Παναγιώτης Χολής: «Με απειλούν με μηνύσεις γιατί έγραψα επώνυμα τις απόψεις μου» - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

13 Ιουλίου 2013

Παναγιώτης Χολής: «Με απειλούν με μηνύσεις γιατί έγραψα επώνυμα τις απόψεις μου»

Κύριοι του γραφείου τύπου του Δήμου Ξηρομέρου, καλή σας ημέρα. Ελπίζω και εύχομαι, η πρωτοβουλία σας, να μου απαντήσετε σε ένα κείμενο απόψεων- συμπερασμάτων-κριτικής και προτάσεων μου για να βγει η κοινωνία μας από το αδιέξοδο, να έχει και συνέχεια. Θεωρώ αυτονόητο ότι το κείμενο σας (δείτε εδώ) έχει την έγκριση του Δημάρχου μας.

Σας ευχαριστώ που στην αρχή του δελτίου σας μου αναγνωρίζετε το δικαίωμα να εκφράζομαι και να λέω την άποψη μου ελεύθερα. Σας υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να το κάνω, προσπαθώντας να συμβάλω στο δημόσιο διάλογο που πραγματικά λείπει από την περιοχή μας. Από τις, κατά διαστήματα, απόψεις μου και κριτική μου παρακαλώ κρατήστε αυτές που έχουν θετική κατεύθυνση και καταγράφουν αλήθειες και διαγράψτε όσες δεν σας αρέσουν. Δεν σας επιβάλω και δεν επιβάλω σε κανέναν να συμφωνεί η να υιοθετεί τις όποιες ήπιες –ακραίες- προχωρημένες η οπισθοδρομικές απόψεις μου. Το ζητούμενο για μένα είναι να έχουμε άποψη και ανάλογα με τις δυνάμεις του ο καθένας μας να τις εκφράζει δημόσια αλλά και στις κατ’ιδιαν συζητήσεις μας. Αυτό θα ήταν η μεγαλύτερη κατάκτηση για το Δήμο μας.

Τώρα να έρθουμε στα δικά μας.

-Απολογισμό έργου όπως τον καταλαβαίνουν οι περισσότεροι Δήμοι της Χώρας (Με ανοιχτή πρόσκληση έστω 2 φορές στην τετραετία σε Δημόσιο χώρο και με διάλογο με τους παρευρισκόμενους) δεν έχετε κάνει ποτέ, και για να μη σας αδικώ το έχετε κάνει μια φορά το 1999 στην Αθήνα επί εποχής Αθανασούλα με Δήμαρχο φυσικά τον κύριο Σαμαρά, και ήμουν παρών.

-Το χρέος που παραλάβατε όπως λέτε, το δέχομαι, αφού εσείς το λέτε. Δεν μπορώ όμως να το ελέγξω, που, πότε και από ποιους δημιουργήθηκε. Επίσης δεν ξέρω ποια μέτρα πήρατε και ποιες οι επιπτώσεις σ’ αυτούς που το δημιούργησαν. Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο υπάρχουν τρεις πρώην Δήμαρχοι των Δήμων που αναφέρετε ότι είχαν το έλλειμμα. Επίσης με τον έναν τσακωθήκατε για οικονομικές καταγγελίες(Δημοτικό Συμβούλιο και παραίτηση του) και με τον άλλον έχετε συμφωνήσει να συμπορευτείτε.

-Ο ’ Καλλικράτης’ ήταν γνωστό πριν τις εκλογές ότι δεν θα χρηματοδοτούσε όπως παλιά τους Δήμους και θυμάμαι προεκλογικά ότι λέγατε ότι έχετε ολόκληρο σχέδιο που το είχαν επεξεργαστεί οικονομολόγοι που πληρώθηκαν από τον ίδιο τον μετέπειτα Δήμαρχο ώστε όταν θα εκλέγονταν να ήσασταν έτοιμοι. Θυμάστε βεβαία για το μόνιμο γραφείο στης Βρυξέλες, που με προσωπική χρηματοδότηση του Δημάρχου μας, θα είχε άμεση επαφή και δράση στα κοινοτικά κονδύλια και πρώτος θα έφερνε χρηματοδοτήσεις έργων στο Δήμο. Αντ’αυτου έχετε έναν ειδικό ‘σύμβουλο αρμόδιο για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης ο οποίος αμείβετε με 35.000 ευρώ περίπου το χρόνο από το Δήμο και δεν ξέρω ποιο το αποτέλεσμα. Μήπως μπορείτε να μας πείτε σε πόσα ευρωπαϊκά προγράμματα έχετε βάλει το Δήμο σε πόσα ΕΣΠΑ συμμετέχετε, πόσα και ποια έργα χρηματοδοτήθηκαν και πόσα έχουν υλοποιηθεί;

-Τη λέξη Εργολάβος ή προμηθευτής μη την ξαναπείτε γιατί είναι γνωστό το ρεζιλίκι του Δήμου μας από τις καταγγελίες τους για εκβιασμούς ώστε να πάρουν τα χρήματα τους από έργα η προμήθειες που εκτέλεσαν. Επίσης μη ξεχνάτε τις καταγγελίες για σπάσιμο έργων- προμηθειών ώστε να δίνονται με απευθείας αναθέσεις σε επαγγελματίες τις αρεσκείας σας. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχετε πραγματοποιήσει ούτε έναν διαγωνισμό και όταν καμία φορά αναγκάζεστε να το κάνετε, βρίσκετε τρόπο να ακυρώνετε τον διαγωνισμό και μετά να τον δίνετε απευθείας ανάθεση. (Για την αλήθεια των ανωτέρω αρκεί μια προσεκτική περιήγηση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ) στο οποίο θα ανακαλύψετε και τις εκατοντάδες Διαταγές Πληρωμής και Διαταγών κατάσχεσης, προμηθευτών-εργολάβων προς τον Δήμο μας. Το σπουδαιότερο δε, είναι, απ’ ότι θα δείτε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ότι ο Δήμος δεν ασκεί τα δικαιώματα που του δίνει ο Νόμος και να καταθέσει αίτηση για ανακοπή η αναστολή της διαταγής για να κερδίσει χρόνο ή να εξηγήσει στη δικαιοσύνη τους λόγους που δεν πληρώνει τους επαγγελματίες. Αυτός ο τρόπος πληρωμής που έχει επιλέξει η Δημοτική Αρχή, έχει κοστίσει στο Δήμο (αφού καταδικάζεται ) όλα τα δικηγορικά και λοιπά έξοδα που καταλογίζει το δικαστήριο, δηλαδή κάθε φορά 450-500 ευρώ τα οποία με αναμορφώσεις προϋπολογισμού χρεώνονται στο Δήμο. Ερωτώ: Γιατί το κάνετε; Υπάρχει κάτι που δεν ξέρουμε; Απαντήστε μου σας παρακαλώ.

-Σας ευχαριστώ που αναγνωρίζετε ότι κατέχω κάπως τα θέματα του Δήμου μας και φαίνετε σαν να μένω εκεί. Αυτό νομίζω ότι είναι καλό και δείχνει ότι δεν κάθομαι στην ασφάλεια του ‘θρόνου μου’ αλλά με ενδιαφέρει η προκοπή του Δήμου μου και προσπαθώ να βοηθήσω. Αυτό είναι ίσως και το πρόβλημα σας. Σας ενοχλούν οι ενεργοί πολίτες, οι κινήσεις πολιτών, οι αυθόρμητες πρωτοβουλίες. Ευτυχώς αυτό ,όμως , δείχνει την υγιή κοινωνία, που ίσως να μη την θέλετε.

Τώρα, για τις παραλίες που αναφέρετε τι να πω εγώ.. Να σας χαλάσω το κέφι και τη διάθεση; Έχετε πάει στη Βέλα, στο Κέφαλο, στο Ασπρογιαλι, στον Αϊ Γιώργη; Έχουν κάποια υποδομή, κάποιο κάδο απορριμμάτων, έστω. Μήπως έχετε κατεβεί στο Μαραθια τώρα τελευταία; Μήπως έχετε ασφαλτοστρώσει κάποιο δρόμο από τις παραπάνω παραλίες; Μήπως έχετε νερό σε κάποιες από αυτές; Μήπως έχετε δημιουργήσει σε κάποιες από αυτές χώρο wc; Μη κουράζεστε τίποτα δεν έχετε κάνει. Και το χειρότερο.. με αυτή σας την απραξία ο Δήμος χάνει χρήματα και θέσεις εργασίας. Για τις ομπρέλες που διαφημίζετε ότι τοποθετήσατε, προσέξτε μη μας φύγει κάνας τουρίστας. Τέτοια επένδυση την ξέρει η Υπουργός; Και για να σοβαρευθώ, ποσό κόστισαν και πότε έγινε ο διαγωνισμός για την προμήθεια;

-Πάμε τώρα στο φλέγον θέμα των παιδικών Χαρών: Γνωρίζετε, πιστεύω, ότι από αρχές Μαΐου έχω καταθέσει Αίτηση με αριθμό πρωτοκόλλου και στην οποία ζήτω να με πληροφορήσετε, δίνοντας μου, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για το Μεγάλο Έργο της Ανάπλασης των παιδικών χαρών του Δήμου μας. Ο νόμος λέει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η απάντηση πρέπει να δίνετε στον ενδιαφερόμενο σε 30 ημέρες. Σήμερα 12/07/2013 δεν έχω πάρει καμιά ενημέρωση και ας έχουν περάσει δυο Μήνες. Στις τηλεφωνικές μου οχλήσεις στις Υπηρεσίες, όλοι με οδηγούν στην Κυρία Αντιδήμαρχο. Τα στοιχεία βέβαια εγώ θα τα πάρω η από την περιφέρεια ή από το Υπουργείο. Μπορείτε όμως εσείς να μου πείτε γιατί δεν μου τα δίνετε; Φοβάστε κάτι η κρύβετε κάτι; Για να γνωρίζουν οι συνδημότες μου το έργο είχε προϋπολογισμό 250,000 ευρώ, με τίτλο αυτόν που λέει το Γραφείο Τύπου, και χρηματοδότηση από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ 100%. Το έργο δημοπρατήθηκε τον Οκτώβριο του 2012 , αναγκαστικά γιατί δεν μπορούσαν να το σπάσουν και το πήρε ο μοναδικός εργολάβος που πήγε στο διαγωνισμό( ) με έκπτωση 2% δηλαδή 245.000ευρω περίπου. Με μια πρώτη ματιά σε όλα σχεδόν τα χωριά μας, ανακάλυψα ότι πραγματικό έργο που να δικαιολογεί το μεγάλο αυτό ποσό δεν υπήρχε . Ρώτησα προέδρους χωριών, ρώτησα Δημοτικούς Συμβούλους να μάθω περισσότερα και τελικά το μόνο που κατάφερα να μάθω ήταν ότι ο εργολάβος είχε πληρωθεί έως τον Γενάρη, του 2013, το ποσό των 225.000 ευρώ .Από κει και πέρα ξεκίνησα την προσπάθεια να μάθω τι στο καλό συνέβη με το έργο και τα Χρήματα. Βρίσκομαι σε πολύ κάλο δρόμο και πολύ σύντομα θα ξέρω όλη την αλήθεια και φυσικά με όλα τα παραστατικά.( Δεν σας κατηγορώ για κάτι, ενημέρωση ζητώ την οποία μου τη στερείτε.)

Μόνο με αυτά που μου γράφει το Γραφείο Τύπου για το έργο, που το φέρνει ως μεγάλο επίτευγμα, δυστυχώς γι αυτούς καρφώνονται από μόνοι τους. Λένε: "Έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι παιδότοποι στον Αστακό και στον Μυτικα και έχουν γίνει παρεμβάσεις σε όλες τις παιδικές χαρές τον χωριών του δήμου". Τι μας λέει λοιπόν το λαλίστατο Γραφείο Τύπου του Δήμου μας; Μας λέει με μεγάλη περηφάνια ότι: ΔΥΟ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΙ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΙΚΡΟΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΑΛΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (Δεν είναι σε όλα τα χωριά γιατί ας πούμε στο Βασιλόπουλο και στη Μαχαιρα δεν έγινε τίποτα, αφήστε που κάποιες από αυτές τις είχε επισκευάσει η Τωρινή Δημοτική Αρχή πέρσι το καλοκαίρι ΜΕ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ και είχε αναρτήσει και φωτογραφίες στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ.) ΚΟΣΤΙΣΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ 225,000 ΕΥΡΩ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΠΩ ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ; Νομίζω πως όχι και ούτε χεριάζετε να συνεχίσω την ερευνά μου. Πάντως έτσι εξηγείται η άρνηση να μου δώσουν τα στοιχεία που τους ζήτησα. Για το θέμα θα έχουμε συνέχεια..

-Τα άλλα έργα που αναφέρει η ανακοίνωση είναι χίλια υποσχόμενα τα τελευταία 20 χρόνια είτε από το Δήμο είτε από την ΠΟΛΙΤΕΙΑ και ευτυχώς ο κόσμος τα γνωρίζει και δεν παρασύρετε. Αυτά τα ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΕΡΓΑ μας τα παρουσιάζουν με στόμφο σα να έγιναν, και θεωρούν επίτευγμα ΤΙ; Τις μελέτες η τις προτάσεις για προσεχώς έργα;

-Όταν μιλώ για ένσημα γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν αναφέρομαι στον Δήμαρχο μας. Στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή είναι, παρότι γνωρίζω, πολύ επιτυχημένος. ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ στους βιοπαλαιστές ,συμβούλους, που ξέρουν ότι δεν αναφέρομαι σ’αυτους.

-Έχετε μια αγωνία και ένα άγχος, για το αν σκοπεύω να θέσω υποψηφιότητα. Προς το παρών θα σας κρατήσω σε Αγωνία. Το μανιφέστο όπως το ονομάζετε ,ναι ,μαζί με άλλους θα προσπαθήσουμε να το υλοποιήσουμε και σας ευχαριστώ για τις ευχές σας για καλή τύχη.

-Ο παιδικός σταθμός στη κανδήλα και στο Καραϊσκάκη, ναι είναι καλό έργο και συγχαρητήρια γι αυτό.

- Οι εν λευκό επιχορηγήσεις σε συλλόγους από πότε αποτελούν έργο; Αν τα δίνατε αξιοκρατικά, από χρήματα που σας περίσσευαν, και με συγκεκριμένο λόγο με προσκόμιση αποδείξεων για υλοποίηση κάποιου τοπικού έργου η δραστηριότητας σοβαρής, τότε θα συμφωνούσα. Αλλά και όπως τα δίνετε θα συμφωνούσα αν τα δίνατε σε όλους και δεν γίνονταν στοιχείο εκμετάλλευσης εκ μέρου σας.

Το μεγάλο σας ατόπημα για Δημοτική Αρχή το κάνατε στο τέλος. Αν καταλαβαίνω καλά ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΙΤΕ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ; Με έγκριση του ΔΗΜΑΡΧΟΥ απειλείται έναν Δημότη σας, επειδή εκφράζει την άποψη του δημόσια και είναι αντίθετη με τη δική σας; Σε ποιο καθεστώς ζείτε; Ή μάλλον ποιο καθεστώς ονειρεύεστε; Να περιμένω και άλλες απειλές, π.χ. για την σωματική μου ακεραιότητα; Σας αφήνω στη κρίση των συμπολιτών μου. (Άλλες τέσσερις φόρες στο παρελθόν με έχει απειλήσει ο Δήμαρχος για θέματα που έβγαζα στην επιφάνεια). ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ και θα συνεχίσω να λέω την άποψη μου ελεύθερα, στη χώρα που γέννησε την Δημοκρατία, την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

Κλείνοντας να σας ρωτήσω κάτι: Μήπως ξέρετε να μας πείτε, για το Πλατυγιάλι, για τα τοξικά απόβλητα του αγροτο-κομματικού συνεταιριστή στη Τσαπουρνια, για τα ακατάλληλα νερά σε όλο σχεδόν τον Δήμο, για τον τρόπο που γίνετε η αποκομιδή των απορριμμάτων, για τη δίψα στο ΑΡΧΟΝΤΩΧΩΡΙ, ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ προς την Παλαιομάνινα και το Στρογγυλοβούνι, τα σχέδια πόλεις και άλλα πολλά θέματα άμεσης προτεραιότητας για τους πολίτες; Έχω κουράσει ήδη τους αναγνώστες μας και σταματώ εδώ.

Θα επανέλθω αν χρειαστεί, φιλικά-φιλικότατατα και χωρίς κακίες, αλλά με αποδείξεις.

Παναγιώτης χολής
Δημότης Ξηρομέρου

2 σχόλια:

  1. ΣΙΓΑ ΡΕ ΧΟΛΗ. ΤΩΡΑ ΦΟΒΗΘΗΚΑΜΕ ΜΗΝ ΒΑΛΛΕΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν υπαρχει ειδικος συμβουλος στο δημο ξηρομερου που να παιρνει 35.000 ευρω . ειναι συκοφαντια αυτο κυριε χολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad