Απάντηση του πρώην δημάρχου Αστακού κ. Παναγιώτη Στάϊκου σε κριτικές για τη χωματερή - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

08 Οκτωβρίου 2012

Απάντηση του πρώην δημάρχου Αστακού κ. Παναγιώτη Στάϊκου σε κριτικές για τη χωματερή

Αγαπητό ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS

Οι θέσεις μου για τις ανώνυμες καταγγελίες και τις ανώνυμες κριτικές είναι γνωστές.Πάντα τις καταδίκαζα. Και όταν μου πετάνε το γάντι το σηκώνω. Εάν λοιπόν αυτοί οι κύριοι ήθελαν να καταγγείλουν για κάτι την κυρία Σαμαρά, τον κύριο Λιβάνη ή τώρα πίσω- πίσω και εμένα (δείτε εδώ), όφειλαν να βάλουν κάτω από τα γραφτά τους και το ονοματάκι τους. Αλλά δεν τολμούν γιατί απλά είναι θρασύδειλοι .

Εάν θέλουμε να λέμε αλήθειες θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την παραδοχή...
ότι η ύπαρξη και λειτουργία των χωματερών είναι ανεπίτρεπτη και παραπέμπει σε τριτοκοσμικές χώρες. Γι΄ αυτό και η Ε.Ε έχει βάλει σαφή χρονοδιαγράμματα για την διακοπή λειτουργίας και την αποκατάσταση του χώρου . Έτσι λοιπόν γνωρίζουμε όλοι ότι ύστερα από αγώνες που κάναμε ολοκληρώθηκε η κατασκευή του ΣΜΑ (Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) και ξεκίνησε η αποκατάσταση της χωματερής , η οποία δεν ολοκληρώθηκε ,γιατί δεν τελείωσε ακόμη ο ΧΥΤΑ στην Πάλαιρο και έτσι είναι αναγκασμένος ο Δήμος να λειτουργεί ακόμη την χωματερή , η οποία όλως τυχαία κατασκευάστηκε το 1988 όταν ήμουν Πρόεδρος της Κοινότητας Αστακού και εξυπηρετεί ακόμη σχεδόν όλο το Ξηρόμερο.


Όμως και επί των ημερών μου η χωματερή δεν λειτουργούσε τέλεια και θα εξηγήσω τους λόγους. Και επειδή δεν λειτουργούσε τέλεια πήγα κατηγορούμενος στα δικαστήρια , όπου όμως απαλλάχτηκα για παράβαση καθήκοντος , γιατί το δικαστήριο δέχθηκε ότι με βάση τις συνθήκες που επικρατούσαν στην χώρα μας, έκανα στο ακέραιο το καθήκον μου. Γιατί αποδείξαμε στο δικαστήριο, ότι στην χωματερή μας υπήρχε μόνιμα μπουλντόζα, η οποία προωθούσε τα σκουπίδια τρείς φορές την εβδομάδα, κάτω από την ράμπα και ποτέ αυτά δεν έφθασαν μέχρι την πόρτα . Όμως και επί των ημερών μου η ταφή ,όπως λέει αυτός ο τύπος, ότι ο νόμος ορίζει να γίνεται καθημερινά , δεν γινόταν καθημερινά , αλλά δύο φορές τον μήνα , γιατί εάν γινόταν καθημερινά, τότε το κόστος θα ανέβαινε σε αστρονομικά ύψη , το οποίο θα επιβαρυνόντουσαν οι πολίτες. Γιʼ αυτό και εγώ ρίσκαρα να τιμωρηθώ, παρά να εξόντωνα οικονομικά τους Δημότες.

Όσο για το μένος που λένε κάποιοι πρόθυμοι εναντίον της κυρίας Σαμαρά , τότε τι να πω εγώ. Το μένος κάποιων προς το πρόσωπό μου δεν περιοριζόταν , απλά στο να σπάνε τα αυτοκίνητα και τα μηχανήματα του ή να βάζουν φωτιά στην χωματερή για να με εκθέσουν ,αλλά να βάζουν δεκάδες φωτιές, με αποτέλεσμα στον μεγάλο εμπρησμό, με τρείς ταυτόχρονες εστίες δίπλα από το Νεκροταφείο, στην Δημητρούλα και στα Βαράγκια να κινδυνέψουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Μόνο που τώρα ξέρω ότι δεν επρόκειτο απλά για κάποιους διεστραμμένους, που απλά έβγαζαν μένος προς το πρόσωπό μου , αλλά για κάποιους που πληρώθηκαν για να κάνουν τις βρομοδουλειές. Ξέρω και τα τέσσερα άτομα άμεσους δράστες και τους ηθικούς αυτουργούς. Εάν χρειαστεί θα γίνω πιο συγκεκριμένος, όταν θα έλθει η ώρα.

Όσο για τα κλαριά και τα χόρτα που μαζεύαμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ , είναι αλήθεια ότι αφού δεν είχαμε καταστροφέα να τα κάνει σκόνη και να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα , τα καίγαμε στα Βαρκά με μηδαμινό κίνδυνο εξάπλωσης πυρκαγιάς , ενώ σήμερα ο Δήμος τα καίει δίπλα στο υπό ανέγερση Κλειστό Αθλητικό Κέντρο , με το οποίο πιστεύω, ότι ύστερα από τα λάθη που έγιναν με την εξόφληση των δύο πρώτων λογαριασμών , θα πρέπει να ασχοληθούν πολύ σοβαρά και να τρέξουν ,για να μην χαθούν τα 320.000 ευρώ που υπάρχουν στο Υπουργείο για τον σκοπό αυτό .

Και βέβαια δεν θα απολογηθώ σε αυτούς τους ανώνυμους τύπους, γιατί δεν πρόλαβα να πάρουμε τον Καταστροφέα , το Γκρέϊτερ , τα Λεωφορεία , το Πλυντήριο Κάδων , τα οποία είχα προγραμματίσει. Δεν σκοπεύω να στείλω όλο το φυλλάδιο με τα έργα, ούτε καν τα φύλλα με τα γήπεδα, τα οποία όταν είναι γεμάτα με παιδιά, μου προκαλούν απίστευτη ευτυχία, ή το φύλλο με τα 14 αυτοκίνητα και τα μηχανήματα, αλλά θα στείλω μερικές φωτογραφίες με τα σπασμένα μηχανήματα. Και που να είχα προκαλέσει κιόλας για να εισπράττω μετά από δύο χρόνια ακόμη τέτοιο μένος. Φαίνεται ότι ήταν πρόκληση για την εποχή της σπατάλης και της επίδειξης ,τα μηχανήματα που προμηθευτήκαμε για τον Δήμο ήταν τα καλλίτερα της αγοράς ,εκτός από το Δημαρχιακό αυτοκίνητο ένα ΝΙΣΑΝ 1.400 κυβικών απλό και ταπεινό , την εποχή που άλλοι Δήμοι ακόμη και μικρότεροι από τον Δήμο Αστακού ,έπαιρναν για Δημαρχιακά αυτοκίνητα πολυτελείς Μερσεντές και ακριβά Τζίπ .Αυτό ήταν μέγα έγκλημα για το οποίο έπρεπε να είχα κρεμαστεί.

Εγώ εύχομαι ολόψυχα η Σημερινή Δημοτική Αρχή να προμηθευτεί εκείνα που δεν πρόλαβα εγώ για τις ανάγκες της κοινωνίας και τότε θα χαρώ πραγματικά. Όπως θα χαρώ πραγματικά να δω στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, για την οποία κόπιασα και είμαι υπερήφανος, να συμβαίνουν αντίστοιχα γεγονότα, όπως αυτό της live μετάδοσης της Όπερας του Ντονιτσέτι «Το Ελιξίριο του έρωτα» στις 13 Οκτωβρίου 2012, από την Metropolitan Όπερα της νέας Υόρκης , από την σπουδαιότερη τραγουδίστρια της Όπερας της εποχής μας , την Ρωσίδα Άννα Νετρέμπκο, η οποία δεν θα μεταδοθεί μόνο από το Μέγαρο Μουσικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης ,αλλά και από αρκετούς Περιφερειακούς Δημοτικούς Κινηματογράφους και Δημοτικά θέατρα όπως Λευκάδας, Κεφαλλονιάς Βόλου, Βέροιας και άλλων, των οποίων οι κάτοικοι είναι πολύ τυχεροί . Η οποία Όπερα βέβαια μπορεί να μην αρέσει σε αυτούς τους ανώνυμους τύπους , αφού το μόνο που φαίνεται πως τους αρέσει είναι τα μπούτια της Φιλίνη επάνω στην άμαξα.

Αγαπητό ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS

Επειδή όποιοι έχουν στην ψυχή τους περίσσιο μένος είναι άρρωστοι, θα σας παρακαλέσω να αναρτήσετε ένα VIDEO δύο λεπτών με την θεϊκή φωνή της Άννας Νετρέμπκο, το οποίο ίσως τους αλαφρώσει την ψυχή από τα κόμπλεξ κατωτερότητας που κουβαλάνε. Για όσους δεν είχαν την τύχη να την γνωρίσουν μέσα από τα cd της, γράφοντας το όνομα ΝΕΤΡΕΜΠΚΟ στο YouTube θα απολαύσουν μέσα σε δύο λεπτά την πραγματική μαγεία.

(Δείτε εδώ το βίντεο)


Ευχαριστώ για την Φιλοξενία
Dr ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ









Νεότερη Ενημέρωση (9/10/2012):

Αγαπητό ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS

Προς άρση παρεξηγήσεων και επειδή δεν μου αρέσουν οι ξένες δάφνες , σας γνωρίζω ότι πράγματι το 1988 η τότε Κοινότητα Αστακού κατασκεύασε την χωματερή διαμορφώνοντας το χώρο και κατασκευάζοντας την τσιμεντένια ράμπα και μία πρόχειρη περίφραξη . Και επειδή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπάρχει και συνέχεια , Ο Δήμαρχος κύριος Σαμαράς έβγαλε τριακόσιες χιλιάδες ευρώ , όταν ήταν Περιφερειάρχης ο κύριος Καββαδάς και έγινε με τσιμεντένια περίφραξη μία από τις πιο καλές χωματερές της χώρας . Στην συνέχεια όταν αναλάβαμε επειδή οι Τσιγγάνοι , οι οποίο μάζευαν παλαιά σίδερα , είχαν δέσει την πόρτα με το φορτηγό , την είχαν ξηλώσει και την είχαν πάρει.Εμείς κατασκευάσαμε βαριά υδραυλική πόρτα , η οποία στοίχισε 12.000 ευρώ και πληρώσαμε στην ΔΕΗ και 36.000 ευρώ για να πάει το ρεύμα , με το οποίο λειτουργούσε η υδραυλική πόρτα , με την οποία έκλεινε η χωματερή ερμητικά .

Ποτέ στην ζωή μου δεν φοβόμουν την αλήθεια , ούτε έχω προβλήματα ματαιοδοξίας.

Με την ευχή για καλή επιτυχία στον Δήμαρχο και το Δημοτική Συμβούλιο , σε μια ομολογουμένως πολύ δύσκολη εποχή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Χώρα.

Αστακός 9/10/2012

Με τιμή

Dr ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ

1 σχόλιο:

  1. και ρωταω εγω τωρα...
    ο ταπεινος και ανωνυμος -πολιτης ομως εδω και πολλα χρονια του πολυπαθου δημου Αστακου !!δεν ειναι κατασπαταληση του δημοσιου χρηματος ολα εκεινα τα μηχανηματα που επι προεδριας σας κυριε Σταικε προμηθευτικε ο "δημος Αστακου" και τα οποια αφου τα κανατε βολτα στην αγορα,προς εντυπωσιασμο,πεταξατε στα σκουπιδια;;
    και θα μου πειτε τωρα :"μα δεν ειχα οδηγο σκουπας"
    ναι κυριε Σταικε -δεν ειχατε ,
    φροντισατε ομως να παρετε σκουπα !!
    και τελος πια ακριβως ειναι η διαφορα του :καιω χορτα-σκουπιδια στο χοβολιο...
    και του καιω χορτα στην εισοδο της πόλης ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad