Π. Στάϊκος: Ευχαριστήρια επιστολή για την ασφάλτοστρωση τμημάτων του δρόμου Αστακός-Λεσίνι - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

16 Οκτωβρίου 2013

Π. Στάϊκος: Ευχαριστήρια επιστολή για την ασφάλτοστρωση τμημάτων του δρόμου Αστακός-Λεσίνι

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη Αιτω/νιας Βασίλη Αντωνόπουλε

Αγαπητέ συνάδελφε και φίλε Βασίλη

Θέλω να σ' ευχαριστήσω για την Ασφαλτόστρωση των τμημάτων του δρόμου Αστακού - Λεσινίου και συγκεκριμένα στα τμήματα Δεξαμενή Πλατυγιαλιού, Λιμαναϊκα Αλώνια, Άγιος Δημήτριος και δάσος Φραξιάς, τα οποία ήταν αδιάβατα. Σε κάποια σημεία έπρεπε να κατεβάσεις πρώτη ταχύτητα, για τα οποία έβγαλα και τις αντίστοιχες φωτογραφίες.

Η ασφαλτόστρωση του τμήματος από την Δεξαμενή του Πλατυγιαλιού μέχρι το χωριό Λεσίνι έγινε το 1999, όταν ο τότε Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κύριος Χρίστος Βερελής είχε βγάλει μια πίστωση ενός (1) δισεκατομμυρίου (50) πενήντα εκατομμυρίων δραχμών. Επιπλέον προέβλεπε και την ασφαλτόστρωση του δρόμου Βαλόστρατο -Σουπί (ο δρόμος που πηγαίνει για Παλαιομάνινα με ενενήντα (90) εκατομμύρια δραχμές.

Δυστυχώς ο εργολάβος από την Λευκάδα που πήρε αυτά έργα στην Δημοπρασία που έγινε, φέρθηκε ως κοινός απατεώνας, αφού αντί για άσφαλτο έριξε «κοπριά», με αποτέλεσμα από το πρώτο εξάμηνο οι δρόμοι αυτοί να έχουν γεμίσει με λακκούβες. Ο δε δρόμος Βαλόστρατο - Σουπί (προς Παλαιομάνινα) ουσιαστικά είναι αδιάβατος για τροχοφόρα (μόνο μουλάρια μπορούν να περάσουν). Δυστυχώς όμως και η ευθύνη του επιβλέποντος μηχανικού της τότε Νομαρχίας είναι τεράστια, αφού δεν έκανε ουσιαστικά καμία επίβλεψη, επιδεικνύοντας αδιαφορία και ανευθυνότητα, μη παίρνοντας δείγματα ασφάλτου, θερμοκρασία ασφάλτου κλπ. Δυστυχώς αυτή η Ελληνική σχέση Εργολάβου -Επιβλέποντος Μηχανικού δεν είναι σπάνια.

Κανονικά αυτοί έπρεπε να είναι ακόμη φυλακή.

Για να λέμε και τα καλά, η ασφαλτόστρωση που έκανε ο εργολάβος κύριος Κώστας Αντωνίου από την Δεξαμενή του Πλατυγιαλιού μέχρι το Μύτικα το 1995 δεν έχει πάθει τίποτα, εκτός από τα σημεία που έσπασε ο αγωγός ύδρευσης του Αστακού, από την δεξαμενή μέχρι τον Αστακό.

Η δουλειά που έκανε ο μηχανικός που ασφαλτόστρωσε τώρα τα τμήματα αυτά φαίνεται εκ πρώτης όψεως πολύ καλή, αφού πρώτα έγινε ισοπεδωτική στρώση και μετά ακολούθησε στρώση με Φίνισερ και πατήθηκε καλά με τον οδοστρωτήρα (αρκεί να ελήφθησαν δείγματα ασφάλτου για ποιότητα και θερμοκρασία).

Αγαπητέ φίλε Βασίλη αφού σε ευχαριστήσω και πάλι, θέλω να προτείνω τον επόμενο χρόνο, να γίνει προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας, Δήμου Ξηρομέρου, αλλά και ιδιωτών επενδυτών (βάζοντας όλοι χρήματα) για να γίνει η ασφαλτόστρωση του δρόμου Βαλόστρατο -Σουπί (ο δρόμος προς Παλαιομάνινα), ο οποίος ουσιαστικά εξυπηρετεί ολόκληρο το Ξηρόμερο όταν πηγαίνει για Μεσολόγγι και σήμερα δεν μπορεί να περάσει ούτε μουλάρι. (VIDEO και φωτογραφίες από αυτό το τμήμα θα δείξω αργότερα ).

Αστακός 16/10/2013

Με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς
Dr ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ
Πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ


Δείτε φωτογραφίες:
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad