Εκρηκτική αύξηση διακίνησης λαθρομεταναστών στα παράλια της Αιτωλοακαρνανίας το 2011 - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

20 Ιανουαρίου 2012

Εκρηκτική αύξηση διακίνησης λαθρομεταναστών στα παράλια της Αιτωλοακαρνανίας το 2011

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει λάβει το πρόβλημα της διακίνησης λαθρομεταναστών από τις ακτές της Αιτωλ/νίας. Ήταν κάτι αναμενόμενο, αφού με την λειτουργία του νέου λιμανιού της Πάτρας, που έχει πολύ υψηλά στάνταρτς ασφαλείας, ήταν δεδομένο πως τα κυκλώματα θα κατευθύνονταν σε άλλες λύσεις και σε γειτονικές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Έτσι κι έγινε, αφού το 2011, στην Α/Δ Αιτωλίας καταγράφτηκε αύξηση στην διακίνηση λαθρομεταναστών...
της τάξης του 167%, ενώ εκατοντάδες συλλήψεις έκανε και το λιμενικό την στιγμή που το 2010 είχε συλλάβει μόνον έναν παράνομο λαθρομετανάστη!

Αναλυτικά το 2011, από την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας, συνελήφθησαν 425 λαθρομετανάστες, 17 διακινητές, ενώ κατασχέθηκαν επτά οχήματα και ένα σκάφος.

Από το λιμενικό συνελήφθησαν 500 περίπου λαθρομετανάστες, 12 διακινητές και κατασχέθηκαν 8 σκάφη και ένα φορτηγό, πάντα στην περιοχή του Αστακού.

Σε όλα τα παραπάνω, δεν προστίθενται και οι συλλήψεις - κατασχέσεις που έγιναν σε άλλες περιοχές, όπως πχ στην Ελευσίνα και αλλού, όπου οι διακινητές είχαν και πάλι προορισμό τον Αστακό.

Μεγάλη είναι η έξαρση και στους γειτονικούς νομούς της Λευκάδας και της Πρέβεζας
Στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, το φαινόμενο κινήθηκε στα ίδια επίπεδα, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αφού το πρόβλημα εντοπίζεται στα δυτικά του νομού.

Στην Α/Δ Ακαρνανίας, το 2009 συνελήφθησαν 227 λαθρομετανάστες και 39 διακινητές ενώ κατασχέθηκαν 39 οχήματα. Το 2010 συνελήφθησαν 308 λαθρομετανάστες, και 17 διακινητές και το 2011, 179 μετανάστες και 8 διακινητές.

Είναι πλέον εξόφθαλμο το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στα δυτικά παράλια του νομού και αυτό που θα πρέπει να τονιστεί είναι η ανάγκη ενίσχυσης των διωκτικών αρχών, τόσο της Αστυνομίας, όσο και του λιμενικού. Αντί γι’αυτό όμως, υπάρχουν πληροφορίες για πιθανό κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος και του λιμενικού Αστακού!

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Αιτωλίας κ. Κυριακόπουλος, από την πλευρά του, κάνει ενέργειες ώστε αυτό να αποφευχθεί και παράλληλα να ενισχυθεί το τοπικό αστυνομικό Τμήμα, με προσωπικό και μέσα, ενώ ανάλογες προσπάθειες καταβάλλονται και από το λιμενικό, που σχεδόν κάθε εβδομάδα καταγράφει σημαντικές επιτυχίες και οι άνδρες του, σε ορισμένες περιπτώσεις, έχουν φτάσει στα όρια της κατάρρευσης.

Οι τοπικοί φορείς καλούνται να πιέσουν από την πλευρά τους, αφού με δεδομένο το πρόβλημα και την αναμενόμενη συνέχιση του και το 2012, Αστυνομία και λιμενικό, πρέπει να ενισχυθούν με άνδρες και μέσα.

πηγή:agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad