Ο όμιλος "Νηρεύς Α.Ε." επενδύει στο Ξηρόμερο - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

18 Νοεμβρίου 2011

Ο όμιλος "Νηρεύς Α.Ε." επενδύει στο Ξηρόμερο

Η κορυφαία παγκοσμίως εταιρεία παραγωγής, τυποποίησης και εξαγωγής μεσογειακών ειδών ιχθυοκαλλιέργειας εγκαθίσταται στο Ξηρόμερο.

Στο τελικό στάδιο οι διαδικασίες για τη συμφωνία μετακόμισης στις αποθήκες της ΕΑΣ Ξηρομέρου στον Τσαπουρνιά, όπου και θα στεγαστεί...
το μεγάλο εργοστάσιο που θα συγκεντρώσει τις δραστηριότητες του Ομίλου. Η συνολική επένδυση αγγίζει τα 4.000.000 ευρώ. Η συμφωνία διασφαλίζει τη βιωσιμότητα της ΕΑΣ και δημιουργεί νέες προοπτικές για την ευρύτερη περιοχή.

Ο Όμιλος ΝΗΡΕΥΣ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο παραγωγό και εξαγωγέα μεσογειακών ειδών ιχθυοκαλλιέργειας (τσιπούρας και λαβρακίου) παγκοσμίως με διανομή σε περισσότερες από 25 χώρες. Έχοντας ξεκινήσει το 1988 από το νησί της Χίου, η εταιρεία αναπτύχθηκε εντυπωσιακά με τολμηρές, αλλά καίριες επιχειρηματικές κινήσεις, ενώ οι μετοχές της εισήχθησαν στο Χρηματιστήριο της Αθήνας το 1995. Σήμερα κατατάσσεται 50η σε Εταιρικές Πωλήσεις, 28η σε Λειτουργικά Κέρδη και 26η στα Κέρδη προ Φόρων ανάμεσα στις 500 μεγαλύτερες εταιρείες της Ελληνικής Βιομηχανίας.

Διαθέτοντας μια πλήρως καθετοποιημένη δομή με μονάδες ιχθύων σε όλη την Ελλάδα , μεταποίησης προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας και παραγωγής ιχθυοτροφών, ο Όμιλος λειτουργεί με έμφαση στην παροχή προϊόντων υψηλής ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας, ικανοποιώντας τα πρότυπα και τις ανάγκες των πελατών του διεθνώς και στοχεύοντας στην διατήρηση μακροπρόθεσμου ορίζοντα επικοινωνίας και συνεργασίας με τους πελάτες, μετόχους και το ανθρώπινο δυναμικό του.

Η Διοίκηση της εταιρείας πιστεύει ότι μόνο μέσα από τον καθορισμό και την εφαρμογή ολοκληρωμένου επιχειρηματικού σχεδίου και στόχων με σεβασμό στην κοινωνία, το περιβάλλον και τον άνθρωπο μπορεί να διασφαλισθεί η αειφόρος ανάπτυξη των επιχειρήσεων και η ανταπόδοση των ωφελειών από την δραστηριότητά τους στο κοινωνικό σύνολο. Αυτό το ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο βρίσκει το ιδανικό πεδίο εφαρμογής του στην Αιτωλοακαρνανία και την περιοχή του Ξηρομέρου, χάρη και στην καθοριστικής σημασίας παρέμβαση του προέδρου της ΕΑΣ Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη, ο οποίος και ήρθε σε επαφή και κατ’ αρχήν συμφωνία με τη διοίκηση του Ομίλου για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της Ένωσης στην περιοχή «Τσαπουρνιάς» στο Μαχαιρά.

Σύμφωνα με τον κ. Γαλούνη είτε επιλεγεί η μακροχρόνια μίσθωση είτε η αγορά των αποθηκών, η βιωσιμότητα της ΕΑΣ διασφαλίζεται κατ’ απόλυτο τρόπο. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το ακόμη σπουδαιότερο όμως είναι πως με την εγκατάσταση στις 12.000 τ.μ. αποθήκες του εργοστασίου του Νηρέως και την παράλληλη εξαγωγική δραστηριότητα η διεκπεραίωση της οποία θα γίνεται στον ίδιο χώρο, δημιουργούνται νέες προοπτικές για την ευρύτερη περιοχή. Οι 300 θέσεις εργασίας είναι μόνο η αρχή. Και το λέμε αυτό διότι σε τέτοιου είδους μεγάλες επενδύσεις (το ύψος της προκειμένης αγγίζει τα 4 εκατομμύρια ευρώ!) υπάρχει πολλαπλασιαστικό όφελος, το οποίο και εκτείνεται στο σύνολο της εθνικής οικονομίας.

Σημειώνουμε ότι η αρχική σκέψη ήταν το εργοστάσιο να εγκατασταθεί στο Πλατυγιάλι, η έτοιμη λύση της δομημένης έκτασης που προσέφερε η ΕΑΣ Ξηρομέρου όμως απεδείχθη ιδιαίτερα ελκυστική. Εξυπακούεται ότι οι δραστηριότητες και οι εγκαταστάσεις που σήμερα διατηρεί ο Όμιλος στο Πλατυγιάλι και στο χωριό Καραϊσκάκη, θα μεταφερθούν στην κεντρική μονάδα στον Μαχαιρά, όπου βεβαίως και θα ενσωματωθούν οι εργαζόμενοι του Νηρέως. Η τελική συμφωνία πρόκειται να επικυρωθεί σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

πηγή: sinidisi

4 σχόλια:

 1. Την ώρα που Ελλάδα έψαχνε ''σωτήρα'' (εγκληματικόσ νόμοσ του ''λάκι'', Γερουλάνου, πέρασε πρόσφατα στις 4νοεμβριού ,) αυτοί περνάγανε νομοσχέδια που στο μέλλον θα αποδειχθούν εγκληματικά και καταστροφικά για πολλές παράκτιες περιοχές που ελπίζουν ακόμα σε ανάπτυξη που θα έχει γνώμονα τον άνθρωπο και την ανθρωπινή αξιοπρέπεια .
  Αφού εξαθλίωσαν οικονομικά τους κατοίκους αυτού του τόπου, αφού ξεχαρβάλωσαν κάθε εργασιακό δικαίωμα, αφού δημιούργησαν στρατιές ανέργων, θα έρθουν τώρα οι σωτήρες με μισθούς πίνας να μας σώσουν .
  Για το μεγαλύτερο λιμάνι των Βαλκανίων που έχει καταντήσει λιμάνι φάντασμα δεν μιλάει κανείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αφού είναι στη μέση ο Γαλούνης τα πιάσαμε τα λεφτά μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αν μιλάμε για 300 ΝΕΕΣ θέσεις εργασίας με μισθούς πείνας,τότε μιλάμε για πολλαπλασιασμό των κλουβιών και άρα ο τίτλος Μονάδες-ΤΕΡΑΤΑ στο Ιόνιο είναι ακριβής και ο σάλος για το νέο χωροταξικό δικαιολογημένος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το πρώτο κοινέζικο χωρίο στην Ευρώπη ετοιμάζουν να κάνουν το Αστακό
  δυστυχώς δεν μπορεί και δεν θέλει κανείς να τους σταματήσει

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad