Φτιάξε το δικό σου μποστανάκι με ένα...κλικ! - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

21 Μαΐου 2012

Φτιάξε το δικό σου μποστανάκι με ένα...κλικ!

Πως θα γίνετε "αγρότης" δίχως να ξυπνάτε χαράματα και πως θα προμηθεύεστε φρέσκα φρούτα και λαχανικά για το τραπέζι σας διχως καν να σηκωθείτε από τον καναπέ σας;

Οι απάντησεις βρίσκονται στο www.gineagrotis.gr ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που έχει στόχο...
να φέρει σε άμεση επαφή - επικοινωνία τους παραγωγούς και τους καταναλωτές μέσω του internet.

Το εγχείρημα ανήκει στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο, ο οποίος και συγκέντρωσε μια ομάδα που αποτελείται από ανθρώπους με κοινό όραμα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στο αστικό κέντρο και στην ουσία προωθεί την ένννοια του "αποκλειστικού αγρότη" κάθε οικογένειας.

Νέοι αγρότες, αναλαμβάνουν, για λογαριασμό των καταναλωτών, την καλλιέργεια και παραγωγή όλων των εποχιακών λαχανικών και φρούτων σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας. Με ιδιαίτερη φροντίδα και αυστηρές διαδικασίες σας εξασφαλίζουν γευστικά προϊόντα με πλούσια αρώματα και πραγματική γεύση για εσάς και τα παιδιά σας.



ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ www.gineagrotis.gr

Ο τρόπος για να γίνετε αγρότης είναι απλός και εύκολος. Μέσω μιας πλατφόρμας μεταφέρει εικονικά τον καταναλωτή στο περιβόλι - το γνωστό «μποστάνι»- που είχε κάθε οικογένεια παλαιότερα σε κάθε χωριό. Αυτό το περιβόλι, το καλλιεργεί εικονικά κάθε καταναλωτής, ενώ στην πράξη εφαρμόζει το πρόγραμμα σποράς και καλλιέργειας ο συμβεβλημένος αγρότης.

Τα βήματα είναι τα εξής:

1. Δέσμευσε τον χώρο σου. Φτιάξε το δικό σου περιβόλι – «μποστάνι».

2. Σπείρε τα λαχανικά σου. Δυνατότητα επιλογής από πολλά είδη εποχιακών λαχανικών, φρούτων και φρέσκων μυρωδικών.

Διαμόρφωσε τον “μπαξέ” σου ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.

3. Παράλαβε τα προϊόντα στο χώρο εργασίας ή κατοικίας σου κάθε εβδομάδα από την αρχή της συγκομιδής και για έναν ολόκληρο χρόνο.

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Το κόστος της υπηρεσίας είναι ετήσιο. Υπάρχουν διαθέσιμα 3 πακέτα αγοράς περιβολιών ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε νοικοκυριού τα οποία ξεκινούν από 14,20 ευρώ ανά εβδομάδα και φθάνουν έως 20,90 ευρώ ανά εβδομάδα.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Περιλαμβάνει την ενοικίαση του εδάφους, τις υπηρεσίες καλλιέργειας και το κόστος εβδομαδιαίας παράδοσης στον χώρο του πελάτη στην Αττική και στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας για ένα ολόκληρο έτος (12 μήνες) (μέγιστο όριο 52 αποστολές το έτος).



Είναι σημαντικό πως η καλλιέργεια γίνεται στα πρότυπα της βιολογικής γεωργίας δίχως χημικά και η εταιρεία QWAYS Ελληνικές Διαδρομές έχει αναλάβει τον έλεγχο και την πιστοποίηση των προϊόντων σε όλα τα στάδια. Επίσης ο κάθε "αγρότης" έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί το μποστάνι του και να συνομιλήσει με τον αγρότη που έχει υιοθετήσει.

ΤΙ ΛΕΕΙ O EMΠΝΕΥΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Οπως δήλωσε o Δημήτρης Κουτσολιούτσος, "το gineagrotis.gr ξεκινησε ως μια ιδέα ανατροπής της αγοράς στα νωπά λαχανικά. Εχει σκοπό να ενώσει τους αγρότες με τους καταναλωτές και η κάθε οικογένεια στα αστικά κέντρα να μπορέσει να απολάυσει βιολογικά λαχανικά σε οικονομικές τιμές. Η σελίδα μας λειτουργεί ένα μήνα και υπάρχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό. Περισσότεροι από 450 αγρότες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα και περίπου 1500 οικογένειες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Αυτο που πρέπει να γίνει σαφές είναι οτι οι καλλιέργειες είναι βιολογικές δίχως χημικά".



Σύντομα θα παρέχεται και η δυνατότητα παραγγελίας φρέσκων αυγών από τις "υιοθετημένες" κότες, καθώς και κρεάτων από τα "υιοθετημένα" κατσίκια και πρόβατα.

Ισμήνη Λέντζου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad