Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, Σύλλογος Καθηγητών, 15μελές Συμβούλιο Καραμούζειου Γυμνασίου Αστακού: «Οι μάσκες έπεσαν» - Αstakos-News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos-News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, Σύλλογος Καθηγητών, 15μελές Συμβούλιο Καραμούζειου Γυμνασίου Αστακού: «Οι μάσκες έπεσαν»

Την Παρασκευή 21-12-2012 σύμπασα η σχολική κοινότητα, Σ.Γ.Κ, μαθητές και σύλλογος διδασκόντων του Καραμουζείου γυμνασίου Αστακού, έχοντας εκφράσει κατ' επανάληψη τις διαμαρτυρίες τους για σοβαρές ελλείψεις του κτιριακού συγκροτήματος, οι οποίες εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του, διαπιστώνοντας την παντελή αδιαφορία της Δημοτικής αρχής στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, αποφάσισαν να εντείνουν...
τις ενέργειές τους κάνοντας πορεία από το Γυμνάσιο στο Δημαρχείο και καταθέτοντας ψήφισμα διαμαρτυρίας το οποίο έχει ως ακολούθως:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

«Εμείς οι γονείς και οι Κηδεμόνες του Γυμνασίου Αστακού, ο Σύλλογος Καθηγητών του Γυμνασίου και το 15μελές Συμβούλιο των μαθητών σας εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και την εντονότατη διαμαρτυρία μας για τις απαράδεκτες ελλείψεις που υπάρχουν στο κτιριακό συγκρότημα του σχολείου μας οι οποίες εμποδίζουν όχι μόνον την ομαλή αλλά ούτε τη στοιχειώδη λειτουργία του.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την αδικαιολόγητη ολιγωρία που υπάρχει από πλευράς Δήμου για τα θέματα που αφορούν στην ομαλή λειτουργία του σχολείου μας.

ΖΗΤΟΥΜΕ την άμεση και χωρίς καθυστέρηση επίλυση των προβλημάτων που σας έχουμε κατ' επανάληψη εκθέσει με παλαιότερα γραπτά αιτήματα τόσον του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου όσον και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και κυρίως α) την αποκατάσταση της στέγης του Σχολείου β) την καθαριότητα των χώρων υγιεινής γ)την θέρμανση των αιθουσών και δ) την ασφάλεια του Σχολείου, έτσι ώστε να μπορέσει το Σχολείο μας να καλύψει τις βασικές λειτουργικές του ανάγκες και να εξασφαλιστεί η ομαλή δραστηριότητά του, τουλάχιστον το φετινό χειμώνα.

Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο για τον Δήμο μας να συμπεριφέρεται κατ' αυτό τον τρόπο στους μαθητές του σχολείου μας, στερώντας από αυτούς αλλά και από τους καθηγητές της στοιχειώδες συνθήκες διδασκαλίας των μαθημάτων.

Τιμούμε την προσπάθεια των καθηγητών και στεκόμαστε στο πλευρό τους στην προσπάθειά τους για την άσκηση του λειτουργήματος τους υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες.

Μας αναγκάσατε να έρθουμε ξανά και πιστέψτε μας, θα συνεχίσουμε να ερχόμαστε κάθε φορά ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ, για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για την λειτουργία του Σχολείου μας.

Τα παιδιά μας είναι πάνω απ' όλους και πάνω απ' όλα και θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους, αυτό που είναι εμφανέστατη υποχρέωση του Δήμου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μας ενημερώσετε άμεσα για την ακριβή ημερομηνία κάλυψης των συγκεκριμένων ελλείψεων, γιατί κάθε μέρα που περνάει προσθέτει ένα ακόμα βάρος στους Γονείς και αφαιρεί από τα παιδιά μας την δυνατότητα για απρόσκοπτη και ασφαλή μάθηση και γνώση. Θεωρούμε ότι το χρονικό διάστημα της διακοπής των μαθημάτων λόγω των εορτών των Χριστουγέννων σας παρέχει απόλυτα την δυνατότητα να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Σε περίπτωση που δεν ανταποκριθείτε στα δίκαια αιτήματά μας σας δηλώνουμε όμως απερίφραστα ότι είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε αυτό που δικαιούνται τα παιδιά μας και που ο Δήμος αυτονόητα ήδη θα έπρεπε να τος προσφέρει.»

Κατά την προσέλευση των αντιπροσώπων των ανωτέρω φορέων στο Δημαρχείο, δεν παρέστη ούτε  ένας αρμόδιος για να παραλάβει τουλάχιστον το ψήφισμα το οποίο πρωτοκολλήθηκε.

Αργότερα και σε συνάντηση που την επεδίωξε προσωπικά η Αντιδήμαρχος κ. Κουμανδράκη, τα μέλη του Σ.Γ.Κ. εισέπραξαν την αδικαιολόγητη αντίδραση του Π.Δ.Ε. κ. Ζ. Μητσάνη ο οποίος επιτέθηκε φραστικά με συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του προέδρου Σ.Γ.Κ. κ. Χ. Πέττα. Η συζήτηση ξεκίνησε με τον Π.Δ.Ε. να χτυπάει το χέρι στο τραπέζι, να απευθύνεται με ιταμό τρόπο και να μιλά σε έντονο ύφος στους εκπροσώπους του συλλόγου γιατί τόλμησαν μαζί με τα παιδιά να προβούν σε μια τέτοια «σκανδαλώδη ενέργεια». Έτερος Δημοτικός σύμβουλος ο κ. Φ. Λιβάνης ο οποίος παρίστατο στο περιστατικό, αλαζονικά μονολογούσε, κουνούσε απειλητικά το ψήφισμα, φώναζε ότι τα προβλήματα λύθηκαν για να απαντά πιο δυνατά ο κ. Μητσάνης «λύθηκαν, λύθηκαν».

Κατόπιν τούτων τα μέλη του Σ.Γ.Κ. αντιλαμβανόμενοι ότι οι απειλές, οι φωνές και οι μονόλογοι είναι ο «διάλογος» της Δημοτικής αρχής, αποχώρησαν νιώθοντας θλίψη βλέποντας πλέον χωρίς τις «μάσκες τους» αυτούς που μας κυβερνούν.

Μετά από αυτή την εξέλιξη των γεγονότων ο Σ.Γ.Κ πιστεύει ότι η πρόσκλησή του από  την Αντιδήμαρχο κυρία Κουμανδράκη δεν είχε στόχο την συζήτηση των προβλημάτων του Γυμνασίου αλλά ήταν εντελώς προσχηματική γιατί η ίδια αποχώρησε χωρίς να συμμετάσχει «στη συζήτηση», η δε ακατανόητη συμπεριφορά του Π.Δ.Ε. κάθε άλλο παρά διαμόρφωνε συνθήκες διαλόγου για την επίλυση των προβλημάτων.

Ο Σύλλογος Γονέων θεωρεί ότι η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά εκπορεύεται από το γεγονός της ευρείας δημοσιοποίησης της εικόνας του σχολείου μας με τους πεσμένους πίνακες και της έκθεσης των σημαντικών προβλημάτων του που επί τόσα χρόνια παραμένουν άλυτα ενώ η δημοτική αρχή «περί άλλων τυρβάζει».

Παρά την εχθρική στάση της Δημοτικής αρχής, ο Σύλλογος θα συνεχίσει να επιμένει στη συνεργασία μαζί της  για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων του σχολείου όπως εξάλλου έχει δεσμευτεί προς τους γονείς  και τους μαθητές με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.
- Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Καραμούζειου Γυμνασίου Αστακού
- Ο Σύλλογος Καθηγητών του Καραμούζειου Γυμνασίου Αστακού
- Το 15μελές Συμβούλιο του Καραμούζειου Γυμνασίου Αστακού

3 σχόλια:

  1. Δημοτική αρχή ανύπαρκτη,συμπεριφορά ασχολίαστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μαθητης γυμνασιου,προβληματα υπαρχουν!!!Συνεχιζουμε πιο αποφασιστικα.Για ενα καλυτερο σχολειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην ανησυχείτε κύριοι του συλλόγου γονέων. Η κ. Κουμανδράκη ,υπευθυνη πολιτιστικού του δήμου,μόλις ενημερώθηκε από τους συνεργάτες της ότι η στοιχειώδης ευπρέπεια της τουαλέτας είναι δείγμα πολιτισμού. Δεν το γνώριζε λοιπόν και έτσι σπαταλούσε χρήματα του δήμου σε φίεστες, αλλά δεσμεύτηκε να σας φτίαξει τουλάχιστον μια τουαλέτα, όπως εξάλλου σας έφτιαξε δυο ολόκληρα καλοριφέρ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad