Διαστάσεις επιδημίας έχει πάρει το «πείραγμα» των μετρητών της Δ.Ε.Η. στην Αιτ/νία - Αstakos-News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos-News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Διαστάσεις επιδημίας έχει πάρει το «πείραγμα» των μετρητών της Δ.Ε.Η. στην Αιτ/νία

Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνει το «πείραγμα» των μετρητών της ΔΕΗ σε σπίτια και επιχειρήσεις. Ιδιαίτερα διαδεδομένο το «άθλημα» σε Αγρίνιο και Αμφιλοχία.

Πώς η ΔΕΗ θα εντοπίσει τους παραβάτες

Λάθος τρόπο επέλεξαν πολλοί για να αμυνθούν στο περιβόητο χαράτσι της ΔΕΗ και στις συνεχείς ανατιμήσεις στους λογαριασμούς, τους οποίους και προφανώς αδυνατούν να αποπληρώσουν οι περισσότεροι Έλληνες.

Η επιλογή όμως ορισμένων να υποκύψουν στον πειρασμό (!) και να παρέμβουν στο ρολόι της ΔΕΗ, στον μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος δηλαδή, ώστε να καταγράφει υποδεκαπλάσιες κιλοβατώρες απ’ αυτές που πραγματικά χρησιμοποιούνται και κατ’ αντιστοιχία το πληρωτέο ποσό στους λογαριασμούς να είναι το ελάχιστο δυνατό, πολύ σύντομα θα αποδειχθεί… επιπόλαιη. Και το λέμε αυτό διότι η ΔΕΗ, «ξεμπερδεύει» σε λίγο με τις εκκρεμότητες που αυτή την περίοδο έχει (φωτοβολταϊκά κ.α.) και με τον τεράστιο όγκο εργασίας και συστηματικά θα ασχοληθεί με τους ελέγχους στα ρολόγια…

Αυτό τουλάχιστον δηλώνουν στην εφημερίδα «Συνείδηση» οι καθ’ ύλην αρμόδιοι προϊστάμενοι των υπηρεσιών της Επιχείρησης, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την ύπαρξη και τις διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο.

Ο Διαχειριστής του Δικτύου και ο Τομέας Χρηστών, που είναι υπεύθυνος για τη λήψη των ενδείξεων στους μετρητές, θα δώσουν άλλωστε τα στοιχεία για να γίνει η σύγκριση. Κι όταν η απόκλιση στην κατανάλωση μεταξύ δύο διμήνων είναι αφύσικα μεγάλη, η ΔΕΗ έχει τον τρόπο, τη γνώση και το προσωπικό για να διαπιστώσει εύκολα αν υπάρχει ή όχι παρέμβαση στους μετρητές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, γύρω απ’ αυτή την ιστορία έχει «ανθίσει» ένα ολόκληρο κύκλωμα. Μην ξεχνάμε ότι χρειάζονται ειδικές γνώσεις για να παρέμβει κάποιος στον μετρητή και προς τούτο καλούνται οι «ειδικοί», που, επ’ αμοιβή φυσικά, αναλαμβάνουν τα καθ’ έκαστα. Οι πληροφορίες της «Συνείδηση» φέρνουν την «ταρίφα» να κυμαίνεται μεταξύ 200 και 400 ευρώ, ανάλογα με τον «πελάτη», την οικονομική του κατάσταση και το είδος του ηλεκτροδοτούμενου κτηρίου (αν είναι επιχείρηση δηλαδή ή κατοικία). Πάντως, έχουν ήδη εντοπιστεί ορισμένες περιπτώσεις πειραγμένων μετρητών, κυρίως σε Αγρίνιο και Αμφιλοχία.

Αξίζει δε να σημειώσουμε πως στις συχνές διαμαρτυρίες που γίνονται, ενίοτε με ιδιαίτερη ένταση, στα γραφεία της ΔΕΗ στο Αγρίνιο, σύμφωνα πάντα με υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΗ, κάποιοι δεν κρύβουν ότι παρεμβαίνουν στους μετρητές: «Απ’ τη μια επικαλούνται το Σύνταγμα και απ’ την άλλη κατάμουτρα μας λένε ότι κλέβουν ρεύμα και πειράζουν τα ρολόγια», ήταν το σχόλιο ενός εξ αυτών!

Σημειώνουμε τέλος, πως, στις περιπτώσεις που διαπιστωθεί παρέμβαση σε μετρητή, θα ακολουθηθούν οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες, όπερ σημαίνει… πρόβλημα.

Οι πειραγμένοι μετρητές αυξάνονται και πληθύνονται στην περιοχή, ιδιαίτερα σε ενεργοβόρες επιχειρήσεις. Η ΔΕΗ πάντως ξεκινά σε λίγο ελέγχους, οπότε, όσοι μπήκαν σ’ αυτή τη διαδικασία, σοφό θα ήταν… να βγουν!

Φώτης Μπερίκος
Eφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad