Προσοχή! Επιτήδειοι προσφέρουν δήθεν δουλειά στη Γερμανία και αποσπούν χρήματα - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

14 Μαΐου 2012

Προσοχή! Επιτήδειοι προσφέρουν δήθεν δουλειά στη Γερμανία και αποσπούν χρήματα

Διάφοροι επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τον τελευταίο καιρό πολλοί Έλληνες, με αγγελίες σε εφημερίδες και παραπλανητικά email προσφέρουν δήθεν εργασία στη Γερμανία και αποσπούν από τα θύματά τους χρήματα. 

Από τις 18 Απριλίου έως 9 Μαΐου άγνωστοι είχαν καταχωρήσει αγγελίες σε εφημερίδες...
και έστειλαν άλλες μέσω email, ενημερώνοντας ότι δήθεν προσέφεραν εξασφαλισμένη εργασία στη Γερμανία σε δημόσια έργα και εστιατόρια με αμοιβή 1.600 και 1.300 ευρώ αντίστοιχα.

Οι αγγελίες και τα email είχαν μόνο έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου Γερμανίας.

Οι άγνωστοι που απαντούσαν στο τηλέφωνο επιβεβαίωναν με μεγάλη σιγουριά την ύπαρξη της εργασίας και του μισθού, συμβούλευαν τους ενδιαφερόμενους τι να πάρουν μαζί τους και ζητούσαν να κατατεθούν 300 ευρώ σε συγκεκριμένο λογαριασμό για να βγάλουν, όπως ισχυρίζονταν, τα εισιτήρια και να μεταφράσουν τις συμβάσεις εργασίας.

Όσοι απάντησαν στις συγκεκριμένες αγγελίες και έπεσαν θύματα των επιτήδειων καλούνται να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αθηνών, το οποίο διεξάγει ήδη ερευνά, μετά από καταγγελίες πολιτών, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες, αλλά και το μέγεθος της απάτης.
πηγή: tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad