Εξαρθρώθηκε στην Αθήνα κύκλωμα που διακινούσε λαθρομετανάστες μέσω Αστακού - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

06 Φεβρουαρίου 2012

Εξαρθρώθηκε στην Αθήνα κύκλωμα που διακινούσε λαθρομετανάστες μέσω Αστακού

Συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου, στα διόδια Ελευσίνας και στη περιοχή του Ρέντη, από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, οκτώ (8) άτομα εκ των οποίων δύο (2) ημεδαποί και έξι (6) αλλοδαποί, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο για μεγάλο χρονικό διάστημα στην παράνομη διακίνηση μεταναστών σε χώρες της Ε.Ε, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Συνελήφθησαν επίσης εκατόν δέκα τρείς (113) αλλοδαποί μετανάστες ενώ αναζητούνται δύο (2) επιπλέον μέλη του κυκλώματος.

Ειδικότερα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και επιστάμενες έρευνες, εντόπισαν μία εγκαταλελειμμένη αποθήκη απέναντι από τη Λαχαναγορά του Ρέντη, η οποία χρησιμοποιείτο σαν χώρος συγκέντρωσης αλλοδαπών και από την οποία τους παραλάμβανε το κύκλωμα, προκειμένου να τους μεταφέρει με φορτηγά αυτοκίνητα σε παράκτια περιοχή στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και από εκεί να τους προωθήσει με πλωτά μέσα στην Ιταλία.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, ακινητοποιήθηκε στη περιοχή των Διοδίων Ελευσίνας ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που είχε παραλάβει αλλοδαπούς από τη παραπάνω αποθήκη και όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, μέσα σε αυτό υπήρχαν στοιβαγμένοι ογδόντα εννέα (89) αλλοδαποί μετανάστες. Ακινητοποιήθηκε επίσης και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιείτο σαν προπομπός. 

Ταυτόχρονα έγινε επιχείρηση και στην αποθήκη στου Ρέντη όπου βρέθηκαν είκοσι τέσσερις (24) αλλοδαποί, οι οποίοι λόγω μηχανικής βλάβης του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου που θα τους μετέφερε, είχαν αποβιβασθεί από αυτό και είχαν επιστρέψει στην αποθήκη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα η οργάνωση λάμβανε από κάθε αλλοδαπό σαν αμοιβή, το ποσό των -4.000- ευρώ, χρήματα που κατέβαλλαν συγγενείς τους, στη χώρα καταγωγής ή στη χώρα προορισμού. 
Κατασχέθηκαν :
  • Δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα.
  • Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  • Επτά (7) κινητά τηλέφωνα.
  • Το χρηματικό ποσό των -2.585- ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
πηγή:crimesonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad