Εκπαιδευτική εκδρομή της Ε' και ΣΤ' τάξης του Δημ. Σχ. Αστακού στο υδροηλεκτρικό φράγμα Καστρακίου και στον αρχαιολογικό χώρο Στράτου - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

21 Δεκεμβρίου 2013

Εκπαιδευτική εκδρομή της Ε' και ΣΤ' τάξης του Δημ. Σχ. Αστακού στο υδροηλεκτρικό φράγμα Καστρακίου και στον αρχαιολογικό χώρο Στράτου

Οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αστακού, πραγματοποίησαν στις 11/12/2013, εκπαιδευτική εκδρομή στο υδροηλεκτρικό φράγμα Καστρακίου επί του ποταμού Αχελώου. Οι μαθητές αφού ξεναγήθηκαν από τους αρμοδίους σε χώρους του εργοστασίου, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και το σκοπό του, είδαν την τεχνική λίμνη Καστρακίου και τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Επίσης επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο Στράτου, όπου διέκριναν τα μεγαλόπρεπα τείχη (7,4 χλμ.), ερείπια του ναού του Στρατίου Διός (δωρικού ρυθμού), του βουλευτηρίου και το αρχαίο θέατρο (4ου αιώνα π.Χ., από ψαμόλιθο και ασβεστόλιθο, χωρητικότητας 7000 ατόμων), όπου παρατήρησαν τα μέρη του θεάτρου και διαπίστωσαν την ακουστικότητα του χώρου.

Πραγματικά ήταν μία μοναδική και βιωματική εμπειρία!!!

Δείτε φωτογραφίες...
πηγή: dimotikoastakoy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad