Δήμος Ξηρομέρου: Η δημοτική αρχή παραδέχεται την τραγική κατάσταση του δικτύου ύδρευσης και προσπαθεί να καλύψει την αδράνεια των προηγούμενων χρόνων - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

19 Απριλίου 2012

Δήμος Ξηρομέρου: Η δημοτική αρχή παραδέχεται την τραγική κατάσταση του δικτύου ύδρευσης και προσπαθεί να καλύψει την αδράνεια των προηγούμενων χρόνων

Για το πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα του νερού στο Δήμο Ξηρομέρου μίλησε ο Αντιδήμαρχος κ.Λιβάνης , ο οποίος παραδέχτηκε και επισήμανε πως κατανοεί την αγωνία και την ανησυχία των κατοίκων, γι’αυτό η δημοτική αρχή Ξηρομέρου επέλεξε την αποκάλυψη και όχι την συγκάλυψη του θέματος.

Να θυμίσουμε ότι το έγγραφο (αριθ. πρωτ. 86475/2409, 86489/ 2411, 9-4-2012 )...
της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που αναφέρει ότι διαπιστώθηκε μικροβιακή επιβάρυνση δεικτών κοπρανώδους προέλευσης και πως δεν διαπιστώθηκε υπολειμματικό χλώριο που αποτελεί δικλείδα ασφαλείας, με αποτέλεσμα το νερό να κρίνεται ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση στα Δημοτικά διαμερίσματα: Αστακός, Καραϊσκάκης, Μπαμπίνη, Μαχαιράς, Σκουρτού, Πρόδρομος, Αγράμπελα, Μύτικας, Κανδήλα, Παναγούλα, Αρχοντοχώρι, Ρίβιο, Αγιος Στέφανος και Φυτείες (με επιφύλαξη).

Ο κ.Λιβάνης επισήμανε πως έχει ξεκινήσει καθαρισμός των δεξαμενών και χλωρίωση, μια δύσκολη δουλειά αφού όλες οι δεξαμενές που είναι στα Δημοτικά διαμερίσματα έχουν να καθαριστούν πέραν της 5ετίας με χαρακτηριστικότερη την δεξαμενή της Κανδήλας που η λάσπη έφθανε το 1,5 μέτρο.

Ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου έκρουσε και τον κώδων του κινδύνου για την τραγική κατάσταση του δικτύου ύδρευσης επισημαίνοντας πως θα πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί αφού είναι παλαιό και κατασκευασμένο με αμίαντο ένα δίκτυο μήκους 3-4 χιλιομέτρων!

Γι’ αυτό κάλεσε την Περιφέρεια και την Πολιτεία να σκύψει πάνω στο πρόβλημα αφού ο δήμος με τα πενιχρά οικονομικά δεν μπορεί να προχωρήσει στην αντικατάσταση του για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα και να μπει τέλος σε ένα θέμα που είναι ζήτημα «ζωής και θανάτου».

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Λιβάνη στον ραδιοφωνικό σταθμό "aerafm 99.50"

πηγή:aerasfm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad