Καταργούν μονάδες αιμοδοσίας και τομογράφους σε νοσοκομεία κάτω των 400 κλινών - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

22 Νοεμβρίου 2011

Καταργούν μονάδες αιμοδοσίας και τομογράφους σε νοσοκομεία κάτω των 400 κλινών

Μύδρους εξαπέλυσαν κατά του νεοδιορισθέντος διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας) oι νοσοκομειακοί γιατροί, εκ στόματος του προέδρου της Ομοσπονδίας ους (ΟΕΝΓΕ), Δ. Βαρνάβα.

Αφορμή η απόφαση του διοικητή να καταργήσει τις μονάδες αιμοδοσίας...
τους αξονικούς και μαγνητικούς τομογράφους στα νοσοκομεία δυναμικότητας κάτω των 400 κλινών...

«Μέσω e-mail ενημέρωσε ότι εφεξής αιμοδοσία θα διαθέτουν μόνον εκείνα τα νοσοκομεία που έχουν στον οργανισμό τους περισσότερα από 400 κρεβάτια», αναφέρει ο κ. Βαρνάβας και αναρωτιέται: «Προφανώς αγνοεί ότι στη δική του ΥΠΕ περισσότερα από 400 κρεβάτια έχουν μόνο τα δύο Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Ρίου και Ιωαννίνων. Και τον ρωτάμε: Πώς θα λειτουργήσουν οι χειρουργικές και ορθοπεδικές κλινικές στα υπόλοιπα 27 νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ χωρίς τη στήριξη αιμοδοσίας;». Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, απαγορεύεται στα νοσοκομεία με δυναμικότητα μικρότερη των 400 κλινών να διαθέτουν αξονικό ή μαγνητικό τομογράφο.

πηγή: e.t.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad