Η κωμωδία του Γ. Μακρή "Θου κύριε οι φοροφυγάδες" στις 7 Αυγούστου στον Αστακό - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

18 Ιουλίου 2013

Η κωμωδία του Γ. Μακρή "Θου κύριε οι φοροφυγάδες" στις 7 Αυγούστου στον Αστακό

Η κωμωδία «Θου Κύριε οι φοροφυγάδες» έρχεται στον Αστακό στις 7 Αυγούστου, στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Αστακού.

Μια σπαρταριστή θεατρική δημιουργία του Γιώργου Μακρή, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Βασιλείου, Γιώργο Μακρή, Νίκο Ζιάγκο, Ίνα Λαζοπούλου, Μαίρη Βλουτή, Γιώργο Μαυρά, Πηνελόπη Σταματάκου, Γιώργο Γεωργίου και σε Guest star ρόλο η Ευαγγελία Σαμιωτάκη.

Μεγάλη έκπληξη ο Ματθαίος Γιαννούλης με το επιτελείο του επί σκηνής.


Λίγα λόγια για το έργο: Tρεις Έλληνες από διαφορετικά μέρη της Ελλάδος φεύγουν από την χώρα κυνηγημένοι ως φοροφυγάδες. Τους κυνηγούν αυτοί που έκλεψαν την χώρα, το Σύστημα, οι Πολιτικοί, το Κράτος, οι Επιχειρηματίες των of shore εταιρειών, η Εφορία, το ΙΚΑ και όλοι αυτοί στους οποίους χρωστούν. Αποφάσισαν να φύγουν και να επιστρέψουν μόνο αν βρουν δουλειά στο εξωτερικό, αν μαζέψουν χρήματα με σκοπό να ξεχρεώσουν μόνο αυτούς στους οποίους χρωστούν και όχι στο κράτος γιατί αυτό τους έχει κλέψει την ίδια τους την ζωή.

Αποφασίζουν χωρίς να γνωρίζονται να πάνε Γερμανία. Eκεί ψάχνοντας ως Έλληνες βρίσκουν καταφύγιο σε Καθολικό Μοναστήρι ως Μοναχοί. Πέφτουν στα χέρια του πιο σκληρού Ηγούμενου ζουν πραγματικά κάτω από την σκιά μιας νέας κατοχής. Βρίσκουν πολυμήχανους τρόπους επιβίωσης ώσπου η τύχη τους ,τους χαμογελά. Ο Ηγούμενος αυστηρός –αυταρχικός –οραματιστής όμως με όλες τις αδυναμίες ενός απλού ανθρώπου και την καρδιά ενός ερωτευμένου άντρα. Γερμανός στην καταγωγή.

Αοράτιους, το φάντασμα της μονής, η αναστάτωση του πλανήτη, μια ζωή ανατρεπτική και μέσα στην ταλαιπωρία, κρητικός στην καταγωγή, ερωτεύεται-διώκετε-παρεξηγείτε αλλά στο τέλος δικαιώνετε.

Ιουλία Άουσβιτς, γυναίκα πειρασμός, δημοσιογράφος με τρομερές ανακαλύψεις που στο τέλος όμως παγιδεύει μόνο τον εαυτό της.

Xάιντι, η νύφη των ονείρων με άλλον πάει στη εκκλησία και με άλλον ενώνει την ζωή της.

Κρίστιαν, η κύπρια της παρέας, το αρχαιότερο επάγγελμα στο πλανήτη την κάνει την πιο ρεαλιστική μοναδική γυναίκα για όποιον ερωτευτεί.

Ο Ευήκοος (κουφός), ο Ανοιχτομάτιους (τυφλός), ο Παλαμάρης (γκέι), τρείς χαρακτήρες απίθανοι μοναδικοί που παρέα με τον Αοράτιους είναι ικανοί να γκρεμίσουν σε μια νύχτα την Μονή και την επομένη να την ξανακτίσουν.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μακρής
Κείμενα: Γ. Μακρής - Κ. Ρουμελιώτη
Διάρκεια: 150 λεπτά
Ηθοποιοί: Φαίη Ανδρίτσου, Πηνελόπη Σταματάκου, Ερωφίλη Τζάνου, Γιώργος Μαυράς, Εύα Λάσκαρη, Νίκος Ζιάγκος, Γιώργος Βασιλείου
Guest star: Ευαγγελία Σαμιωτάκη
Φιλική Συμμετοχή: Ματθαίος Γιαννούλης

Ώρα: 21:15
Γενική είσοδο: 10€
Παιδιά και Άνεργοι: 7,5€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad