Καθαρισμός της παραλίας του Αστακού στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

08 Ιουνίου 2013

Καθαρισμός της παραλίας του Αστακού στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Το να ζει σ' έναν όμορφο τόπο όπως ο Αστακός, ο οποίος συνδυάζει το βουνό και τη θάλασσα, δεν είναι μόνο προνόμιο. Αποτελεί μεγάλη ευθύνη για κάθε πολίτη να διατηρεί και να παραδίδει στις επόμενες γενιές καθαρό το φυσικό περιβάλλον του τόπου που κατοικεί.

Εμείς, φυσικά, δεν περιμένουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος για να μιλήσουμε και να ευαισθητοποιηθούμε για το περιβάλλον, μιας και μύρια πράγματα μπορεί κανείς να μάθει και να κάνει στα πλαίσια των σχολικών δράσεων.

Ωστόσο, η 5η Ιουνίου, ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, θα πρέπει να τιμάται ανάλογα. Για τον λόγο αυτό, ο -καθιερωμένος πλέον- ετήσιος καθαρισμός της παραλίας του Αστακού συντονίστηκε με το κάλεσμα εθελοντισμού που απήθυνε ο νεοσύστατος και πολύ δραστήριος Ναυτικός Όμιλος.Οι μαθητές κατέβηκαν στην παραλία, καθάρισαν την περιοχή από την πρώτη πλαζ μέχρι το Χοβολιό και επέστρεψαν ικανοποιημένοι στο σχολείο, έχοντας πραγματοποιήσει το ελάχιστο και συνάμα το ουσιαστικότερο.Από κοντά οι εθελοντές του Ναυτικού Ομίλου που μοίρασαν σακούλες και γάντια, ενώ φρόντισαν να ανταμείψουν τους μικρούς μαθητές με χυμούς, αναψυκτικά και σουβλάκια.


Με την ευχή να βελτιώνεται η οικολογική μας συμπεριφορά μέρα με τη μέρα, χαιρετίζουμε και επαινούμε την πρωτοβουλία του ΝΑΟΑΣ και ανανεώνουμε το ραντεβού για νέες δράσεις όποτε αυτό καταστεί εφικτό.

πηγή: dimotikoastakoy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad