Δ.Σ. Ξηρομέρου: "Ναι" στην εκμίσθωση του Μαραθιά - Διαγραφή δημοτικών τελών και ύδρευσης στον πρώην δήμο Αλυζίας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

24 Ιανουαρίου 2012

Δ.Σ. Ξηρομέρου: "Ναι" στην εκμίσθωση του Μαραθιά - Διαγραφή δημοτικών τελών και ύδρευσης στον πρώην δήμο Αλυζίας

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:

- ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΟΥ «ΜΑΡΑΘΙΑ»
- ΟΜΟΦΩΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΠΟ ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟ ΑΛΥΖΙΑΣ

Στις 23 Ιανουαρίου 2012, ημέρα Δευτέρα,στον Αστακό και στο Δημοτικό κατάστημα της έδρας του Δήμου Ξηρομέρου...
συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου σε τακτική συνεδρίαση, η 1η/2012 και μεταξύ των άλλων, ελήφθησαν οι παρακάτω σημαντικές αποφάσεις:

1. Για την αναγκαιότητα εκμίσθωσης Δημοτικής έκτασης στην περιοχή «Μαραθια» της Δ.Κ Αστακού: Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία αφού το ψήφισε η συμπολίτευση προβάλλοντας κυρίως το επιχείρημα της τουριστικής ανάπτυξης, της δημιουργίας θέσεων εργασίας ,αλλά και της οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου από την εκμίσθωση της έκτασης. Δεν πρέπει να «χάσουμε αυτή την ευκαιρία» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος κ.Π.Σαμαράς. Η αντιπολίτευση ήταν αρνητική γιατί τα πράγματα δεν είναι «απολύτως ξεκάθαρα» ,όπως τόνισε ο κ.Γ.Λύτρας, σχετικά με το ποιος είναι ο επενδυτής,την χρονική διάρκεια της μίσθωσης, το ποσό του μισθώματος. Αρνητικός ήταν επίσης και ο κ.Βότσης

2.Για την διαγραφή οφειλών από τέλη ύδρευσης και λοιπά Δημοτικά τέλη, στον πρώην Δήμο Αλυζίας: Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα αφού και η αντιπολίτευση συμφώνησε με την εισήγηση του Αντιδημάρχου Αλυζίας κ.Σ.Λύτρα ο οποίος ανέφερε ότι « από την στιγμή που οι Δημότες προσκόμισαν αποδείξεις που αποδεικνύουν ότι έχουν πληρώσει τα τέλη , θα πρέπει αυτά να διαγράφουν». Το ποσό αυτών των οφειλών φτάνει γύρω στις 9.000 ευρώ όπως είπε ο κ.Σ.Λύτρας


Σε άλλα σημαντικά θέματα: απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση για ένταξη του Δήμου Ξηρομέρου στους φορείς που συμμετέχουν στην εφαρμογή του θεσμού της κοινωνικής εργασίας, αφού εκφράστηκαν ενστάσεις κατά πόσο είναι έτοιμος ο Δήμος άλλα και η κοινωνία του Ξηρομέρου να δεχτεί κάτι τέτοιο.

Το θέμα των σφαγείων (Πρωτόκολλο παραλαβής του έργου μετεγκατάσταση και εκσυγχρονισμός) ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.


Ομόφωνα υπέρ των εισηγήσεων ψηφίστηκαν τα υπόλοιπα θέματα που αφορούσαν γνωμοδότηση για έγκριση περιβαλλοντικών όρων, γνωμοδότηση προς την κτηματική υπηρεσία σχετικά με τον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης των Νήσων Καλάμου-Καστού (παραχώρηση χρήσης αιγιαλού),ορισμός εκπροσώπων σε επιτροπές, και αιτήσεις για παροχές ύδρευσης(Τ.Κ Βάρνακα) .

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραβρέθηκε και ο βουλευτής Αιτ/νιας κ.Δ.Σταμάτης, στον όποιο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε τον λόγο για ένα σύντομο χαιρετισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad