Βιντεοκλήση Facebook μέσω Skype - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

20 Νοεμβρίου 2011

Βιντεοκλήση Facebook μέσω Skype

Μια από τις πιο ελκυστικές, εύκολες και εξυπηρετικές δυνατότητες του Διαδικτύου, είναι αναμφισβήτητα αυτή της φωνητικής επικοινωνίας μεταξύ δύο χρηστών, εντελώς δωρεάν, ανεξάρτητα από το που βρίσκονται στον πλανήτη, αρκεί να έχουν πρόσβαση στο Internet.

Με την πάροδο των ετών και την εξέλιξη της τεχνολογίας των τηλεπικοινωνιών - δικτύων, που επέφερε αύξηση στις ταχύτητες με τις οποίες συνδέεται ένας χρήστης στο Διαδίκτυο, οι κλήσεις πλέον απέκτησαν συνοδεία βίντεο παράλληλα με τον ήχο, ενώ προστέθηκε επίσης το χαρακτηριστικό συνδιαλέξεων (ή βιντεο-διασκέψεων αν θέλετε) μεταξύ πολλαπλών χρηστών (όχι δηλαδή αυστηρά μόνο μεταξύ δύο).

Ένα από τα προγράμματα / εφαρμογές που ξεχώρισε ανάμεσα στα υπόλοιπα, δια της απλότητας στην χρήση του αλλά και την ποιότητα ήχου/βίντεο στις κλήσεις, το οποίο διατίθεται πια, σχεδόν για όλες τις διαδεδομένες πλατφόρμες Λειτουργικών Συστημάτων υπολογιστών - τηλεφώνων - ταμπλετών, ήταν (και είναι) το «Skype».

Στις ψηφιακές εποχές που διανύουμε τα τελευταία χρόνια, μια νέα κατηγορία επικοινωνίας γεννήθηκε στο Διαδίκτυο, αυτή της «κοινωνικής δικτύωσης» - ένας όρος που περιγράφει μια σελίδα ή μια υπηρεσία που προσφέρεται μέσω του Διαδικτύου και μέσω αυτής, ο χρήστης μπορεί να επικοινωνήσει με χιλιάδες (ή εκατοντάδες, ακόμα και εκατομμύρια) άλλους χρήστες, με ποικίλους τρόπους (να μοιραστεί τις σκέψεις του, φωτογραφίες, προσωπικά και μη στοιχεία, να στείλει/δεχθεί σύντομα μηνύματα κειμένου, κλπ).

Η υπηρεσία που είναι στην κορυφή με τεράστια διαφορά από όλες τις ανταγωνιστικές είναι το «Facebook», στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι άνω των 500 εκατομμυρίων χρήστες. Πριν από λίγους μήνες (τον περασμένο Ιούλιο), η υπηρεσία προσέφερε στους χρήστες της, την δυνατότητα βιντεο-κλήσεων μεταξύ τους χωρίς να απαιτείται κάποιο εξειδικευμένο πρόγραμμα. Έτσι οι κλήσεις πραγματοποιούνται όντας οι χρήστες εντός του facebook και με την ίδια απλότητα/ευκολία όπως η αποστολή-λήψη γραπτών μηνυμάτων μεταξύ τους. Η δυνατότητα των βιντεο-κλήσεων του facebook, έγινε πραγματικότητα χάρη στην τεχνολογία του Skype, καθώς αυτή «κρύβεται» πίσω από την νέα δυνατότητα της κοινωνικής υπηρεσίας.

Στις 17 Νοεμβρίου, η προγραμματιστική ομάδα του Skype, ανακοίνωσε μια νέα έκδοση (της ομώνυμης εφαρμογής - ακόμα σε δοκιμαστική έκδοση ή αλλιώς Beta - για τα Λειτουργικά Συστήματα υπολογιστών Windows και Mac OS, η οποία συγχωνεύει το facebook με το Skype. Έτσι, αρκεί και μόνο ένας χρήστης να χρησιμοποιεί το Skype, για να επικοινωνεί μέσω γραπτών μηνυμάτων - φωνής - βίντεο με όλους τους «φίλους» που έχει στο facebook, χωρίς πλέον να χρειάζεται να «μπει» στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης μέσω κάποιου προγράμματος πλοήγησης, όπως για παράδειγμα Firefox, Internet Explorer, Chrome, Safari. Το μοναδικό που απαιτείται από μεριάς χρήστη, είναι μέσα στις ρυθμίσεις του Skype, να «συνδέσει» τον Skype λογαριασμό (account) του, με τον αντίστοιχο facebook λογαριασμό που ήδη διαθέτει.

Με αυτή τη νέα δυνατότητα του Skype, απλοποιείται και διευκολύνεται ακόμα περισσότερο η διαδικτυακή επικοινωνία μεταξύ των χρηστών των δύο δημοφιλών μορφών επικοινωνίας, σε ένα ενιαίο σύνολο χρήσης, κάτι το οποίο αξίζει συγχαρητήρια, καθώς θα εξυπηρετηθούν εκατομμύρια χρηστών στο Διαδίκτυο.

πηγή: zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad