Δεν σου φέρνουν απόδειξη; Φεύγεις χωρίς να πληρώσεις... - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

25 Οκτωβρίου 2012

Δεν σου φέρνουν απόδειξη; Φεύγεις χωρίς να πληρώσεις...

Από την ερχόμενη εβδομάδα οι καταναλωτές που δεν θα λαμβάνουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών και εμπορευμάτων, θα μπορούν να φεύγουν από το κατάστημα χωρίς να πληρώνουν το λογαριασμό!

Έτσι ο καταναλωτής θα μπορεί να μην καταβάλλει αντίτιμο σε εστιατόρια, καφέ, καταστήματα με είδη ένδυσης και υπόδησης, ακόμη και στην περίπτωση παροχής υπηρεσιών δηλαδή σε γιατρούς... δικηγόρους, υδραυλικούς σε περίπτωση που δεν λάβει απόδειξη.

Η συγκεκριμένη διάταξη θα αναγράφεται και στους καταλόγους των εστιατορίων.

Έτσι εάν δεν σας δώσουν απόδειξη σε κάποιο εστιατόριο, μπαρ ή κέντρο διασκέδασης, μπορείτε απλά να φύγετε από το κατάστημα και να θεωρήσετε τον λογαριασμό... κέρασμα!

Η θεσμοθέτηση της πρακτικής «δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη» περιλαμβάνεται σε σειρά παρεμβάσεων του υπουργείου Ανάπτυξης στην αγορά.

Στόχος είναι να καταπολεμηθεί με αυτόν τον τρόπο η φοροδιαφυγή μέσω της άσκησης πίεσης από τους καταναλωτές προς τους επαγγελματίες.
 
πηγή: protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad