Επανεξέταση του τρόπου πρόσληψης ανέργων ζητά ο Δήμος Ξηρομέρου από τον ΟΑΕΔ - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

23 Νοεμβρίου 2013

Επανεξέταση του τρόπου πρόσληψης ανέργων ζητά ο Δήμος Ξηρομέρου από τον ΟΑΕΔ


Ο Δήμος Ξηρομέρου με έγγραφό του προς τον ΟΑΕΔ, το οποίο υπογράφει η Αντιδήμαρχος Καραπάνου-Κολοβού Ευθυμία, καταγγέλλει τον τρόπο πρόσληψης ανέργων σε προγράμματα στήριξης, αφού παρατηρήθηκε το φαινόμενο στα ονόματα των επιτυχόντων που ανακοινώθηκαν πριν λίγες ημέρες για πρόσληψη στο Δήμο Ξηρομέρου, να ανήκουν σχεδόν όλοι στον Δήμο Αγρινίου.

Πιο αναλυτικά:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Αστακός 20 Νοε 2013
Αριθμ. Πρωτ.: 17270
ΠΡΟΣ: -- ΟΑΕΔ/ κ Διοικητή
-- Γραφεία Α΄ και Β΄Αντιπροέδρων
-- Α΄ και Β΄ Γενική Διεύθυνση/προϊστάμενοι
Εθνικής Αντίστασης 8 - 174 56 Άλιμος
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Τ.Θ.: 77117
175 10 Π. ΦΑΛΗΡΟ
Ταχ. Δ/νση: Αστακός TK 30006
Τηλ. 2646360530/500


ΘΕΜΑ: Επανεξέταση Τρόπου Πρόσληψης Ανέργων σε Προγράμματα Στήριξης

Σας γνωρίζουμε ότι με την προκήρυξη, για πρόσληψη 10.000 ανέργων 5μηνης διάρκειας, παρατηρήθηκε το φαινόμενο, να ανακοινωθούν προ 5ημέρου για πρόσληψη στο Δήμο μας 12 άνεργοι, οι οποίοι όμως δεν είναι δημότες μας. Όλοι σχεδόν οι επιτυχόντες ανήκουν στον παραπλήσιο με τον δικό μας Δήμο, τον Δήμο Αγρινίου.

Από τον πίνακα επιτυχόντων φαίνεται ότι το ίδιο περίπου έχει συμβεί με τους άλλους μικρούς όμορους με το Αγρίνιο Δήμους. Έχουν καλυφθεί πολλές θέσεις ανέργων με πρώτη επιλογή τον Δήμο Αγρινίου, που δείχνει ότι κατά μέγιστο, ότι είναι δημότες Αγρινίου.
Εκτιμούμε ότι αυτό θα επαναληφθεί και με την νέα προκήρυξη που τρέχει αυτή τη περίοδο, για πρόσληψη 28.000 ανέργων σε όλη την Ελλάδα.

Το παραπάνω δεν είναι μη νόμιμο ούτε παράνομο, διότι η διαδικασία είναι άψογη, πλην όμως η Δημοτική αρχή Ξηρομέρου πιστεύει ότι δεν είναι δίκαιη για τους παρακάτω λόγους:

α. Υπάρχει μεγάλη διαφορά πληθυσμού ανάμεσα στους δύο Δήμους.

β. Ο πληθυσμός της πόλεως του Αγρινίου είναι αστικός κατά κύριο λόγο, με ανέργους που προέρχονται από καταστήματα που έκλεισαν από υπηρεσίες κλπ, και υπάρχουν εκατοντάδες οικογένειες με δύο και τρεις κάρτες ανεργίας στα μέλη, ενώ του Δήμου Ξηρομέρου αποτελείται κυρίως από αγρότες και κτηνοτρόφους και υπάρχουν λίγα μέλη με κάρτες ανεργίας κυρίως από τέκνα, με αποτέλεσμα στο συνολικό αριθμό μορίων να έχουν ελάχιστο αριθμό.

Παράδειγμα οικογένεια του Αγρινίου έχει πχ τον σύζυγο ή την σύζυγο δηλωμένους ως άνεργους ή και τους δύο και τα μόρια αυξάνονται επιπλέον με τα μέλη, ενώ στον Δήμο Ξηρομέρου, οι γονείς κτηνοτρόφοι ή αγρότες (ΟΓΑ), δεν έχουν κάρτα ανεργίας, αλλά και το εισόδημά τους είναι μηδενικό, επειδή τα έξοδα ισοσκελίζουν τα έσοδα από τις ασχολίες αυτές. Ουσιαστικά οι περισσότεροι δεν έχουν καθαρό εισόδημα και θα μπορούσαν με την ευρύτερη έννοια να χαρακτηρισθούν και αυτοί άνεργοι.

Πιστεύουμε ότι αν γίνει κάποια αναλογιστική μελέτη από τα αποτελέσματα σε όλη τη χώρα θα αποδειχτεί η παραπάνω συλλογιστική. Ούτως η άλλως το αποτέλεσμα για το Δήμο Ξηρομέρου το καταγράφει και το επιβεβαιώνει. Εκατοντάδες νέοι υπέβαλαν αίτηση και το αποτέλεσμα είναι τραγικό για τους άνεργους δημότες μας. Από τους 12 επιτυχόντες, ο ένας είναι δημότης Ξηρομέρου.

Επίσης αναφέρουμε ένα άλλο πρόβλημα που θα υπάρχει και στους προσληφθέντες πχ ανέργους από το Αγρίνιο ή το Μεσολόγγι για τον δήμο Ξηρομέρου, οι οποίοι τον επέλεξαν πάνω στην απόγνωσή τους για εργασία, ενώ θα εξαναγκάζονται να μετακινούνται κάθε μέρα δεκάδες χιλιόμετρα ερχόμενοι στις Δημοτικές Ενότητες του Ξηρομέρου (πχ ΔΕ Αλυζίας), με αποτέλεσμα το 60-70% των χρημάτων αποζημίωσης να καλύπτονται από τα έξοδα κίνησης. Δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία πόσοι θα υπογράψουν, για εργασία στον Δήμο μας.

Μετά τα παραπάνω προτείνουμε για τα επόμενα προγράμματα που θα προκηρυχθούν, να υπολογίζονται οι θέσεις κατά Δήμο, σύμφωνα με τις ανάγκες του και να προσλαμβάνονται για κάθε Δήμο, μόνο δημότες άνεργοι από τον ίδιο δήμο, ή εάν δεν αποφασισθεί τούτο, να πριμοδοτείται η εντοπιότητα με τουλάχιστον 50 μόρια, για να καλύπτονται αυτές οι στρεβλώσεις.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας για να στηριχθούν οι άνεργοι του μικρού σε πληθυσμό Δήμου μας.


Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ- ΚΟΛΟΒΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ 


πηγή: xiromeronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad