Αιτωλοακαρνανία: Λαθρανασκαφή σε αρχαιολογικό χώρο - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

22 Απριλίου 2012

Αιτωλοακαρνανία: Λαθρανασκαφή σε αρχαιολογικό χώρο

Επιδρομή αρχαιοκαπήλων που επιδόθηκαν σε μεγάλης έκτασης λαθρανασκαφές σε άγνωστο χρόνο, διαπιστώθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Αλυζίας στην Αιτωλοακαρνανία, μια περιοχή που είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αρχαία.

Η λαθρανασκαφή έγινε ακριβώς μπροστά στον μονόλιθο βράχο «Καστρί», λίγο έξω από το χωριό Αρχοντοχώρι Ξηρομέρου....
στον οποίο είναι λαξευμένα τα δυο περίφημα μνημειακά ανάγλυφα του ροπαλοφόρου Ηρακλή με την Αθηνά και του Ασκληπιού με την Υγεία που μνημονεύει και ο Στράβων. Στο ίδιο σημείο, μέσα από την αμυντική οχύρωση, υπάρχει και μια μεγάλη τετράπλευρη δεξαμενή διαστάσεων 7 Χ 5 μ., λαξευμένη στο φυσικό βράχο. 

Οι αρχαιοκάπηλοι έδρασαν ανενόχλητοι, αφού ο αρχαιολογικός χώρος είναι εντελώς αφύλακτος. Έσκαψαν μεγάλους λάκκους αναζητώντας αρχαία ευρήματα, αλλά η αυτοψία που έκαναν αρχαιολόγοι και αστυνομικοί οι οποίοι ειδοποιήθηκαν από τους κατοίκους της περιοχής δεν έδειξε αν και τι βρήκαν για να κλέψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad