρνανικά" από τις 9 Δεκεμβρίου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

26 Οκτωβρίου 2011

Έρχεται το ψηφιακό σήμα της Digea στα "Ακαρνανικά" από τις 9 Δεκεμβρίου

Τα Ακαρνανικά Όρη (στις περιοχές των νομών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας και τμήματα Ιονίων νήσων) είναι το επόμενο σημείο από το οποίο θα εκπέμψει ψηφιακά η Digea αλλά και η ΕΡΤ από τις 9 Δεκεμβρίου 2011.

Επισημαίνεται ότι το σημείο αυτό έρχεται μετά από καθυστέρηση αρκετών μηνών αφού το ψηφιακό εγχείρημα είχε παγώσει.

Περίπου 330.000 κάτοικοι των πόλεων του Αγρινίου, της Πρέβεζας, της Λευκάδας, της Άρτας, τμημάτων των Ιονίων νήσων καθώς και περιοχές των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας και Αχαΐας, θα αποκτήσουν πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Θα έχουν, επομένως, την ευκαιρία να απολαύσουν τα αγαπημένα τους ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, με κορυφαία και σταθερή ποιότητα ήχου και εικόνας, χωρίς ‘χιόνια’ και "είδωλα".

Δυστυχώς, όπως θα δείτε και πιο κάτω στο χάρτη, ο Αστακός δεν βρίσκεται στην περιοχή κάλυψης του ψηφιακού σήματος της Digea. Ελπίζουμε όμως τελικά, αν και το θεωρούμε λίγο δύσκολο λόγω της Βελούτσας, το ψηφιακό σήμα να έρθει και στη περιοχή μας, αφού σύμφωνα με την Digea, ο χάρτης είναι ενδεικτικός.

Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος, οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να διαθέτουν ή να προμηθευτούν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4. Ως επόμενο βήμα, θα πρέπει να συντονίσουν τα κανάλια του δέκτη τους στις συχνότητες 31 (554 MHz) και 37 (602 MHz), ενώ συνιστάται και ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής «Ακαρνανικά». Το αναλογικό σήμα θα διακοπεί από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08.

Περιοχές κάλυψης: Λευκάδα, πόλη Πρέβεζας, Αγρίνιο, Άρτα, Μεσολόγγι, Ιθάκη, Παξοί, Αντιπαξοί, Πάργα, Αμβρακικός κόλπος, τμήμα Ζακύνθου, τμήμα Κεφαλονιάς, νότια & ανατολικά παράλια Κέρκυρας, περιοχές νομού Αχαΐας, τμήματα Πατραϊκού κόλπου, τμήματα νομών Αιτωλοακαρνανίας, Πρεβέζης και Άρτας.

Χάρτης ενδεικτικής περιοχής κάλυψης "Ακαρνανικά"
Για την ομαλή μετάβαση των τηλεθεατών στη νέα ψηφιακή εποχή, σχεδιάζονται στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης των πολιτών σε τοπικό επίπεδο σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Επίσης, οι τηλεθεατές θα ενημερώνονται για τις ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιήσουν και με ενημερωτικό μήνυμα (crawl) που θα βλέπουν στον τηλεοπτικό τους δέκτη.

Για την επέκταση της ψηφιακής μετάβασης στη Δυτική Ελλάδα, ο CEO της Digea κ. Γ. Μαθιός δηλώνει: «Στις 9 Δεκεμβρίου το ψηφιακό σήμα των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας θα φτάσει στη Δυτική Ελλάδα, καλύπτοντας για ακόμα μία φορά την ανάγκη μεγάλου μέρους του πληθυσμού να έχει πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Το ψηφιακό σήμα της Digea θα αναβαθμίσει την τηλεοπτική εμπειρία κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών και εκείνων που ζουν σε ορεινούς όγκους της Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι μέχρι πρότινος δεν είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν υψηλής ποιότητας τηλεοπτική εικόνα και ήχο, χωρίς είδωλα και παρεμβολές, εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους.»

Χθες, ο πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕΕ Πάνος Κυριακόπουλος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, δήλωσε ότι μετά την έναρξη των ψηφιακών εκπομπών από τα Ακαρνανικά Όρη, οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας θα εξετάσουν σοβαρά το περαιτέρω επενδυτικό τους πλάνο δεδομένου ότι η πολιτεία θα πρέπει να προχωρήσει στην απαραίτητη θεσμική κατοχύρωση και συγκεκριμένα στην έκδοση χάρτη συχνοτήτων με σαφή προσδιορισμό του αριθμού των καναλιών που θα εκπέμψουν, στοιχεία τα οποία αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για τον προσδιορισμό του όποιου ψηφιακού μερίσματος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad