Ο Δήμος Ξηρομέρου απαντά σχετικά με τα προβλήματα ύδρευσης στον Αστακό - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

31 Οκτωβρίου 2013

Ο Δήμος Ξηρομέρου απαντά σχετικά με τα προβλήματα ύδρευσης στον Αστακό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αστακός, 31/10/2013

Σχετικά με τα προβλήματα υδροδότησης που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες μέρες στην πόλη του Αστακού, από την Δημοτική Αρχή ανακοινώνονται τα εξής:

Το πρόβλημα έγινε αντιληπτό την 28η Οκτωβρίου (απογευματινές ώρες). Αμέσως δόθηκε εντολή από τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, και συνεργείο του Δήμου, καθώς και ο υπεύθυνος εργολάβος για την συντήρηση των αντλιοστασίων στην Δ.Ε Αστακού, μετέβησαν στις πηγές του Αγίου Δημητρίου, όπου διαπίστωσαν βλάβη στην υποβρύχια αντλία (μειωμένη απόδοση κατά 50 %). Αποτέλεσμα αυτού, η αδυναμία στην επάρκεια υδροδότησης της πόλης του Αστακού.

Εντός του επόμενου 24ωρου έγινε παραγγελία και παράλληλα τοποθέτηση της καινούργιας αντλίας από τον υπεύθυνο εργολάβο, η οποία τέθηκε σε λειτουργία στις 22.00μμ (30/10/2013). Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια όλα τα παραπάνω να γίνουν σε όσο το ανθρωπίνως δυνατόν σύντομο χρονικό διάστημα.

Όπως όλοι οι κάτοικοι γνωρίζουν η υδροδότηση της πόλης του Αστακού γίνεται τις τελευταίες δεκαετίες ανελλιπώς από τις πηγές του Αγίου Δημητρίου, με ένα δίκτυο ύδρευσης το οποίο αφενός εκτείνεται σε μια απόσταση αρκετών χιλιομέτρων και αφετέρου είναι παλαιό. Θα πρέπει εδώ να ενημερώσουμε όλους τους κατοίκους της πόλης του Αστακού ότι τα προβλήματα υδροδότησης, αυτά που παρουσιάστηκαν και κατά την διάρκεια του Καλοκαιριού, οφείλονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία στην παλαιότητα του δικτύου. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι έχουμε σχεδόν καθημερινά βλάβες.

Για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων η Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου προσπαθεί να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα όπως:

1. Με την ένταξη στα προγράμματα του ΕΣΠΑ , της αντικατάστασης του παλαιού δικτύου υδρεύσεως του Αστακού.
2. Με παρεμβάσεις και βελτιώσεις στο δίκτυο ύδρευσης στην πόλη του Αστακού (διακλαδώσεις)

Αγαπητοί συνδημότες, κάτοικοι του Αστακού,

Το νερό, όπως όλοι γνωρίζετε , είναι κοινωνικό αγαθό, και η εκάστοτε Δημοτική Αρχή οφείλει να παρέχει ανελλιπώς, και σε άριστη ποιότητα, σε όλους τους δημότες της. Ως υπεύθυνη Δημοτική Αρχή και έχοντας πλήρη επίγνωση των δύσκολων καταστάσεων που αντιμετώπισαν όλο αυτό το διάστημα οι συμπολίτες μας.

Ζητάμε συγνώμη από όλους τους δημότες μας για τα προβλήματα στην υδροδότηση και για την ταλαιπωρία την οποία υπέστησαν.

Παράλληλα ζητάμε και την δική σας κατανόηση αλλά κυρίως την συμπαράστασή σας για κοινή προσπάθεια ΟΛΩΝ (Δημοτών και Δημοτικής Αρχής) έτσι ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες από όλους.

Δίνουμε την υπόσχεση ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει την προσπάθεια σε κάθε επίπεδο για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης του Αστακού αλλά και όλων των Τοπικών Κοινοτήτων.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε για μια ακόμη φορά ότι η υπόθεση του νερού είναι κάτι που μας αφορά όλους (κυρίως την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ) αλλά και τον καθένα προσωπικά.



 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

5 σχόλια:

  1. OI BLABES EINAI MESA STO PROGRAMMA . TO KALOKAIRI ITAN TO MEGALO PROVLIMA POY DEN PREPEI NA KSANAGINEI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θελω να κανω τρεις(3) παρατηρησεις πανω στο εκδοθεν Δ.Τ του Δημου
    1ον---η αριστουργιματικη αλλα συναμα ακατανοητη ατακα που αναφερεται οτι ο δημαρχος εδωσε εντολη (Αμέσως δόθηκε εντολή από τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο) Δηλ να καταλαβω κατι αν πρωτον ο δημαρχος δεν εδινε εντολη δεν θα κινουνταν κανεις για την επισκευη της βλαβης η αν ο δημαρχος απουσιαζε και δεν γνωριζε το περιστατικο παλι δεν θα κινουνταν κανεις για την απαραιτητες ενεργειςες;
    Δηλ μονο με εντολη του δημαρχου λυνονται τα προβληματα στον Αστακο ;
    2ον--Στην διαπιστωση που αναφερεται το Δ.Τ οτι το δικτυο ειναι παλιο κλπ. κλπ
    και πιο κατω συνεχιζει στις ενεργειες του Δημου 1ον............ 2ον Με παρεμβάσεις και βελτιώσεις στο δίκτυο ύδρευσης στην πόλη του Αστακού (διακλαδώσεις) ΕΡΩΤΗΜΑ Αληθεια επι 3,5 χρονια δεν ξερατε οτι το δικτυο ηταν παλιο , αχρηστο ακαταλληλο κλπλ κλπ (παρεμπιπτόντως την παλαιοτητα του δικτυου την ξερουμε ολοι κατοικουντες και μη στον Αστακο) και γιατι θυμηθηκε ο Δημος να προβει στις ενεργειες(οποιες προβει εαν προβει και τι θα προκυψει) που θα ομαλοποιησουν την νκατασταση 4 μηνες πριν τις εκλογες ; ρωταω γιατι τωρα και οχι στα προηγουμενα χρονια. Βεβαια η ευθυνη για το ακαταλληλο δικτυο δεν βαρυνει μονο την σημερινη δημοτικη αρχη αλλα και ολες τις προηγουμενες μηδενος εξαιρουμενης
    3ον--επισης δυσκολευομαι να κατανοησω την τελευτται παραγραφο(Τέλος, να υπενθυμίσουμε για μια ακόμη φορά ότι η υπόθεση του νερού είναι κάτι που μας αφορά όλους (κυρίως την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ) αλλά και τον καθένα προσωπικά.) Εγω καταλαβαινω οτι η Δημοτικη αρχη προσπαθει να μας καταταξει ολους συνυπευθυνους . Αν θελετε να περασετε τετοιο μηνυμα σας λεω οτι ΧΑΣΑΤΕ-ΕΙΣΤΕ ΜΑΚΡΑΝ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ
    Οι ευθυνες μπορει να αγγιζουν διαχρονικα ολες τις ηγεσιες που περασανε απο τον θωκο αυτον αλλα οι πολιτες ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΟΥΝ--ΜΗΝ ΜΕΤΑΚΥΛΙΕΤΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΛΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. apla ntropi sas. otan tha erthei I ora tha grapso k ta upoloipa..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. an den upirxe I egrisu tha xerame pio polla!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το Δελτίο Τύπου του Δήμου για άλλη μια φορά στα μάτια μου δείχνει έντονα τα κροκοδείλια δάκρυα των ιθυνόντων του τόπους μας. Νοιώθω ότι γελάνε (ξεκαρδιζόμενοι) όταν τα γράφουν και κλαίνε (σαν μοιρολογίστρες) όταν μας τα δείχνουν για να μην δείξουν πόσο καλοί είναι και πόσο μας σκέφτονται. Φανταστείτε σε τι υπόληψη μας έχουν.
    Ευτυχώς μένω μόνιμα Αθήνα και γεύομαι τις πράξεις και παραλήψεις της δημοτικής μας αρχής μόνο τις 25 συνολικά μέρες που βρίσκομαι στον τόπο στον οποίο επένδυσα, το δικαίωμα της χαλάρωσης και ξεκούρασης μου, χτίζοντας ένα σπιτάκι.
    Λυπάμαι βέβαια όσους μόνιμα μένουν στον Αστακό.
    Επανέρχομαι στο δακρύβρεχτο Δελτίο Τύπου κάνοντας τις πιο κάτω ερωτήσεις-παρατηρήσεις, τις οποίες ελπίζω κάποια στιγμή να βρεθεί κάποιος να μου τις απαντήσει.
    1. Το πρόβλημα έγινε αντιληπτό την 28η Οκτωβρίου?????? Που μένετε? Το πρόβλημα είναι εδώ και 4 χρόνια τουλάχιστον, κάνω λάθος??
    2. Τι καλός ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος αμέσως δώσανε εντολή, (έτσι είναι και στα απολυταρχικά καθεστώτα μόνο εντολή από τον Θεούλη) και σε ποιόν? σε κάποιον λέει υπεύθυνο συντήρησης, ο οποίος θα έπρεπε να έχει φύγει λόγο του ότι αν υπάρχουν συνέχεια ζημιές δεν κάνει καλή συντήρηση, κάνω λάθος? Εκτός και αν δεν είναι συντηρητής αλλά μόνο επισκευαστής, λέω εγώ τώρα. Κάνω λάθος????
    3. Από το καλοκαίρι ακούω για τον Άγιο Δημήτριο και τα προβλήματα του, εσείς τα λέγατε πάλι. Μόνο που τότε τα λέγατε προφορικά….. κάνω λάθος???
    4. οι αντλίες έχουν γίνει ανάρπαστες στον Δήμο Ξηρομέρου??
    5. Το από πού γίνεται η ύδρευση τώρα το καταλάβατε?????? Κρίμα και σας νόμιζα πολύ πιο έξυπνους. Όταν σας ψηφίζαμε και λέγατε ότι θα τα λύσετε όλα μάλλον δεν ξέρατε από πού γίνεται η υδροδότηση. Τώρα που μάθατε να έρθετε να σας ξαναψηφίσουμε… μην πάει τόση γνώση χαμένη κρίμα γιατί μοχθήσατε…
    6. Τόσα χρόνια το πρόβλημα τώρα θα δώσετε λύση που τελειώνει η θητεία? Έστω μακάρι να γίνει και έτσι αν και πολύ αμφιβάλλω, τώρα όμως ξέρετε από πού είναι οι βλάβες…
    7. ΕΣΠΑ???????????????? Τώρα το θυμηθήκατε μέχρι να κάνετε αναλύσεις και να το πάρετε θα γίνονται οι επόμενες εκλογές.
    8. Με παρεμβάσεις??? δηλαδή πάλι σκάψιμο??? Να κάνουμε δημόσια και προσευχές μήπως βοηθήσει ο καλός Θεούλης και δεν χαλάσουν ξανά αντλίες…
    9. Συγνώμη?????? Για να την δεχτώ, να μην εισπράξετε για δύο χρόνια το αντίτιμο του νερού….τι λέτε??? πολύ πιο αντρίκειο και δίκαιο από την συγνώμη σας που εξαφανίζει το φιλότιμο….έτσι δεν είναι????
    10. Τώρα που καταλάβατε και βρήκατε το πρόβλημα μην υπόσχεστε (ΘΑ) είναι σίγουρο ότι θα το λύσετε το πρόβλημα στο τέλος της επόμενης τετραετίας…..
    11. Η μόνη κοινή προσπάθεια είναι εσείς να μην μας έχετε νερό και εμείς να μην σας πληρώνουμε….έτσι είναι οι κοινοί αγώνες??? Πως βρίσκεται την πρόταση μου????
    12. «Τέλος, να υπενθυμίσουμε για μια ακόμη φορά ότι η υπόθεση του νερού είναι κάτι που μας αφορά όλους (κυρίως την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ) αλλά και τον καθένα προσωπικά.»
    Καλά που μας το είπατε ότι μας αφορά προσωπικά να το λύσουμε μόνοι μας και έτσι το ήρεμο ευαίσθητο γράμμα επικοινωνίας και συμπαράστασης της δημοτικής αρχής κλείνει με την ορθή αντιμετώπιση.
    Βάλτε όλοι ντεπόζιτα, βαρέλια για να έχετε νερό η δημοτική αρχή υπόσχεται ότι θα μας το θυμίζει……
    Κρίμα ξηρομερίτη που δεν ξέρεις τι ψηφίζεις….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad