Πάσχα με ηλιοφάνεια - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

04 Μαΐου 2013

Πάσχα με ηλιοφάνεια

«Από Πάσχα, καλοκαίρι» είναι η φράση με την οποία μπορεί να περιγράψει κανείς καλύτερα τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στη χώρα μας από την Κυριακή της Λαμπρής. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, η ηλιοφάνεια και οι υψηλές θερμοκρασίες.

Οι θάλασσες θα είναι... καλοτάξιδες τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο, αφού οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και τόσο την Κυριακή όσο και τη Δευτέρα του Πάσχα ο υδράργυρος θα φτάσει έως τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ιδιαίτερα για την Κυριακή του Πάσχα, ο ουρανός θα συννεφιάσει τις απογευματινές ώρες μόνο σε ορεινές περιοχές στη βορειοδυτική Ελλάδα, στην οροσειρά της Πίνδου και στη δυτική Μακεδονία, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Μεγάλο Σάββατο

Για σήμερα προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, όπου τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου γρήγορα θα εξασθενήσουν, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ασθενείς και στα βόρεια πρόσκαιρα σε μέτριους 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31-32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιωτικά τμήματα δεν θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή του Πάσχα

Αραιές νεφώσεις, με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου, και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες περιμένουμε την Κυριακή του Πάσχα, 5 Μαΐου 2013.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 18 έως 33 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, 16 έως 34 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, 18 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 17 έως 30 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά μέτριοι.

Αραιές νεφώσεις και ζέστη περιμένουμε την Κυριακή του Πάσχα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό.

Αραιές νεφώσεις και ζέστη περιμένουμε την Κυριακή του Πάσχα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

 Δευτέρα του Πάσχα

Τη Δεύτερα του Πάσχα αναμένονται λίγες νεφώσεις που στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά, από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Τρίτη και Τετάρτη

Την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιά πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

πηγή: zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad